V sredo smo v Ljubljani dobili prvega udeleženca ženskega pokalnega tekmovanja. Članska ekipa ŽNK Telemach GMT Beltincev je v prestolnici opravila z Olimpijo ter na Kodeljevem slavila zasluženo in suvereno zmago.

V mreži Olimpije so končale tri žoge, prva v 17. minuti, ko je po prostem strelu Anje Prša z glavo zadela Sara Agrež. Prednost je v 39. minuti povišala Špela Kolbl, ki je izkoristila globinsko podajo Luane Zajmi, v 55. minuti pa sta igralki zamenjali vlogo, po podaji Kolblove pa se je med strelke vpisala še Zajmijeva. Zmaga bi lahko bila še precej višja, saj so Pomurke zapravile še nekaj zrelih priložnosti, Neli Hofman pa je veselje preprečil okvir ljubljanskih vrat. Zadnja vrsta domačinkam ni dovolila presenečenja, Sara Nemet pa je z dvema posredovanjema dokazala, da je dostojna zamenjava za poškodovano Zalo Meršnik.

"Ni lahkih tekem in v nobeno ne gremo kot zmagovalke, še preden se dvoboj ne zaključi. Čeprav so nasprotniki težji in lažji, v vsako srečanje vstopamo povsem osredotočene, se borimo ena za drugo in upoštevamo navodila trenerke Nuše. Mislim, da smo v Ljubljani dobro opravile svoje naloge, kljub začetni zmedenosti smo se hitro zbrale in odigrale tekmo, kot smo se dogovorile. Ni bilo lahko, Olimpija je vedno neugoden nasprotnik, saj ne veš, kaj pričakovati. Na zadnjem derbiju so one vodile igro, včeraj je bila zgodba popolnoma drugačna. Žogo smo zadržale v svojih nogah, imele dobre akcije, si pripravile veliko priložnosti, a jih je precej ostalo neizkoriščenih. Na koncu šteje zmaga in uvrstitev v finale pokala," je po koncu tekme dejala Špela Rozmarič, ki bo konec maja zaigrala v že šestem pokalnem finalu.

Želijo si, da se v finale uvrsti tudi Mura

Tako kot članski finale, bo tudi finalno srečanje ženskega pokalnega tekmovanja odigrano na zelenici Stadiona Z'dežele. Ni skrivnost, da precej igralk Pomurja stiska pesti za črno-bele, ki bodo finalno vstopnico napadali prihodnji teden. 

Tudi Rozmaričeva si želi, da bi v knežjem mestu poleg Pomurja zaigrala še Mura: "Nestrpno že čakamo finale. Vzdušje v Celju bo še toliko boljše, če Mura v sredo premaga Maribor in si priigra finalno vstopnico. Mislim, da imajo veliko možnosti za uspeh, saj igrajo na Fazaneriji, pred zvestimi navijači, ki nikoli ne razočarajo. Tak dogodek bi bil nekaj posebnega, še posebej, če bi oba kluba osvojila naslov pokalnih prvakov".

Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je doslej osvojil že osem pokalnih naslovov, s čimer je najuspešnejši slovenski klub, v Celju pa bo še osmič zapored zaigral v velikem finalu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice