Črno-beli so na dobri poti, da se po nekaj letih ponovno vrnejo med prvoligaše. Na igrišču je za zdaj vse tako kot mora biti, ob igrišču pa bo potrebna infrastrukturna nadgraditev.

Mura ima s prihodom Roberta Kuzmiča in ruskega kapitala velike načrte. Trenutno je primarni cilj vrnitev med prvoligaše, kasneje pa si vodstvo kluba želi, da bi črno-beli uspešno stopali tudi po evropski poti.

Toda, gremo lepo po vrsti. Fazanerija, ki je bila "posodobljena" z novimi slačilnicami, naj bi počasi dobivala takšno obliko, da bo primerna tudi za morebitno igranje evropskih tekem. Da se je začelo vlagati v infrastrukturo priča tudi to, da pomožno igrišče počasi dobiva  novo umetno zelenico.

Reflektorji omogočajo atraktiven termin tekem

Naslednji na vrsti naj bi bili reflektorji, ki bi po mnenju mnogih, v Murski Soboti morali stati že vrsto let. Do zdaj se to še ni zgodilo, bi pa se naj prihodnje leto, kar je potrdil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek. Kot vemo, če se Mura želi vrniti med prvoligaše, bo morala zadostiti tudi pogoju, ki je povezan z reflektorji.

Ti seveda ne bi bili zgolj lepotni popravek na Fazaneriji, črno-beli bi tako lahko v prihodnje tekme igrali v precej bolj atraktivnem terminu, recimo ob sobotah zvečer. Mura pa ob tem ne bi imela problema z igranjem ob zgodnjih popoldanskih urah. Težava, če ji lahko sploh tako rečemo, nastane ob tekmah med tednom, ko bi si večerno tekmo lahko ogledalo precej več ljudi, kot ob 14. ali 15. uri.

Reflektorji dovolj samo do drugega kroga kvalifikacij

Kot je ob vstopu v klub pred leti povedal Robert Kuzmič, je njihov cilj, da Mura igra vidno vlogo ne le v slovenskem nogometnem prostoru, ampak da bo uspešna tudi na evropskem prizorišču. Črno-beli so pred leti že uspešno igrali v kvalifikacijah, ko so prišli vse do playoffa in dvoboja z Laziem, ki je bil nato boljši v dveh srečanjih.

Mura je morala takrat svoje domače tekme igrati v Lendavi oziroma v Mariboru, problem so bile slačilnice, problem so bili reflektorji. Temu scenariju se na Fazaneriji želijo izogniti, kar jim bo s postavitvijo reflektorjev do neke mere uspelo, ne pa v celoti.

V luči problemov, ki jih je imel zaradi infrastrukture v minulih dneh Maribor, smo preverili še ostale zahteve, katerim je treba zadovoljiti za igranje domačih evropskih tekem. Črno-beli bi  s pomočjo reflektorjev in novih slačilnic bržkone ustrezali kriterijem UEFE za nastop v prvih dveh kvalifikacijskih krogih, kjer mora biti zadoščen tudi pogoj o najmanj 200 v prvem in 1500 sedežih v drugem krogu. Zato so črno-beli lahko tekmi z azarbejdžanskim Bakujem in bolgarskim CSKA odigrali v Lendavi.

V tretjem krogu 4500, v četrtem 8000 sedišč

Selitev v Maribor je bila takrat povezana tudi s sedežno kapaciteto. Za igranje v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa ali Ligo prvakov je namreč potrebno imeti vsaj 4500 sedišč, na Fazaneriji naj bi jih po zadnjih podatkih bilo 3782. Od teh 4500 sedišč mora biti t.i. VIP sedišč najmanj 250, pri čemer mora imeti gostujoča ekipa na voljo vsaj 50 sedežev.

Za igranje v četrtem krogu kvalifikacij in kasneje morebiti v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj, so pogoji še zahtevnejši. Kot je zapisano v Uefinem pravilniku za infrastrukturo stadionov mora stadion zadoščati naslednjim pogojem. 

Stadion mora imeti najmanj 8000 sedišč, stojišča pri tem niso dovoljena. Za vse gledalce mora biti omogočen dostop do hrane in pijače, minimalno število VIP sedišč pa je 500. VIP sedišča potrebujejo ločeno sobo za pogostitev v izmeri vsaj 400 kvadratnih metrov, ob tem pa je za VIP goste potrebno zagotoviti vsaj 150 parkirišč. Ob tem mora biti tudi 1000 kvadratnih metrov prostora za TV ekipe in njihovo opremo.

To so torej samo nekateri od pogojev, ki jim je potrebno zadostiti v primeru igranja v Evropi. Mura svojo pot stopa počasi in sigurno, najprej je tako na vrsti napredovanje med prvoligaše. Kasneje pa si morda lahko obetamo, da bo letu 1999 ponovno odigrano evropsko srečanje na Fazaneriji. Črno-beli so se takrat doma pomerili proti Silkeborgu in remizirali brez zadetkov.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
caius (nepreverjen)

Hja nič bo pa morala Nafta v 1. ligo

A79 (nepreverjen)

Lahko... če bo druga. :p

In reply to by caius (nepreverjen)

Tujec 2

Sanja svinja kukuruz ......... Vse za " nogomet " in " zračni " ter " leseni " turizem. Bodo brezposelni imeli brezplačni ogled tekem ?????????????? Ne preseravajte se in silite tja, kamor ne spadate !

wwg (nepreverjen)

Začalo se je... Opet velikopotezni načrti. Samo malo pozablajo kak se je nazagnje kunčalo...

haha1 (nepreverjen)

tujec2 zapri ka te je nej nišče nika pijto

Tujec 2

Hočem vas samo v realnost spraviti, ker vidim, da živite v sanjski domišljiji !

