Pričakujejo predvsem domače goste, tujce bo potrebno prepričati o varnosti

Parkirišče pred hoteli Sava Turizem v Moravskih Toplicah je na dan, ko bi se morale pričeti prvomajske počitnice, neobičajno prazno. V prejšnjih letih so v tem terminu beležili polno zasedenost. "Vsakega takega termina, kjer so namestitvene kapacitete polne, se v bistvu v ostalih terminih ne da zapolniti, tako da bomo lahko zopet o teh praznikih govorili šele prihodnje leto," pravi izvršni direktor Term 3000 Igor Magdič.

Kakšni ukrepi ob ponovnem odprtju?

V bližnjih Termah Vivat čas epidemije izkoriščajo za gradnjo novega dovoza in parkirišča, prenovo hotelskih sob in bazenov. Kakšne ukrepe bodo ob razkuževanju morali tu upoštevati, si težko predstavljajo. Zavedajo se, da bo potrebno dodatno pozornost posvetiti čistoči in zagotoviti dodatno razkuževanje vseh prostorov.

"Ne bi pa mi tukaj merili neko temperaturo ali pa da bosta lahko kopalca le na dva metra razdalje v bazenu in da bo med njih skočil reševalec iz vode, težko bo to."

Metod Grah, direktor Term Vivat

Za razliko od igrišča za golf, ki ga za zdaj uporabljajo golfisti iz bližine Moravskih Toplic, bo za socialno distanco v bazenih težje poskrbeti. "Mi vsi imamo svoje ideje, kako bi se to dalo najbolje rešiti, vendar edino pravilno je tisto kar pove stroka. Kakršna bodo navodila, takšna bomo upoštevali in po njih se bodo ravnali," poudarja Igor Magdič iz Term 3000.

V Moravskih Toplicah sicer vsakodnevno beležijo telefonske klice z vprašanjem, kdaj bodo ponovno odprli svoja vrata. V Termah Vivat potihem upajo, da bi lahko julija sprejeli vsaj domače goste. Za vrnitev tujih gostov pa bo ob odprtju državnih mej, po menju Metoda Graha pomembno tudi jasno sporočilo, da Slovenija obvladuje epidemijo. "Če bomo dali ta signal trgu, turističnim trgom, bo to največ. Da bomo poleg zelene in varne lahko povedali tudi, da smo varni pred širjenjem koronavirusa in da vsi tisti gosti, ki bodo prišli k nam v Slovenijo, bodo tudi zdravi odšli," zaključuje Grah.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
skrajnozavajanje (nepreverjen)

Tau samo pokaže ka ma narod potrpljenja pa nekšne samovzdržnoste kak mišica. Če trbej 100x nekome povedati ka naj neje na kupe se pač naj okuže pa crkne

Rosenkrantz (nepreverjen)

Pa Grah..ce bos hotel kaksen evrcek zasluziti bos tudi meril razdaljo med kopalci. Kaj nisi slisal Kacinobrina.."nic vec ne bo kot je bilo".

stric feri (nepreverjen)

Kakšno skakanje v vodo? Večkrat sploh nisem opazil kakšnega šminkerja, ki bi naj bil reševalec iz vode. Če pa je že bil je puncam kazal koliko je pretrpel v fitnesu in se z nekimi mišicami postavljal pred njimi. Ona pa so se zabavale in zajebavale z njim in se smejale. Če bi pa kdo izgubil zavest in šel pod vodo ga sploh ne bi opazili.

In kakšni bodo šanki? Včasih nas je bilo za šankom 10. Bo treba 50 meterski šank.

Fitneser (nepreverjen)

Sigurno je tvoja zena bijla med njimi pa si malo ljubosumen na postavnoga sminkera a? Trbelo de rit zdignoti s kavca pa iti malo telovadit... Pa menje pive spiti...

In reply to by stric feri (nepreverjen)

Bakovčar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Šarec naj skače v prazen bazen in to na glavo. Lejko tudi židanega s seboj vzeme.

Karčči (nepreverjen)

Bakovčar. Znaš kak so pravili ka bi bilo,če bi Bakovce gor vužgali? Kdo bi vü bejžal?No, ti si tisto drugo. Ne lopov.

In reply to by Bakovčar (nepreverjen)

Bakovci (nepreverjen)

V bakovcaj nega jansovih budal.... Sigurno si z gorickoga....

In reply to by Bakovčar (nepreverjen)

Bakovčar (nepreverjen)

So, so. Samo so se zdaj obrnoli. Da do volitve, pa do pa vagali kama je boukše. Pa nej ka bi za prvi maj što pa na njivi delo, ka mo čevpčiče pekli.

In reply to by Bakovci (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem o čem gučita teva dva direktorja. Vidim ka sta že v resnih letaj in bi lejko znala, ka gripe poleti več nega. Jao, jao! Se ne spomnite Svinjske gripe pred 10 leti. Tudi te so politiki nakladali o Sodomi in Gomori na konci pa je bolezen uzela magla. To histerijo ženejo samo pokvarjeni političari, keri so s svojimi norimi ukrepi spravili pol sveta na kant. Zdaj pa cvikajo. Saj pa vidite, da se celo na Švedskom, kjer so nej meli nikšnih bedastih ukrepov epidemija končuje. Spijta si kakšno pivo, ne gledajta lažnivcov na TV in vse bo v redi.

VSE SE VRAČA (nepreverjen)

Do sedaj ste se norčevali iz domačega gosta, oziroma nabili tako cene, da si vaših uslug domač gost, razen tajkunov, ni mogel privoščiti. Zdaj pa je prišla Božja šiba, da boste v svojih glavah malo stvari uredili in da ne bo vladal samo pohlep po denarju in visokih dobičkih. Na tuje goste nikakor ne morete računati še najmanj 1 leto, oziroma nikoli več v taki masovni obliki kot je bilo, če boste hoteli preživeti bo potrebno denar nazaj nosit iz oaz, kjer ste jih poskrili.

Gost4123 (nepreverjen)

Či te ščeli meti domače goste te te mogli najmenje 50% spistiti cene, do zaj so van stari švabi bilij zadosta ha? Ista šiba vas bije kak župana Bleda, zaj si pa vozite goste... nejsan nori ka mo v to ščavo šau.

Gh21 (nepreverjen)

Nika vec nede kak je bilo, dobro znamo kak so se hrvaski pa nasi gostinci obnasali do nas, celo placo pa regres smo potrosili za letni dopust, biti pa smo kak manjvredni gosti proti tem tujcem, ce bi spustili cene, bi tudi vec zapravljali po gostilnah , naj pritisnejo na drzavo ce so prevec obdavceni, sami vidimo ka je zdaj naenoug puno penez, prle pa so napovedovali razpad drzave ce de se minimalec zdigno za par evrov, ka se pa tice teh distanc, Zakoj vse tovarne normalno delajo, tu se guzvamo v obrati, v jedilnici pa karantena, fejst cudno. Razmin ka trbej sluziti, samo dajmo moznost tuj tem gostilnam, hotelom , etc

bobekovarna (nepreverjen)

Slovenski veleumi se oglašate. Cejli život ste hrvaton pejneze nosili in požejrali žaljivke, zdaj pa na ednouk vsi čedni. Včeraj si se naroudo? Kak znaš kak so se hrvaški pa naši gostinci obnašali do gostov? Vejretno si iz leta v leto odo na ista mesta, zdaj pa đoučeš. Šou bi ta ge si biu dobrodošel. Nej ka si cejli život odo v dalmacijo na smrdljive plaže, ge so ti kelnari pa kujari v gesti pluvali zato ka si slovenec, cejli si masen biu ka si lejko piu ožujsko pa poslušo bebaste klape, zdaj boš se pa najbole pritoževal. Za 80% slovencov je obstajala samo hrvaška obala, zdaj pa vsi na ednouk vsi puni modrije. Cejla lejta poslušan to v rit vlačenje hrvaton pa kak je njihvo morje najlepše, pa kak je tan vse super, pa kak je njihova muzika boukša od naše, zdaj ša so hrvati največji zlotvori in izkoriščevalci. Evo kak vas vidin ka te po odprtji meje prav zabiti slovenci tisti ka te plaik v kolonaj drli k njin ka do van lejko dale v gesti pluvali.

In reply to by Gh21 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj ti bedanec, ne pluvli ti po tujih ljudeh, nego lastne zamazane cote vzemi v delo. Iz tvojoga pisanja se vidi ka si nekši šmrklavec, brez življenjskih izkušenj, ki je še nika pametnoga v življenji nej napravo.

In reply to by bobekovarna (nepreverjen)

moravčan (nepreverjen)

najprej ne mislim nič slabega pa vendar ali je to praf da delavce daš na čakanje ti pa renovejraš hotel kot to počnejo in se še medijsko hvalijo kaj vse so naredili v času korona krize, a ja v sloveniji je vse mogoče mar ne ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice