FOTO: Jan Vitez
Znano je, kdaj bomo predvidoma lahko prestopili prag novega turističnega in gospodarskega vozlišča regije.

Expano morda še ni dočakal uradnega odprtja, a je danes že bil prizorišče prvega večjih dogodkov, ki se bodo v prihodnje odvijali v bližini Soboškega jezera. Pred paviljonom, ki je stal na svetovni razstavi Expo v Milanu leta 2015, se je namreč v dopoldanskih urah odvil štart dirke z električnimi vozili e-via. Znano je bilo, da naj bi objekt uradno odprtje dočakal še letos, današnji dogodek pa je zdaj postregel s še nekoliko jasnejšim datumom. 

Še preden je 37 tekmovalnih ekip odrinilo na 600-kilometrsko pot, je namreč obiskovalce nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek. Ta je med drugim izdal, da bo Expano svoja vrata odprl decembra.

Prizorišče tako novih kot tradicionalnih dogodkov

Po besedah župana je dirka električnih vozil predstavljala eno prvih prireditev, s katerimi promovirajo Expano, in začetek vrste dogodkov, ki se bodo tam odvijali permamentno. 

"Mi bomo velik del stvari na novo postavili tukaj, na novo organizirali in hkrati tukaj postavili tudi nekatere tradicionalne prireditve,« je dejal soboški župan in nadaljeval: »Jaz upam, da nam bo z ribiško družino Murska Sobota uspelo oživiti ribiški piknik v mesecu avgustu. Že dve leti ga ni bilo in ga pogrešamo.«

Obiskovalci že odkrivajo nove atrakcije Soboškega jezera

Medtem ko bomo na odprtje samega paviljona torej morali še nekoliko počakati, pa je okolica Soboškega jezera, katere ureditev je prav tako bila zajeta v projekt Vrata v Pomurje, z gradbenega vidika že končana. 

S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb so uredili 43.183 kvadratnih metrov površin. Motoričnemu parku, naravnemu kopališču, pontonskemu otoku, prostorom za piknike, infrastrukturi za številne športne aktivnosti in večjemu prireditvenemu prostoru so namenili skupno 1.400.000 evrov.

Pred dnevi smo si tako lahko ogledali tudi video posnetek, ki je prikazoval urejene turistične in športne površine iz ptičje perspektive.

Nova pridobitev mesta in regije, je h Kamenšnici že kmalu zatem pritegnila številne radovedne obiskovalce, ki so si v živo ogledali motorični park, otroško igrišče in urejeno brežino ter utrinke delili na družbenih omrežjih.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Te Jevšek ima sploh kaj drugega za oblejčti kot samo ta plavi pulover in to srakico ?

Tujčić (nepreverjen)

Zaposleni v Expo drvarnici pa večinoma prihajajo iz Černelavec. Naključje ali ...?

gost76 (nepreverjen)

Jevšek je zgüjbo kompas, po eni strani bi oživljal center, po drugi strani pa vse dogodke iz mesta. Najbokše ka de trezino pa mikloševo senje pred vsemogočnim Expanojem.

. (nepreverjen)

Čestitke soboškemu županu on njegovi ekipi.

. (nepreverjen)

Za deco bi še lahko napravili kakšen poligončič. S skiroji skačejo pred murino trgovino pri glasbeni šoli, med avtoji prek ceste, na betonska korita za rože. Ka nede keri pod avto šou.

Gggeer (nepreverjen)

Pa misliš ka do te ta daleč vö šli zaradi toga? Saj majo tan pri btc-ji poligon, je bližje pa propada...

In reply to by . (nepreverjen)

Ćefurc (nepreverjen)

Ti boš pa nazaj zrikto tej robove na spomeniku trga zmage kere so s skiroji okrusili

In reply to by Gggeer (nepreverjen)

0000

Decembra Jevšek več ne bo župan tako ,da bo otvoritev drvarnice brezi njega to pa je pozabil povedati

. (nepreverjen)

Ne to bi trebali v mesti napraviti.

Vipko
Truplo

Poleg kopalcev se bo decembra tam na igralih kar trlo raznih telovadcev v majicah in kratkih hlačah.

Mun (nepreverjen)

Na levem trobil MCc Jevšek sem najboljši župan v Sloveniji, končno je Janković na drugem mestu. Verjetno de naslednji mandat napravo tudi kaj za občane,?

En Prlek (nepreverjen)

Toti vaš soboški župan z doktoraton bi že lehko pozna nekši bonton, po keren se za jega kak vekega človeka ne spodobi, ka z novinaron pred javnostjo guči z roko v žepi, kak nekši krovji pastir. Ven to bon jemi tüdi osebno reka če mo ga slučajno vutro gi sreča na Trezinen sejmi, gi si mislin küpiti brezovo metlo pa en zeleni pruslek (telovnik).

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice