Terasa in gostinski del paviljona Expano delujeta že vse od omilitve ukrepov za gostinstvo, v četrtek pa se ponovno odpira še interaktivni doživljajski park.

Od jutri naprej bosta ob interaktivni razstavi v Expanu ponovno delovali še trgovina z lokalnimi izdelki in Turistično informacijski center. Ta bo imel ob dejstvu, da bo letos občutno več Slovencev počitnice preživljajo doma, še posebno promocijsko vlogo.

Pretirane gneče sprva ne pričakujejo, a se že nabirajo rezervacije

V interaktivnem doživljajskem delu sicer večje gneče v prvih dneh ne pričakujejo, a imajo kljub temu zabeleženih že nekaj rezervacij za ogled.

"Obiskovalci so nas v zadnjih dneh pogosto klicali in si zagotovili svoje termine za oglede. Povpraševanje torej je, ni pa takšno kot je bilo v preteklosti," pravi vodja Expana Helga Lukač.

Zaradi omejitve števila obiskovalcev bo doživetje morda še boljše

V skladu s priporočili za interaktivne razstave bo tudi doživetje v Expanu nekoliko drugačno, kot smo ga bili vajeni prej. Število obiskovalcev bo omejeno, vstopali pa bodo lahko le z zaščitnimi maskami in med sabo ohranjati razdaljo vsaj en meter in pol. Na tleh bodo nameščene dodatne označevalne puščice, ki bodo obiskovalce opozarjale na smer gibanja

"Obiskovalci bodo lahko brez težav preizkusili napredne interaktivne tehnologije in morda bo prav omejitev števila obiskovalcev omogočila, da bodo lahko mirno in več doživeli, ko je kdaj bila večja gneča," pravi Helga Lukač.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vej pa , (nepreverjen)

Kažu , da su čuda svijeta piramide afričke , kažu , da su čuda svijeta velke reke Indije , al nijedno čudo nije bilo ravno onome , kad je Jevšek izgradio Expano , skupio se sav komšiluk i pola rodbine.....

PRAVA ISTINA (nepreverjen)

Ta investicija se še 100 let nede izplačala.

Trdonja 1 (nepreverjen)

Morda! Presenečen bom, če bom presenečen!!

sd-samo denar (nepreverjen)

Obiskovalci so nas v zadnjih dneh pogosto klicali in si zagotovili svoje termine za oglede. ha ha pa koga ta krmi ? što je zval ? vsi sd-jovi svetniki ? z 100.000 obiskovalcev ste prišli na 20.000 pa še to vam nišče ne vrvle,ker bi potem pokazali bilanco prodanih kart ;-) komaj čakam 2.del članka o drvarnici,ka vidimo što vse je mastno zaslužo na njoj ;-) nemreš vrvati ka smo kupili drvarnico za večje pejneze kak pa je nova koštala ;-) ge to ger na svetu ?

mladina (nepreverjen)

Neven ka vas tak boli ta investicija. Večkrat san pre expanoje pa skos puno lidij na terasi, sprehajalcev pa športnikof okoli jezera taka se se tere, tude pre novon beach bare je skos puno. Neglede na ceno izgradnje in vzdrževanja, je namen investicije za skupno dobro in ni poanta v tem da bo prinašala velike dobičke (predstavitev v expanoje je bole za turiste mišljena). Poznan puno lidij, ka si želijo ka bi se vse skuper širilo še dale okole jezera. Puno vas je pa tu takšneh ka be rajše par € menje za smetij pa vodo plačale kak pa ka be se kaj gradilo v Sobote.

. (nepreverjen)

Kje se lahko dobi rezervacija?

Starejše novice