Prihodnji teden bo v znamenju kolesarstva. V sosednji Avstriji bo namreč potekalo Svetovno prvenstvo v kolesarstvu.

Reprezentanca Slovenije je letos najštevilnejša, med štiriindvajseterico pa sta tudi dva Prekmurca. 

Med elito bo na nedeljski dirki nastopil Tropovčan Simon Špilak, med mlajšimi člani pa v petek nastop čaka Žiga Horvata iz Dankovcev. Oba sta svoje prve kilometre začela zbirati v Kolesarskem klubu Tropovci.

Pred velikim izzivom

Žiga je ognjeni krst na svetovnih prvenstvih prestal pred dvema letoma v Dohi, kjer je s fantastično dirko med mlajšimi dečki zasedel peto mesto in bil najboljši Slovenec. 

Letos je proga zelo težka, poznavalci menijo, da je najtežja v zadnjem obdobju, vendar tu imamo tudi Slovenci svoje adute.

»Možnosti so velike, že v kronometru imamo dobre kolesarje, v U 23 in v članski kategoriji, potem pa seveda na cestni dirki imamo Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, ki sta oba v svetovnem vrhu, tako da upam na najboljše,« meni 20-letni Prekmurec, ki bo pomagal Tadeju Pogačarju na 180 kilometrov dolgi cestni preizkušnji: »Če se bo pokazala priložnost, bom skušal pobegniti, če ne, pa bom pomagal Tadeju, ker proga je zelo zahtevna.«

Sladke skrbi selektorja

Selektor mlajših članov Martin Hvastja ima torej sladke skrbi, šest njegovih izbrancev sodi v ožji krog favoritov, vendar dirka na svetovnem prvenstvu je nekaj posebnega in nepredvidljiva.

Nedvomno pa bosta tako Žiga kot Simon v petek oziroma nedeljo imela veliko podporo tudi ob progi, kajti letošnje prvenstvo bo na prizorišče v slabih šest ur vožnje oddaljeni Innsbruck privabilo veliko privržencev tega športa iz pokrajine ob Muri.

Zvonko Žekš

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lucciana (nepreverjen)

Žiga, vsi stiskamo pesti in navijamo za tebe!!! Pokaži jim!!!

biciklist (nepreverjen)

Prenos v petek 28.9. na Eurosportu od 12:00 dalje in na SLO2 od 15:00 dalje.

Starejše novice