FOTO: Jure Banfi
Sobočani se pripravljajo na zadnjo evropsko preizkušnjo, v četrtek se bodo v nizozemskem Arnhemu pomerili z Vitessejem, znana pa je tudi usoda glede zaostalega obračuna z Olimpijo.

Mura bo v nedeljo, v sklopu 20. kroga Prve lige Telemach, gostovala v Kopru, spopad na Bonifiki pa bo zadnji v jesenskem delu sezone. Sobočani bodo v pomlad krenili z 19 odigranimi tekmami.

Spomnimo, nogometaši Olimpije in Mure bi se morali v 17. krogu Prve lige Telemach pomeriti 20. novembra, a je tedaj srečanje odpadlo po številčnem izbruhu koronavirusa v ljubljanskem taboru.

Po pravi zmešnjavi o tem, če bo tekma odigrana ali ne, je bil dvoboj dokončno odpovedan dobri dve uri pred uvodnim sodniškim žvižgom, zdaj pa je dokončno potrjeno, da se tekma ne bo odigrala v letošnjem letu.

V Stožice v drugem delu sezone

Nogometaši Mure bodo prvo zmago na zelenici stadiona Stožice napadali po zimskem tekmovalnem premoru, so danes sporočili iz vodstva tekmovanja Prve lige Telemach in tako potrdili pričakovano.

»Vodstvo tekmovanja Prve lige Telemach je sprejelo odločitev, da se jesenski del prvenstva zaključi 12. decembra. 

Zaostali tekmi 17. kroga med Olimpijo in Muro in 19. kroga med Domžalami in Olimpijo bosta odigrani v spomladanskem delu prvenstva,« piše v sporočilu Prve lige Telemach.

V nogometnih krogih so se sicer pojavljale govorice, da je bil Olimpiji in Muri ponujen nadomestni termin po 20. krogu državnega prvenstva, a bi morali Sobočani v tem primeru podaljšati že tako naporen in zgoščen jesenski del sezone. Črno-beli bodo priprave na nadaljevanje sezone predvidoma pričeli že 3. januarja.

Se strinjate z odločitvijo vodstva tekmovanja? Vsi pristaši okroglega usnja s tem niso najbolj zadovoljni, saj menijo, da je s tem ogrožena regularnost prvenstva.

Vaše mnenje lahko zapišete v komentar.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A (nepreverjen)

Tak je pravilno či bi Mura tekmo odšpilala 15 decembra bi mejla 12 tekem več kak ostali pa najmenje počitka. Je ščela NZS tak samo se je Mura nej dala, pravilno.

afta he (nepreverjen)

O kakšni regularnosti neki. To je za NZS španska vas. Tisti ki je odigral manj tekem ima možnost dobiti manj kartonov in poškodb. Zato lahko na naslednji tekmi igrajo igralci , ki mogoče drugače ne bi mogli. Tekma če bo odigrana spomladi se mora odigrati s tistimi igralci, ki so bili na razpolago (registrirani) na dan ko bi morala prvotno biti tekma na sporedu, pa če bo od tistih v klubu ostalo samo 11, vsi prišleki pa ne bi smeli nastopati.

A (nepreverjen)

afta ne filozofejraj ka pa či na spomladi klub nede meu zadosta istih igralcov ka pa te. Tekma registrejrana 3 nula za nasprotnika? Pa tou je samo ena tekma no Olimpija še ma eno več pa ka ma veze prvenstvo je kumaj na dobri polovici.

In reply to by afta he (nepreverjen)

Starejše novice