Razloge, zakaj čutimo Slovenijo, jeseni iščemo v Pomurju.

Lepote Slovenije tako prebivalci kot obiskovalci te zelene dežele že lep čas navdušeno delimo tudi na družbenih omrežjih. Slovenska turistična organizacija z nacionalno kampanjo Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo že vse od junija lani poziva, da postanemo ambasadorji slovenskega turizma, prek družbenih medijev delimo privlačne fotografije in video posnetke naših krajev ter jih pospremimo s ključno besedo #ifeelsLOVEnia

 »Cilj kampanje je zbrati dva milijona priporočil za oglede in doživetja, ki bodo v navdih prebivalcem Slovenije, prek družbenih omrežij in osrednjega turističnega portala Slovenia.info pa tudi tujim turistom in potencialnim obiskovalcem Slovenije,« so zapisali v STO.

Odziv javnosti je bil velik in okoli novega leta je padla že milijonta objava. Slovenska turistična organizacija se je tako odločila akcijo nadaljevati tudi v letu 2019. 

Do cilja še slabih 200.000 objav, na vrsti je Termalna Panonska Slovenija

Letos kampanja poteka v štirih delih, v štirih makro destinacijah. Potem ko se je od januarja do marca posvečala Alpski Sloveniji, od aprila do maja Ljubljani in Osrednji Sloveniji ter poleti Mediteranski in Kraški Sloveniji, je z jesenjo zdaj prišla na vrsto še Termalna Panonska Slovenija, pod katero seveda spada tudi Pomurje.

STO te dni torej poziva, da raziščemo vzhod države, ki navdihuje s svojo raznolikostjo narave, kulture, doživetij in bogastvom termalnih voda, spomine pa nato delimo s svetom:

»Ujemite svoje nepozabne trenutke in doživetja v fotografski objektiv ali posnemite video in svoje najljubše posnetke delite na družbenih omrežjih z uporabo #ifeelsLOVEnia! Ste za izziv? Iščemo najlepše motive iz Pomurja, Podčetrtka, Ptuja, Rogaške Slatine, Laškega, Dobrne, Celja, Velenja in Topolšice, Dolenjske, Čateža in Posavja. Dodajte še # kraja, kjer ste ujeli motiv v objektiv,« so zapisali v STO.

Do danes je v okviru kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo bilo deljenih skupno že kar 1.838.249 objav. Nekaj najzanimivejših, svežih utrinkov iz Pomurja smo za vas zbrali spodaj. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
niksoon (nepreverjen)

Telko serete s tau propagando turizem v prekmurji...
Ampak roko na srce, nemas viditi skoraj nika! Tau malo ka mamo pa se prepelas v par uraj.
Posledicno nega gostov razen v termah.
In tau je dejstvo!

lepselovin (nepreverjen)

prav zato, ker nemas viditi skoraj nika, po tvoje serejo.

In reply to by niksoon (nepreverjen)

biksonovin (nepreverjen)

večina prekmurecev je kar vesih, da ni msaovnega turizma, ker edino kar jim ostane so smeti, uničena narava in fekalije. V tem primeru manj je več.

In reply to by niksoon (nepreverjen)

Pufi1 (nepreverjen)

Tudi ge san tou mislo. Te san pa enkrat šou z ženo pa z deco eno soboto pa nedelo na izlet po Prekmurji. Od vzhodnoga do zahodnoga dela Prekmurja maš preci zanimivosti za viditi, pa gostiln za kaj pojesti. Samo trbej iti, gledati pa uživati. Či se z avtojon pelaš pa samo letijš mimo se sploj ne zavedaš ka vse obstaja pa ka vse mamo. In mo pravo ka hvala bougi ka nemamo več, ker bi se začo masovni turizem in bi naše Prekmurje izgubilo tisti čar ka ga ma ... Dostikrat sploj lastnoga dvorišča ne poznamo, ne vejmo ge živimo in ne vejmo toga ceniti.

Naslednja naša tura pa je slovensko porabje. Vzorčna kmetija v Seniki, muzej v Monoštri, jezero pri Monoštri ...

In reply to by niksoon (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Zelo dober komentar! Mi res nimamo Louvra, pa Velikega kanjona in podobnih reči, ampak imamo, kakor se ugotavlja, veliko neokrnjene narave, skritih kotičkov in žal, vse preveč zapuščenih starih domačij... kjer je potrebno za začetek investirati nekaj tisoč (morda samo enega ali največ dva) evrov, da se kupi zemljišče. In če si mlajši in imaš čas, počasi v nekaj letih obnoviš domačijo... če pa imaš kup denarja? Pred leti sem dokaj pridno fotografiral te stare domačije, stoječe ali na pol podrte... vsaj eno osemdeset različnih, vedite pa, da jih je še na desetine, stotine. Do njih celo več ali manj večinoma vodijo vsak solidne makadamske poti... Tudi trdim, da je veliko mladih, katere bi to zanimalo, le malce zbuditi jih je potrebno... morda z manjšo subvencijo, kakšnim poenostavitvom postopkov glede pridobivanja kakšnih dovoljenj... pa še bi se našlo?
Po drugi strani govorite o turistih, kateri so večinoma v termah. Da... in veliko teh hoče preživeti aktiven dopust. Mlajše, zdravejše spraviti na kolo in jih popeljati naokoli, organizirati kakšne pohode več ali manj samo za njih, tiste starejše, manj okretne spraviti v avtobuse, manjše kombije in jih zapeljati, kakor pišeš, v kakšno gostilno na jedačo. Za spremembo, da ne jedo samo v hotelu. In ne bi rekel, da taka vrsta turistov ravno onasnežuje okolje?
Od takšnega turizma in obnove domačij seveda Prekmurje ne more prosperirati, je pa v začetku manjši korak k večji prepoznavnosti... morda se stke kakšno poznanstvo, se na račun tega odpre kakšna manjša tovarna, kakšen samostojni podjetnik tudi od drugd tu odpre svojo firmo...
Samo jamrati, da nič nimamo, ne bo prineslo ničesar!

In reply to by Pufi1 (nepreverjen)

fotograf...2 (nepreverjen)

če ne bi videl članka, bi za dve sliki iz naslovnice mislih, da so polja intezivnega kmetijstva v sredi avstralije, in druga fotka, z tistimi betonskimi hišami ob kamešnici izgleda kot cape caneveral za izstrelitev raket.
To ni več pristno prekmurje.

Noone (nepreverjen)

oprosti, ampak neven kak lejko vidiš avstralijo, či pa niti ena slika nej na glavo obrnjena.

In reply to by fotograf...2 (nepreverjen)

Gledalecc (nepreverjen)

Metanje kosti ovcam, tau je pri nas turizem.
O dejanskih problemih pa vse tiho.
Ojoj lidge kak vas majo doloceni lidge na pozicijah v sahu. Z vasimi nasimi pejnezi delajo kak z drekon, stran mecejo... Vi se pa se sekejrajte dale glede stroskov kateri postopoma direkt ali indirekt narascajo...

gnoji... (nepreverjen)

.... ste vsi komentatori po vrsti.

bonton (nepreverjen)

s tabo na čelo.
p.s. obnašanje imaš pod nivojem.

In reply to by gnoji... (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Jaz pa še vedno upam, da je vsaj 90% prebivalcev Prekmurja normalnih!
Če bi bil presek populacije nivo večine komentatorjev na tem portalu potem smo še za Afriko in vsemi plemeni, ki so ostala na tem planetu!

sandokan1 (nepreverjen)

To je glih problem. Sicer si s številko mimo vseko, ges bole mislin ka je okoli 50% prebivalcev Prekmurja normalnih. Majo pa tisti "nenormalni" očitno primat med komentatorji po raznih forumin in s tem nekak delajo sliko primitivnoga Prekmurja. Če samo na brzino prletiš komentare na Sobotainfo dobiš občutek ke je celo Prekmurje zabito in neizobraženo. Mi domači sicer znamo ka je daleč od toga, bar 50%, ali gda to kakšni od drugje čitajo je sploj nej čudo ka majo prekmurce za nekše loleke tan daleč, keri ne vejo niti do 5 prešteti.

In reply to by ? (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Forumi so NIKJER nej merilo za "normalnost" ljudi... NIKJER !! Pogledni katerikoli forum, kjerkoli, pa vidiš da močno vodijo idiotski komentatorji!! Vsepovsod! To pa je samo zaradi anonimnosti. Če bi vsak nick bil obvezen s sliko, ali FB povezavo do realne osebe, ali kakršnokoli direktno povezavo z komentatorjem v resničnem življenju, bi bila slika popolnoma drugačna!!!

In reply to by sandokan1 (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Vrana, to pa sploh ne drži.
V tej njihovi anonimnosti vidiš njihovo resnično podobo.
Vse ostalo so zaigrane zgodbe pred sosedi, sodelavci, znanci, sorodniki... pred tabo je lep, ko pa se obrneš pa nož...

feri11 (nepreverjen)

Slovenijo začujtin kda šten ka so Jankovići odpijsali dugej, da šten, kak brezposelni lipou živejo, zaposleni pa trpijo mobing za 600€, da šten o bedastoj Bratuškovi, Erjavci, Pahori, pa o zahrbtnon pa lažnijvon Šarci, da čujen o mladijni štera more v tujino, zatou, ka se v Sloveniji kradne, da šten o ton kelko se kradne pri drujgon tiri, pri TEŠ 6.............. Slovenija, boli me kita za tebej!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice