Kar 71 plesalcev Plesne šole Zeko se je udeležilo svetovnega prvenstva in tekmovanja za svetovni pokal v Ostravi.

V Ostravi na Češkem je minuli konec tedna, od 24. do 27. septembra, potekalo Svetovno prvenstvo v Street dance showu in Svetovni pokal v Disco dancu in velikih produkcijah. Iz Plesnega kluba Zeko se je prvenstva udeležilo 71 plesalcev.  Svetovnega prvenstva se je udeležila street članska formacija "čarovnice" in osvojila 14. mesto, ostale ekipe in posamezniki pa so bili udeleženci svetovnega pokala. 

Dejan Zečevič iz plesne šole Zeko je nad doseženimi rezultati izjemno zadovoljen. Dosegli so namreč prvo mesto z veliko produkcijo "Asterix in Obelix", ravno tako je prvo mesto zasedla Tjaša Gazdak v kategoriji disco solo članice, Živa Horvat pa tretje mesto v kategoriji disco solo mladinke. Ob tem je povedal:

"Odlična tekma je za nami 4 finala in tri medalje od tega dve zlati, fantastično. Veliko plesalcev je bilo prvič na tako veliki in pomembni tekmi predvsem otroci, ki pa so svoje delo opravili odlično, pri njih rezultat ni bil pomemben ampak izkušnja. Tudi tisti, ki so šli na rezultat so oddelali vrhunsko. Veliko je bilo tudi ostalih uspehov na primer preboj v 3 ali 4 kolo. Nekaj je bilo tudi ponesrečenih nastopov ampak to je šport. Vesel sem za vse rezultate predvsem pa, da so vsi dali svoj maksimum ne glede na rezultat. Najbolj ponosen in vesel sem, da nam je uspelo zmagati v kategoriji velike produkcije, ker smo delali to prvič, ker je naenkrat bilo na odru 69 plesalcev pomešanih med seboj otroci, mladinci in člani, breakdance, hip hip in disco, predvsem pa zato ker je bil to projekt celotne ekipe Plesne šole Zeko. Koreografijo smo delali trije  Blažka, Aleš in jaz, kostume je oblikovala Miša, rekvizite in glasbo sem oblikoval sam, zgodbo smo oblikovali skupaj z otroci, ki so tudi pomagali izdelovat rekvizite. Starši so bili v veliko pomoč pri šivanju kostumov, sestavljanju rekvizitov, prevozu. Nekaj stvari so nam tudi posodila nekatera podjetja in društva. Bil sem kot nek "režiser", ki je vse skupaj povezal in točki dal končno obliko. Bilo je naporno veliko ur smo porabili za izdelovanje vsega potrebnega. Veliko vikendov smo pretrenirali večkrat tudi po 7 ur na dan.  Po nastopu so nekateri sodniki vstali in nam ploskali. Predsednica Street oddelka pri Mednarodni plesni zvezi IDO nam je prišla čestitat in rekla, da je bila to najboljša produkcijska točka, ki jih je kdaj koli videla. Bilo je noro :). V oktobru imamo še dve svetovni prvenstvi kamor odpotujejo samo nekateri posamezniki, pari in male skupine. V Nemčiji za disco dance in v Italiji za Hip hop in breakdance."

Dosežki plesne šole Zeko na tekmovanju:
1. mesto velike produkcije "Asterix in Obelix"
1. mesto Tjaša Gazdag disco solo članice
3. mesto Živa Horvat disco solo mladinke
4. mesto Janja Gomboc in Tjaša Gazdag disco duo člani
6. mesto Mala skupina člani "Queen edition" 
9. mesto mala skupina otroci
10.  mesto Sara Nasevski dsico solo člani
10. mesto Velika skupina otroci

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice