Danes bo potekala videokonferenca Evropske nogometne zveze in deležnikov. Sodelovalo bo 55 držav, cilj pa je, da se najde ustrezna rešitev za preostanek letošnje sezone.

Zadnje dni se je tako v medijih, kot med ljubitelji nogometa pojavljajo precej špekulacij o tem, kakšna bo usoda državnih prvenstev v letošnji sezoni, prav tako pa kakšna bo usoda evropskih tekmovanj in EURA 2020.

Slednje skorajda zagotovo ne bo odigrano v terminu, ki je predviden, UEFA naj bi namreč predlagala njegovo prestavitev na mesec decembra, nekateri menijo, da bi se lahko prvenstvo odigralo prihodnje leto. Posledično potem ne bi bila odigrana pred kratkim vzpostavljena Liga narodov.

S prestavitvijo evropskega prvenstva bi državne lige, med njimi tudi PLTS, dobile dovolj manevrskega prostora, da se prvenstva odigrajo do konca. V Sloveniji se mora odigrati še enajst krogov, ob nekaterih napovedih pa bi se nogometni ples lahko nadaljeval 2. maja in se končal 28. junija. V tem času naj bi bilo na voljo do 18 terminov za igranje tekem.

Vprašanje se seveda poraja, ali bi bile te tekme odigrane pred gledalci ali za zaprtimi vrati. Še najbolj možno je, da bi se z omilitvijo ukrepov na tribune postopoma vrnili tudi navijači.

Bo UEFA za prvaka predlagala Olimpijo?

V primeru, da se tekmovanja ne bodo nadaljevala, pa seveda obstaja več scenarij. Po enem naj bi UEFA nacionalnim nogometnim zvezam priporočila, da za prvaka razglasijo ekipo, ki je bila pred prekinitvijo prvenstva na prvem mestu, to pa velja tudi za evropske vozovnice. V tem primeru bi Olimpija postala prvak, evropske vozovnice pa bi si zagotovili še Celje, Aluminij in Maribor. Slednji bi evropsko vozovnico dobil v primeru, če se pokalno tekmovanje prav tako ne bi odigralo. 

Po tem scenariju je največji osmoljenec Mura, ki je v prvenstvu na petem mestu, v pokalnem tekmovanju pa bi se morala pomeriti z Aluminijem. Po slabših predstavah v spomladanskem delu prvenstva je bilo namreč ravno pokalno tekmovanje najboljša rešilna bilka za vstop v evropska tekmovanja.

Kakšni so drugi scenariji?

Vendar to ni edini scenarij, ki naj bi bil možen. Omenja se tudi prekinitev prvenstva in njegov "preklic". V tem primeru prvaka ne bi dobili, v Evropi pa bi zaigrala ista moštva kot lansko leto, torej Olimpija, Maribor, Domžale in Mura. 

Med možnimi scenariji se omenja tudi prekinitev prvenstva, po kateri nikogar ne bi okronali za prvaka, prav tako pa nobena ekipa ne bi izpadla. Prihodnja sezona bi nekako predstavljala "ponovitev" letošnje sezone. V tem primeru bi največ pridobil velenjski Rudar, ki se skoraj zagotovo seli med drugoligaše, najmanj veseli pa bili v Kopru, kjer jim kaže odlično na poti vrnitve med slovensko elito. 

Seveda pa je poleg prvenstev potrebno odigrati še pokalna tekmovanja in evropske pokale. Kar se tiče pokalnega tekmovanja, bi to v Sloveniji lahko bilo odigrano v celoti ali v obliki nekakšnega finalnega turnirja na hitro izpadanje. V tem primeru se polfinalista ne bi med seboj udarila dvakrat ampak zgolj enkrat. Podobno naj bi razmišljali tudi v evropskih pokalih, kjer bi zmagovalca v Ligi prvakov in Ligi Evropa lahko dobili s pomočjo zaključnega turnirja.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
🤔 (nepreverjen)

Če smo realni, si Mura po zadnjih prikazanih tekmah niti ne zasluži evrope.

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Ja rejsan, pouleg tej svetske nevoule je zaj najbole važen fuzbal,...!!

Ne laži (nepreverjen)

Nej je nogomet najbole važen trbej pa rejšiti ka de se znalo za dale. Po Koroni de življenje dale normalno teklo.

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Minusari rejsan ste smejšni, po vaše de kunec sveta.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Ne prdi (nepreverjen)

... bole kunec Mure

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Bosanče malo (nepreverjen)

HA , HA , HA GROHOTOM SE SMIJEM .

someone1 (nepreverjen)

ob vsej tej katastrofi je fuzbal pa NŠ Mura resno življenskoga pomena.... Majo tan zaposlene strokovnjake za fuzbal pa naj rejšijo stvari.....

gghjk (nepreverjen)

JEZOS, GE STE ZDAJ V TEJ KRIZI MURO NAJSLI???!!!!
PROKLETI BEDAKI
KUHAR, DUGICAS???

Ps (nepreverjen)

Ja nika decki kupite si ps4 pa spilajte pro clubs😂😂

Risto Kubura (nepreverjen)

Koga ravno sedaj zanima upokojeniško balinarsko društvo Mura???? Le koga????

Starejše novice