Ob polnoči se je začela prava dobrodelna kolesarska avantura. Nekdanji profesionalni voznik BMX kolesa, Mariborčan Simon Eržen, se je podal na nov podvig. Z železno voljo in odgovornostjo je odločen, da doseže svoj cilj.

Svoje bogate kolesarske izkušnje, do danes je prevozil že 20.000 kilometrov v 17 državah na treh celinah, je postavil pred nov izziv. V 24 urah se je namreč odločil prekolesariti slovensko diagonalo, od Goričkega do Portoroža. 

Prvi kilometri že za njim

335 kilometrov dolgo pot je pričel na tromeji na Goričkem v vasi Trdkova, nadaljeval pa po začrtani trasi skozi Radence, Ptuj, Makole, Poljčane. Med 6. in 7. uro bo imel daljši postanek v Celju, nadaljuje pa naprej v Žalec, Trojane, Ljubljano, Logatec, Razdrto, Črni Kal, Koper in vse do Portoroža. 

Tukaj lahko v živo spremljate kje se kolesarji nahajajo. 

Namen te vožnje pa ni tekmovanje, temveč duh sodelovanja in prijetno druženje. Tako se mu lahko vsi rekreativni kolesarji še pridružite na poti, saj na spletni strani v živo objavlja, kje se trenutno nahaja. Že od začetka tako ni kolesaril sam, ampak so se mu že v štartu priključili drugi kolesarji. Pridružilo pa se bo tudi veliko znanih slovenskih športnikov.

Na poti je bilo predvidenih tudi več daljših postankov, in sicer na Ptuju, v Celju, Trojanah, Ljubljani, Bukovju, Kopru in Portorožu. Imeli pa bodo tudi več krajših postankov za tehnične stvari in počitek.

Njegovo poslanstvo je dobrodelnost in prebujanje zavesti po svetu. Tako bo tudi z dobrodelnim projektom "Diagonala 335" pod sloganom "Zmigajmo Slovenijo", na poti zbiral sredstva za Fundacijo, ki podpira mlade športnike iz socialno šibkih okolij. Donirate lahko tudi vi preko sms sporočil na številko 1919 z besedo oks in oks5 za donacijo 1 in 5 evrov.

V Ljubljani bosta kolesarje sprejela predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in župan Zoran Jankovič, na vseh postojankah pa promovirajo projekt Zmigajmo Slovenijo. Eržen pa si želi, da bi dogodek postal tradicionalen. Njegova pot se bo zaključila okoli 23.30 ure v Portorožu, kjer si bo privoščil kozarec dobrega vina.

FOTO: Diagonala 335

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice