Mura je v nedeljo na krilih navijačev letela po igrišču in povsem nadigrala goste iz Maribora, ki tokrat enostavno niso bili na zadovoljivi ravni. Zmaga črno-belih je bila najvišja v zgodovini in prva po štirinajstih letih.

Nedeljsko popoldne je v Murski Soboti ponudilo nogometni praznik, v katerem so se Muraši po dolgem času lahko veselili pred nabito polnimi tribunami soboške Fazanerije. Ta je bila še drugič zapored razprodana in je tako posrkbela za svojevrsten mejnik v slovenskem nogometnem prostoru. Mura sicer v zadnjih letih "velike" dvoboje na Fazaneriji praviloma ni dobivala.

V tretji in drugi ligi ji je zagodla Nafta, nedolgo nazaj še Olimpija, tokrat pa veselja na Fazaneriji ni moglo preprečiti praktično nič. Mura je s fanatično borbenostjo prišla do zmage, ki s seboj prinaša zanimive številke.

Najvišja prvenstvena, v pokalu slavili 5 : 0

Poraz Maribora je bil sploh prvi v letošnji sezoni, črno-belim je uspelo to, kar ostalim ekipam v prvenstvo doslej še ni. Na kolena so namreč spravili štirinajstkratne državne prvake, ki so ob tem doživeli najvišji poraz v medsebojnih dvobojih, ko je govora o prvenstvenih tekmah.

Mura je namreč prvič v zgodovini Maribora zabila štiri zadetke, zmaga s 4 : 1 je najvišja od leta 1991, ko se igra slovensko nogometno prvenstvo. Črno-beli so doslej vijoličaste premagali zgolj z dvema zadetkoma razlike, in sicer z rezultatoma 2 : 0 in 3 : 1.

Ob tem velja dodati, da je Mura Mariboru najvišji poraz zadala v pokalnem tekmovanju, in sicer 22. oktobra 1997, ko so črno-beli na Fazaneriji slavili s 5 : 0.

Zadnjič slavili maja 2004

Zmaga Mure nad Mariborom je tudi prva po več kot štirinajstih letih, črno-beli so namreč do polnega izkupička proti Štajercem nazadnje prišli 30. maja 2004, ko so po zadetkih Žarka Jeličiča in Aleksandra Radosavljevića slavili z 2 : 1.

Od takrat sta ekipi odigrali še trinajst medsebojnih dvobojev, vključujoč tudi prvega v letošnji sezoni, na katerih je Maribor dosegel enajst zmag, dve srečanji pa sta se končali z neodločenim izidom.

Trije s prvencem v prvi ligi

Je pa bilo tokratno srečanje nekoliko bolj posebno za tri nogometaše črno - belih. Nik Lorbek, sicer nekdanji član Maribora in tudi kapetan v mlajših selekcijah, je dosegel svoj prvenec na prvoligaških zelenicah, proti vijoličastim sta se prvega zadetka med prvoligaši veselila tudi Aleksandar Bošković in Luka Bobičanec.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blekgringo (nepreverjen)

tak je....čeprav mine dosti časa in potrpežljivosti, da se tudi to zgodi...
Bravo NŠ MURA!!!!!

bad-boy (nepreverjen)

super igra, igralcon samo kapo dol!!! pohvalo bi pa tudi black gringose keri so v nedelo dobesedno pustili duso z navijanjon!!!

Joсo (nepreverjen)

Zaj ima ka razpalijo i domžale

ZA (nepreverjen)

Ali res MURO vodi sreča z Mariborom ,a proti Olimpiji nesreča ,ali Bog nam daj vsaj remi proti Domžalam.

Pajdo (nepreverjen)

Mura more zmaguvati proti Triglave, Kršken, Celji, Rudarju te de nekaj pomenili. Ta zmaga je ničelna če se gibij proti slabin.

žekaj (nepreverjen)

V razgovoru z Kouterjem je slednji izjavil " da so pri Muri stvari finančno končno urejene" ali to pomeni da niso hoteli igrati zaradi finančnih problemov????? potem je lahko sram igralce. Navijači se vozijo po celi Sloveniji na tekme oni pa nočejo igrati??? Žalostno

ferdopijše (nepreverjen)

ne seri..odvisno v kakšnem kontekstu hočeš razumet njegovo izjavo: v negativnem ali pozitivnem???!! če nisi nikol igral nogometa (v 1.ligi) potem razumeš v negativnem...žal

In reply to by žekaj (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Iste laži pišeš na Pomurcu! Končno si sam dodal, da lahko zavajaš. Kako te ni sram?
Novinar RTV SLO: "Mura je bila pred leti finančno popolnoma na dnu, kako je zdaj?"
Kouter: "Vse je urejeno. Nič nam ne manjka, pogoji so odlični. Moram pohvaliti vodstvo. Plače dobivamo redno."
VIR: http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/prva-liga/biti-nogometas-v-murski-so…

In reply to by žekaj (nepreverjen)

žekaj (nepreverjen)

Poglej na teletekst in boš videl kaj piše, zato ne bloude pa ne bluzi brez veze. Postavil pa sem vprašanje če so zato slabo igrali ker ni bilo vse ok? Napisano pa je blo točno tak.

In reply to by A79 (nepreverjen)

meho putić (nepreverjen)

Ako ne bi bilo sodniške pomoči bi ga mura protiv Maribora popušila

naprej (nepreverjen)

Če ne bi bilo sodniške pomoči za olimpijo ,bi tudi Mura zmagala! lp

In reply to by meho putić (nepreverjen)

ho ho ho (nepreverjen)

Prodana tekma - verjetno bo kdo iz Mure v bližnji prihodnosti šel k Mariboru igrat. Pa nekateri so na stavah mastno zaslužili - mogoče tudi kakšen igralec ali član uprave katerega kluba. Sicer pa bravo NŠ Mura -špilale sta pa vseeno dobro.

Neko (nepreverjen)

Prodala se ti je mate, pa te je s teof zanosela.

In reply to by ho ho ho (nepreverjen)

meho putić (nepreverjen)

sem slišal u Tuzli da mura uopšte nije tako dobro igrala,,, da je imala puno sodnijske pomoči

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice