Objavljamo seznam upnikov Mure 05, ki so vložili izvršbo.

Prva dama murskosoboškega prvoligaša Mura 05 Nataša Horvat je v izjavi za javnost pojasnila, da ji prejšnji predsednik Miro Topič še vedno ni predal poslov. "Tako smo zaradi ugotavljanje dejanskega stanja izgubili veliko dragocenega časa, saj nam ni bila predana niti poslovna dokumentacija, ki bi se sicer morala nahajati v klubu, niti nismo bili obveščeni o odprtih zadevah, ki terjajo odgovore" še dodaja Horvatova. 

Horvatova je med drugim okarala upnike, ki naj bi z vlaganjem izvršb praktično onemogočili poslovanje kluba. "Upnikov, ki so izkoristili možnost blokade našega poslovnega računa zaradi neporavnanih obveznosti iz preteklosti in s tem zelo otežili, praktično onemogočili tekoče poslovanje kluba je 13, skupni znesek izvršb je 247.188,93 €." zaključuje Horvatova.

Visoka pričakovanja do upnikov

Nataša Horvat v izjavi za javnost upnikom sporoča: "Z vsemi skušamo vzpostaviti dialog v smeri odloga plačila oziroma vsaj delnega odpisa terjatev. Pričakujemo posluh upnikov, saj novi upravni odbor na nastanek dolga ni mogel vplivati in ga tudi ni ustvaril."

Seznam upnikov je predsednica predstavila javnosti in ga tudi objavila:

Objava poimenskega seznama ni običajna praksa

Horvatova si po oceni poznavalcev z objavo poimenskega seznama, ki bi ga lahko poimenovali tudi "črni seznam" samo niža možnosti za pogajanja z upniki, med katerimi je tudi javno podjetje Komunala Murska Sobota, ki je Muri posodilo znaten znesek, v upanju, da Mura posojilo tudi vrne, obeti za vračilo pa so kot kaže slabi. K temu lahko dodamo, da naj bi Mura poslovala mimo računa, kar je upnikom dodatno zmanjšalo možnosti, da bi Mura 05 svoje terjatve tudi poplačala. "Črni seznam" naj bi tako bil nenavadno dejanje, ki po mnenju naših sogovornikov ne bo pripomogel k rešitvi problema, ampak bo stanje v Muri 05 le poslabšal

Kaj bodo storili preostali upniki? 

Spomnimo se izjave računovodje Mure 05 Katje Prijol, ki je ob koncu preteklega leta zatrdila, da naj bi dolg Mure 05 znašal več kot milijon evrov. Po teh podatkih je izvršbo na tekoči račun Mure 05 vložila le dobra petina upnikov, večina pa s svojo izterjavo še čaka. 

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pajo

Ob tem seznamu se spomnim ene zgodbe.
Bili so še zlati časi. "Kolega" me prosi, da mu naj posodim 100 dinarjev. Kako se lepo sliši. Dinarji mislim.
No, ker "kolegu" težko odpoveš, mu pač posodim.
Čez teden dni se srečava. Nič. Se srečava ponovno. Nič. Pa ga le pitam, kak je z vračilom dolga?
On pa meni: "Zakoj si mi pa posodo!?"
Tisti moment san se počüjto, kak največji idiot.

Na to zgodbo san se pa spomno samo zavolo ankete.
Temu tipu nejsan bil več nikoli "sponzor". Če je najšo "nove sponzore", pa je že druga zgodba. Je pa celotna zgornja zgodba o Muri 05 naravnana v stilu "Slabe banke".

vinicar

Črna lista? Gre za upnike, ki čakajo na svoj(!) denar. Če je v tem primeru kdo "črni" je to Mura 05. Sicer pa v obvestilu na uradni strani nogometnega kluba nikjer ni omenjena besedna zveza "črna lista", ampak "seznam upnikov".

picek

Prihodnost... piše se leto 2234... soboški nogometni klub... zove se Mura 2234... ma dajte no ka sakših par lejt de se ustanavlo nove klub ka de ime čimbole bliže dejanskome datume ali ka? :o groza, klub doj zaprete pa je tao tao, deco dale mete, te pa pomale v maribor pakivate, ker drugje nega prihodnosti :D

picek

Topiča malo po tošline stepite, gvušno njeme kakšen cekin v spadne :D

2304

to je navadno delanje pritiska na upnike, keri so pošteno posodili muri pejneze, zaj pa jih nešče objavla na sramotilni steber ... Ko da so oni krivi ka so dali izvršbe. Ges bi namesto črni seznam napiso sramotilni steber.

Tak kak je pajo napiso. Ges pajdaši posodim 100 EUR, te me pa on vsen pajdašon zatoži ka ga terjan za svoje pejneze.

Katatrofa od odločitve, ge ste to babo najšli? .... Čimprej začniti znova, navijači bomo potrpeli, ampak zahtevamo ka se projekta loti nešče ka ma PEJNEZE pa čisto ime pa znanje.

GOTHA

vsi tej upniki naj napravijo donacijo muri 05 v višini dolgovanega zneska, tak de se mura rešila duga pa lejko zača na novo, upniki pa majo lepo davčno olajšavo.

svega

GOTHA ti se ziher hecaš. Ti bi svoj denar pozabila? Bi ja po moje tudi.

josko_joras

Glede na premoženje Mure 05 je fejst verjetno ka do upniki mogli svoje pejneze pač pozabiti.

Dosta je laganja, čas je ka narod izve resnico.

mis

Malo stepite računovodkinjo Prijolovo, pa ona je ista ali hujša od Topiča.

RobertH

Naj krivca vprašajo za manjkajoči denar.....Prejšnji teden san Topiča vido v varaši tak kak či bil "svobodna" lutka....Naj ga dajo na sodišče in naj preverjajo....pa nej samo Topiča, tudi vse ostale upravnike in nadzornike...

MacUser

Mura je pravna oseba, tudi če se zamenja vodstvo, mora poravnavati finančne obveznosti. Glede na to, da komunalna infrastruktura v Murski Soboti ni ravno najboljša, me zanima, kako to da komunala denar posoja nogometnemu klubu. A bomo zato morali plačevati dražje položnice?
Če je temu tako, je to navadna kraja združbe, ki je pri koritu. To nima nobene zveze z nogometom, ima pa vse elemente kriminalnega ali vsaj koruptivnega dejanja. Halo policija!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. čudeža se je nej dalauj narejdite, agonija je v sklepni fazi .. Nataša lejko samo poskrbi, ka se Muro častno odpela v stečaj, vsen igralcon pa posebna zahvala, ka so tak dugo vztrajali v vukojebini in nasm omogočili malo nadrealistične evforije ..

pišta

Krizni menadžment pa se tako ne gre. Lahko bi se z njimi zmenili za kak diskont in se jim potem lepo zahvalili. Verjetno pa je zadeva že tako predaleč. Nobem nov sponzor se ne bo našel, da bo potem čez en čas objavljen na "črnem seznamu". ŽALOSTNO

kansas

"Pričakujemo posluh upnikov, saj novi upravni odbor na nastanek dolga ni mogel vplivati in ga tudi ni ustvaril."
Se pravi,če se menja vodstvo(upravni odbor)potem naj bi upniki pozabili na svoj denar...mislim,ta je pa res pametna.

Jan Vlaj

Po 12 urah zamude je ta seznam "ekskluzivno" objavil (beri skopiral) še spletni portal v lasti Roberta Celeca kopirec.com.

GOTHA

te pa napišen tak, ka do tudi takšni kak svega razmile: donacija je navidezna, torej na papire. Ker je mura itak dolžna, se ta dolg s tem izniči; Lejko bi tudi odpisali terjatve, ampak v tem primeru ne ven, če je možno uveljavljati davčno olajšavo. ali pač? nejsan pravnik. V zameno za to Mura obesi transparente (kar je še najmanj kar lejko napravijo). V vsakem primeru se iščejo sponzorji, kere pa do bolj težko našli. 2 muhi na en mah. karkoli do napravile, to terjatev do lejko pozabili, razen če se najde nehče, keri de pripravljeni vložiti malo več kak slabih 300k v muro. kar pa je v današnjem stanju utopija.

BB

Malo san še mačkasti od fčeraj pa ne razmin kak je lejko situacija ka si posodo večji znesek penez a si istočasno najvekši dolžnik ???

2304

Ja tak vo spadne. Posodiš pejneze ali dobaviš robo ... Te pa kda ščeš prijti po pejneze, te nešče objavi ka si kriv za stanje klubi pa javno poziva ka naj daš mer ... :)

amateri

komentator

Naj se oglasijo pri gospodi Topiči. Njemi so posodili denar. Kama ga je pa založo ozi. če ga je oplemenitil sigurno ve.

elanino

Mislim da je pohvale vredno da novo vodstvo redno obvešča javnost a vseeno mislim da ta poteza ni bila korektna. To se lahko razume kot pritisk na upnike.

pajo

@komentator
Se strinjan. Samo namen, nej cilj, pa bo mogoče dosežen.

lethal lexi

Tej rejsan nemajo vse ok v glavaj, podjetja so muri 05 posodele peneze. Zaj pa jih mura 05 pribije na sramotilne steber. Bravo dobra poteza ka van nede vec nisce sponzor vec kak odlicna. Cuda rejsan

gajzi

Činč je zagreti pa v odbori on je doubo na B.B .100.000 gezero naj malo pomore če še seveda kaj ma ?

Vipko
tinka78

Prvič vidim, da nekdo objavlja črni seznam upnikov. Običajno se to dela z dolžniki. Poteza je res čisto zgrešena in očitno je, da vodilni nimajo vseh papirjev.

Vipko
tinka78

GOTHA ti pa tudi strelaš mimo. Če pogledaš največje upnike, so to Komunala, študentski servis in Dodlek, ki je, kolikor sem uspela razbrati, igralec.

Komunala je Muri dobesedno posodila denar, študentski servis pa je, sklepam, plačeval igralce in delavce nogometnega kluba. Ti predlagaš torej, da ti dve firmi kar pozabita ta denar, ki sta ga vrgli skozi okno?
In ta Dodlek naj pozabi na svojo plačo? To je kot, če bi vodstvo Aha Mure povedalo, da so šivilje krive za njihovo težko poslovanje, ker zahtevajo svoje neizplačane plače.

hilic

te seznam je rejsan katastrofa.pa kak dugo te se ta ženska noura delala. pa za koga je klub tak potrejben. za tistih 2oo ali 3oo lidij na tekmi. pijtan pa kak je lejko še ŠIFTAR dir. komunale. Pa ka tu policija nema močij. Oi kakšon zakoni je posoudil pejneze komunale ND Mura.

GOTHA

tinka ne pametuj...tega denarja nedo vidli nikoli, razen če se najde kdo, ki jih bo potegnil iz tega sranja. nejsan rekla ka morejo pozabiti, ampak drugo jin ne preostane...daj en pameten predlog ti, če ga maš. dokec mura nema denarja, se njihov dolg samo povečuje. je pa več kak očitno, ka osel gre samo enkrat na led. od teh upnikov tak hitro denarja več nedo vidle, je pa verjetno v interesi obeh, ka se ta problem reši, na takšen ali drugačen način.

mis

Če gre Mura05 v stečaj, te je gotovo. Upniki se lahko obrišejo pod nosom. Zdaj je seveda na vrsti policija, z podatki ven.

rumble on

Šušlja se, da Komunala ni nikoli posodila denar ND Mura 05, ampak Nogometni šoli. In da so se iz nogometne šole vršile transakcije v (večinoma) neznane smeri. Je kaj resnice v teh govoricah?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice