Fotografija iz arhiva
Dane smo videli prvo dejanje 56. Zlate lisice, ki so jo morali že osmič preseliti v Kranjsko Goro. Smučarke so se pomerile v veleslalomu. Slovenka Meta Horvat je prišla do stopničk, zmagala Alice Robinson.

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je presenetila na prvi veleslalomski progi domače tekme svetovnega pokala v Kranjski Gori, saj je uspela ubraniti tretje mesto, ki ga je držala po prvi vožnji. S tem si je prismučala druge stopničke v karieri, zmagala pa je Novozelandka Alice Robinson, sicer druga po prvi vožnji. 

Hrovatova si je tretje mesto razdelila s Švicarko Wendy Holdener, četrto po prvi vožnji. Za Robinsovo, ki je na obeh progah pokazala odlično smučanje, sta zaostali za 1,59 sekunde.

Tina Robnik je v finalu še izboljšala sedmo mesto iz prve vožnje in s šestim mestom dosegla uvrstitev kariere. S tem je izboljšala sedmo mesto izpred dveh let, ki ga je prav tako dosegla v Kranjski Gori.

V nedeljo bo v Podkorenu še slalom, po katerem bo znano, katera smučarka bo osvojila naziv Zlata lisica za letošnjo sezono. V zadnjih treh sezonah si ga je prismučala vodilna smučarka zime Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa je zaradi nedavne in nenadne smrti očeta Jeffa letos ni v Sloveniji. Na tekmi bodo nastopilo tudi šest slovenskih smučark.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

a katera je bila Ilka

Starejše novice