Šport, ki se je iz "Dežele vzhajajočega sonca," pred desetletji preselil tudi k nam, ima v Prekmurju veliko simpatizerjev. V Murski Soboti ni nič drugače, za to skrbijo tudi marljivi člani Judo kluba Štorkljice.

Začetki kluba segajo v julij 2014, ko so pričeli s treningi v soboškem Spartacusu. V januarju 2018 so se preselili v prostore BTC Murska Sobota, kjer imajo vrhunske pogoje za delo.

"Začeli smo s sedmimi mladimi pogumneži v prostorih Spartacusa, sedaj pa je v naš klub vključenih 137 otrok, od tega 97 neposredno v Judo klubu Štrokljice," pove Zoran Kos, sicer predsednik kluba in doda, da so ostali otroci del interese dejavnosti, ki jo izvajajo na vseh treh osnovnih šolah v Murski Soboti.

Prisotni na državnih tekmovanjih, kjer redno osvajajo odličja

Med sezono, priprave na novo se mimogrede začnejo zadnji teden v avgustu, se aktivno udeležujejo raznih tekmovanj, tako področnih, kot tudi na državnem nivoju.

"Moram priznati, da sem zelo zadovoljen z uspehi naših tekmovalk in tekmovalcev, saj vsako leto prinesemo eno ali dve medalji z državnega prvenstva, kar za naš mladi klub ni samoumevno," z veseljem prizna Zoran.

Pripravili bodo poletni judo tabor

Čeprav se sezona končuje z jutrišnjim dnem, že strmijo v prihodnost. Konec meseca, natančneje 24. in 25. junija, bodo v Mlajtincih organizirali poletni tabor juda.

"Tabor bo tokrat potekal v Mlajtincih, v prostorih tamkajšnje lovske družine. Trajal bo dva dni, vmes bomo tudi prespali v za to namenjeni manjši dvorani. Namen tabora ni le osvajanje judovskih veščin, temveč predvsem koristno preživljanje počitnic in druženje. Vljudno vabim vse otroke, stare med 4 in 12 let, da se nam pridružijo," proti poletju pogleduje Zoran in doda, da ga lahko vsi zainteresirani kontaktirajo preko facebook profila Judo klub Štorkljice.

Iščejo generalnega sponzorja

V teh časih, ko denarja ni ravno na pretek, se tudi sami trudijo pridobiti čim več sredstev, s katerimi bi se lažje spoprijeli z delom in nadgradili dosedanje dosežke.

"Financiramo se s pomočjo manjših sponzorjev, nekaj prispeva Mestna občina Murska Sobota, iščemo pa tudi generalnega sponzorja, ki bi nam naše poslanstvo še olajšal. A če potegnemo pod črto, smo klub na zdravih temeljih in verjamem, da bo tako tudi ostalo". 

Cilji so visoki in usmerjeni v razvoj mladega kadra

Kot vsi, imajo tudi Štorkljice svoje cilje, zaradi katerih zavzeto trenirajo in se bojujejo z vsemi preprekami, ki jim stojijo na poti.

"Kar se tiče infrastrukture naj povem, da smo v fazi iskanja sponzorja za nakup novih blazin, ki bi nam bile več kot dobrodošle pri vsakodnevnih naporih. Težimo pa seveda tudi k temu, da bi popolnili vse selekcije in za judo navdušili še več otrok," pove Zoran in doda, da je njihovo poslanstvo dolgotrajno, saj lahko le s trdim in postopnim delom prideš do želenih rezultatov.

Mogoče pa se ravno v kateri izmed njihovih skupin kali mladi up, ki bo v prihodnje uspešno zastopal barve zelo uspešnega slovenskega juda in stopil v velike čevlje Adriana Gomboca, Tine Trstenjak in vseh drugih šampionov.

Alen Nemec

Foto: Judo klub Štorkljice

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rakičanec1 (nepreverjen)

Bi bilo lepo slišati malo več o teh silnih medaljah...Ker če pogledamo na uradno stran judo zveze slovenije se nahajate med zadnjimi petimi klubi....Je pa lepo delati reklamo in samopromocijo pa kaksen tabor na koncu šolskega leta,da se še malo pred koncem pokasira starše...Je pa zanimivo,da se išče sponzorja za judo...A ni eno veliko pomursko podjetje sponzor na markaston?Pa niso verjetno tam toliko pred vami ali?

Jsjil (nepreverjen)

Po rezultatih so res pred njimi je pa zanimiv upad otrok. Gre to zgleda enim bollj kot drugim. -13

In reply to by Rakičanec1 (nepreverjen)

Sobocanec1 (nepreverjen)

Res je to!Storkljic je bilo preko 150...Zdaj pa polovico manj..Ampak to ni kriv klub ampak starši katerim se ne da vozit otrok na treninge!

In reply to by Jsjil (nepreverjen)

Judokalendava (nepreverjen)

E moj Zoran dosti vam še treba....Malo manj se hvaliti pa večkrat na tekme iti pa bo....

Judoist456 (nepreverjen)

Neven zakoj se eni bahate. Rezulate v kadetski, mladinski ali clanski konkurenci mata iz prekmurja samo dva kluba, judo klub MS in Ljutomer, ostali nej ste niti blizu. Pravi judo se zacne od kadetov naprej, ampak se eni radi bahate z rezultati otrok iz mlajsih starostnih skupin, in z delom tujih trenerjov.

In reply to by Judokalendava (nepreverjen)

Sobocanec1 (nepreverjen)

Kako bi naj imeli rezultate pri starejsih selekcijah ce smo komaj zaceli pa imamo samo otroke?Pa kaksni tuji trenerji?Mi imamo samo domače trenerje?Ne na pamet govorit.Pocakajte par let pa bodo storkljice v samem vrhu Slovenije!

In reply to by Judoist456 (nepreverjen)

Zokikos (nepreverjen)

In potem se zbudite vsi skupaj.....

In reply to by Sobocanec1 (nepreverjen)

Judkiszka (nepreverjen)

Zanimivo da se nikoli ne omeni glavnih delavcev v klubu. Si eni pac se vedno rafi delajo lastno reklamo.

Starejše novice