In reply to by haha1 (nepreverjen)

Mk (nepreverjen)

Še v prvi ligi niso pa že o evropi študirajo

čarni vrag (nepreverjen)

Kot je ob vstopu v klub pred leti povedal Robert Kuzmič, je njihov cilj, da Mura igra vidno vlogo ne le v slovenskem nogometnem prostoru, ampak da bo uspešna tudi na evropskem prizorišču.

Vidli smo kak je Maribor fasal 7 komadov od Liverpoola. Ne vem zakaj se zopet spravlamo tja, kjer nam ni mesto.

blekgringo (nepreverjen)

Pahor pogledni si prijazne Prekmurce: največ je takših škodoželjnih in šinfačof-ko se piše o lokalnih ambicijah (v športu,kuturi,infrastuktu)- to so psihiči katerim se bo očitno živlenje porušilo če Mura prijde v 1.ligo.

Tujec 2

Pazi, dečko, tebi se je življenje že zdavnaj zrušilo zato, ker ti je nogomet prva in edina briga v življenju ! Ko bi ti vedel, koliko lepših, boljših, zanimivejših, koristnejših stvari od nogometa je v življenju, bi lepše in boljše živel ! In znal bi ceniti tudi ljudi, ki jih nogomet ne zanima.

In reply to by blekgringo (nepreverjen)

blekgringo (nepreverjen)

hahaha-kaki psihič-super,samo nadaljuj.
to je moja zadnja replika tebi.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Poglej sebe v ogledalu, poglej svoje življenje, in verjetno boš videl pri tem človeka, o katerem pišeš !

In reply to by blekgringo (nepreverjen)

severina (nepreverjen)

tebi idiote je lepše boljše zanimivejše tvoje pisanje , kar je edino kar si v življenju sposoben narediti.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Kaj ni lepše eno dobro in lepo žensko " podreti " in do orgazma spraviti, kot eno uro in pol gledati kako 22 moških " žogo muči " ??????????

In reply to by severina (nepreverjen)

severina (nepreverjen)

ti si nej pri pravi, naj me vrag

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Škoda, da nisi ženska. Bi ti pokazal kaj je pravi moški !

In reply to by severina (nepreverjen)

mis

Nogomet ni najbolj važna stvar v življenju. Je pa šport ljudskih množic in posledično najbolj razširjen in priljubljen. Pač navijamo za svojo ekipo, pri meni je to Mura in prav me veseli, da bova skupaj ženo šla danes na tekmo in po njej na sprehod po fazanariji. Mi je pa poln ku...c žaljenja enih in drugih navijačev po forumih. Navijaj za svojega pošteno in ne žali drugega!

faca (nepreverjen)

Ignorirati komentarje Tujca 2 saj drugo nevej kak šinfati vsakši komentar.More biti v središču pozornosti.Či nemo
komentejrali njegovih šinfanj de mogoče napravo samomor zaradi njegovega dosadnoga živlenja.Zaj pa navali.

Tujec 2

Kaj ti že tako slabo gre, da že pomišljaš na samomor ? Daj, ne seri ga ! Za vsakim dežjem posije sonce ! Vem, da te boli, ko si dve uri na tekmi, potem še tri ure v gostilni, in, ko domov prideš, vidiš, da je žena v tem času imela obisk, od katerega je vsa blažena, ampak zaradi tega še ni treba iskati štrika.

In reply to by faca (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Kaj to smrdi na sobotainfo? Aja, smrad se je zopet pojavil na portalu in serje vse povprek.

Tujec 2

Idi v spalnico in dobro posteljo povohaj ! Mogoče je še kaj od toga smrada ostalo na njej ! Saj veš, da je žena nekaj časa bila sama doma. Nikoli ne boš izvedel, kaj se je ta čas dogajalo na tej postelji ! Ne bodi ljubosumen, saj veš, da si moramo dobre stvari deliti !

In reply to by ? (nepreverjen)

Tujec 2

Nekatere ženske komaj čakajo, da moški na tekmo odidete in vas nekaj ur ni doma. Se takrat doma vsaj nekaj dogaja ............................

Tujec 2

Dečki, zdaj bodite glasni ! Da vas čujem ! Predvsem tiste, ki ste mi tak z veseljem minuse popali !

Tujec 2

Kaj je zdaj z vami ? Ste dar govora izgubili ? A je bil pristanek na zemljo pretrd ? In vi se že v prvi ligi in v Evropi vidite ? Sanjači !

sssssssss (nepreverjen)

Lahko vprašam zakaj je sobotainfo tako nefer do ostalih obiskovalec in tujcu2 dopušča tako negativne komentare? Res ramota za sobotainfo.

dva psihiča na… (nepreverjen)

sramota sobotainfo ka lejko tujcu in tistomi financiranji dovolite takše....
aja - demokracija.

Tujec 2

Ker sem navijal za Krko in je Mura izgubila sem zate psihič ? Dobro zate bi bilo, da bi šel kam na pregled. Je takšno stanje pri tebi povzročilo razočaranje ob porazu Mure ali imaš to že od rojstva ?

In reply to by dva psihiča na… (nepreverjen)

bono1

Zato, ker je Mura izgubila je nekaterim po dolgem času zopet prišlo to pa dokazujejo z takim pisanjem......, saj se prepoznate....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice