Družine v Moravskih Toplicah odslej pričakuje tudi buča Goldina , ki vabi na pravljično doživetje.

V gozdičku Čreta v Moravskih Toplicah so minuli ponedeljek odprli nov pravljični park, s katerim so obogatili turistično ponudbo občine. 

Za mrežo pravljičnih parkov slabih 470 tisočakov

Vsled pomanjkanja atraktivnih turističnih storitev za družine z otroki je nastal projekt TELE-KA-LAND, ki vnaša ureditev novih turističnih atrakcij, namenjenih tej ciljni skupini na čezmejnem območju. V okviru projekta so vzpostavili mrežo Pravljičnih parkov, s katero želijo goste spodbuditi k daljšemu bivanju v naših krajih, ter jim zagotavljati storitve, primerne predvsem za družine z otroki, pojasnjujejo v TIC Moravske Toplice.

Glavna naloga projekta je vzpostavitev TELE-KA-LAND mreže Pravljičnih parkov v naseljih Nagyrécse in Magyarszerdahely na Madžarskem, ter v Dobrovniku in Moravskih Toplicah na slovenski strani. V projektu sodelujejo projektni partnerji: TIC Moravske Toplice, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Občina Nagyrecse kot vodilni partner, Občina Magyarszerdahely in Univerza Pannon Nagykanizsa.

Projekt se izvaja od začetka lanskega leta pa do 31. decembra 2020, pri čemer njegova skupna vrednost znaša nekaj manj kot 470.000 evrov.

Pravljična buča Goldina našla svoj dom

Ob projektu TELE-KA-LAND in razvoju likov za Pravljični park je nastala pravljica Goldina pride domov izpod peresa Romana Buzetija. Pravljico so izdali v knjižni obliki, ki jo je s svojimi ilustracijami obogatila ilustratorska Anita Pertoci. Knjiga je naprodaj v TIC Moravske Toplice:

Radoživa buča Goldina se odloči zapustiti rodno zaplato zemlje ob gorskem izviru in raziskati svet. S prijateljico bukvijo Beti se po majhnem potočku odpravita na pot. Po številnih dogodivščinah pripotujeta do dežele, kjer Goldino preplavi občutek topline. Po srečanju s sestrami in brati bučami spozna, da je našla svoj dom. To pa še ni zadnje spoznanje.

Pravljica je prevedena v štiri jezike, obiskovalci pravljičnega parka pa lahko zgodbi prisluhnejo tudi na interaktivni tabli. V neposredni bližini se nahajajo leseni liki - buča Goldina, bukev Beti in izvir Termalion, ki so glavni junaki zgodbe. Otroke v parku k igri vabijo še vrtljiva tabla s kockami, velika igra spomin, puzzli, velika sestavljanka iz kock - buča, medtem ko se na foto točkah lahko tudi fotografirajo.

Nagrade za raziskovalce pravljičnih parkov

V TIC je sicer na voljo tudi pravljični zemljevid vseh parkov ter Pravljični potni list za zbiranje pečatov. Obiskovalci namreč ob obisku vseh parkov oziroma zbranih pečatih prejmejo posebno nagrado. V namen promocije pravljičnega parka so izdelali trganko z informacijami o parku, zemljevidom kraja Moravske Toplice, znamenitostmi v občini in ponudniki namestitev v destinaciji Moravske Toplice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice