Od 8. do 11. oktobra je v Bochumu v Nemčiji potekalo svetovno prvenstvo v Disco dancu. Sodelovalo je okoli 2500 plesalcev iz 17 držav. Na prvenstvu je sodelovalo tudi osem plesalk iz Plesnega kluba Zeko.

Plesalke so dosegle naslednje rezultate:

13. mesto, Tjaša Gazdag disco solo članice

13. mesto Mala skupina člani ( Janja Gomboc, Neja Drožina Romih, Anja Kovačič, Sara Nasevski, Tjaša Gazdag in Tjaša Štornik)

17. mesto Janja Gomboc in Tjaša Gazdag disco pari člani

22. mesto Tjaša Štornik disco solo članice

25. mesto Naja Kovač disco solo deklice

29. mesto Meta Štuhec disco solo mladinke

45. mesto Janja Gomboc disco solo članice

Dejan Zečević, nam je povedal, da se je tekmovanja udeležilo le nekaj plesalk, čeprav bi jih lahko šlo preko trideset. Imeli so nekaj zdravstvenih težav in poškodb, zato so mladinske in otroške skupine pustili doma. Z rezultati je zadovoljen, saj dajejo potrditev, da so blizu vrhu že drugo leto zapored, kar je dobro, so torej na pravi poti. Pozna se, da je letos menjava generacij in v prihodnje se lahko nadejajo še boljših rezultatov.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Traktorist

Vsaj ena lepa novica v tem deževnem vremenu. Čestitke !

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Čestitke seveda!!!
Kot opazovalec od zunaj upam,da ima Dejan Zečević tudi tako srečno roko pri sponzorjih in drugih, ki pomagajo s financami.
Špekuliram tukaj , če bi imel Zečević na razpolago toliko sredstev kot ima en nogometni tretjeligaš okrog 50000-80000 evrov na leto, bi dosegal verjetno svetovni vrh z svojimi puncami.

zbujeni prekmurec (nepreverjen)

Pa da se jaz malo špekuliram...Najboljša uvrstitev je trinajsto mesto pa dalje dol...Torej to ni glih blizu vrha...Druga stvar pa je zakaj bi potrebovali od 50 do 80 jurjev?Saj se pogovarjamo o plesu ne?Ples je ples,šport je šport!Pa tudi koliko slišim starši teh plesalk ne plačujejo malo za te razne tekme in tekmice...

Traktorist

Jaz mislim, da je 13. mesto na svetovnem prvenstvu in med 2500 nastopajočimi velik uspeh. Vi, drugi, ki tako ne mislite, pa raje na nogomet in gledajte " umetnosti " Mure.

zbujeni prekmurec (nepreverjen)

Traktorist ,da ne bo pomote;za nogomet mi dol visi...Pa če poznaš malo tekmovanja v plesu verjetno ne mislis da jih vseh 2500 nastopa v eni disciplini?Če že naj se realno napiše koliko jih nastopi v POSAMEZNI disciplini!Plus tega pa je vsaj v športu tako ,da je svetovno ko nastopijo tekmovalci iz celega sveta oziroma iz vseh kontinentov če je tako bolj razumljivo...Pa brez zamere...Je pa lepo,da se mladina z nečim ukvarja!

Traktorist

Dobro vem, da vseh 2500 ne nastopa v eni disciplini, da je veliko disciplin. Si pa dobro napisal, da je dobro, da se mladina z nečim ukvarja. Veliko bolje kot ulica, pijančevanje,......

Starejše novice