FOTO: Jure Banfi
Praktično ni več dvoma, da Ante Šimundža po uspešnem letu zapušča klop Mure. Čeprav v Fazaneriji odhoda trenerja uradno še niso potrdili, v javnosti že kroži vest, kdo ga bo nasledil na klopi.

Praznična nedelja je prinesla pravcati šok, ki pa se je napovedoval že nekaj tednov. Ante Šimundža po zgodovinskem letu zaključuje zgodbo s črno-belimi.

Čeprav uradne potrditve s strani kluba še ni bilo, je več ali manj že jasno, da bo Mura v leto 2022 zakorakala z novim trenerjem. 

Ante Šimunda je po poročanju Ekipa24 že uskladil pogoje sodelovanja z Ludogorcem, v kratkem pa naj bi podpisal tudi pogodbo s serijskim prvakom, ki v zadnjih desetih letih vlada v bolgarskem nogometu.

Najbolj vroče vprašanje po selitvi Štajerca na tuje pa je, kdo bo uspešnega stratega nasledil na klopi aktualnih državnih prvakov.

Bo velike čevlje obul mladi strateg?

Ni bilo malo takšnih, ki so konec oktobra, ko je Almir Sulejmanović prevzel vodenje mladinske selekcije Mure, napovedali, da bo prav nekdanji branilec črno-belih naslednik Anteja Šimundže.

Triinštiridesetletnik, ki je v svoji trenerski karieri že vodil velenjski Rudar in sežanski Tabor, je bil po informacijah Sobotainfo eden od kandidatov, a se je vodstvo soboškega prvoligaša odločilo za drugo možnost.

Velike čevlje naj bi obul mladi Damir Čontala, ki pravtako tako kot Sulejmanović že deluje v klubu. V preteklosti trener kadetskega moštva Sobočanov je bil v skoraj končanem letu eden od pomočnikov Anteja Šimundže.

V članskem nogometu vodil Tromejnik

Sedemintridesetletni Čontala je bil v preteklosti tudi igralec Mure, a je Fazanerijo zapustil po zaključku mladinske kariere. Kot članski igralec je najgloblji pečat pustil v dresu Tromejnika.

Za klub iz Kuzme je uspešno igral kar nekaj let, v sezoni 2012/13 pa je bil s 23 zadetki tudi najboljši strelec 3. SNL vzhod. Po zaključku nogometne kariere je v Tromejniku deloval tudi kot trener članske ekipe.

Bo mladi strokovnjak uspešno zapolnil luknjo po slovesu Anteja Šimundže?

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Ka je tou novica za prvi april ?! Valda se hecate, ka de nekšen tip, šteri je do zdaj trenejro rekreativce v nekšnoj vejsi na goričkon, grato trener Mure. Vüpan ka je rejsan prvi april.

EVO MAFIJE (nepreverjen)

Tej velki pejnezi ka je bilo toliko kriče SO ALI PA ŠE BODO PONIKNILI V MEGLI, to se je dalo pričakovati ko je nekaj dni nazaj predsednik Kuzmič obrnil ploščo in naenkrat začel trditi "da na koncu ko se vse poračuna denarja ne ostane mnogo" evo že tu je vas pripravljal vse vas ki ste zaslepljeni s to Muro. Zato MURA NIKOLI NI BILA IN NE BO SOLIDEN NOGOMETNI KLUB, zgodovina se ponavlja malo si samo poglednite vi mlajši mlečnozobci zadnjih 30 let Mure, kaj se je vse dogajalo, predvsem z denarjem.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

So tvoji pejnezi? :) Noup. So od kluba in klub lejko z njimi razpolaga kak želi. Ne boj takša jokica pa malo trezno brodi. Vse de ok. Ante odide in pride novi trener, keri de ekipo dale vodo dobro.

In reply to by EVO MAFIJE (nepreverjen)

uni (nepreverjen)

pa takšne se gemle te da nega penez

čarni vrag (nepreverjen)

Težko je primerjati nekakšnoga prvotimca Tromejnika s Šimundžo, ki je z Mariborom igral v ligi prvakov. Malo več resnosti prosim!

Vrana (nepreverjen)

Smejati ali brečate, ka naj delan?

Olosh (nepreverjen)

Od kda markoji za Muro navijate?

In reply to by Vrana (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

neboš vorvo, špilajo tude, Maroša,Horvat.......

In reply to by Olosh (nepreverjen)

1411

Ne poznan ga osebno, mogoče je obetaven trener, tak da nebi rad že vnaprej šinfo. Postavlja se pa vprašanje glede licence, po dostopnih podatkih (iz leta 2020) nema UEFA PRO licence tak da (vsaj na dolgi rok) nemre voditi članske ekipe v 1 snl. Če se motim me popravite

fičkovič (nepreverjen)

NO ŠINFARJI MURE-ZAČALO SE S PLJUVANJEM ŠIMUNĐE PRI MURI IN ZAJ TE DALE PLUVALI PO NOVEM TRENERU MURE-PRIMITIVCI-TUDI ČE BI NAJBOUKŠI TRENER V EVROPI PRIŠO BI GA PLUVALI KER STE KRETENI!!!!1

xaxa (nepreverjen)

Tebi se blede?

Mura je za pokal, evropo in šimondčo pokaserala milijone €, zdaj si pa nemre privoščiti poštenoga trenera?

Kama je šau pejnez???

In reply to by fičkovič (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

pomali samo, saj klub še nej dal uradne izjave, se pa strinjam glede toga ka trbej enoga trenerja na nivoji, saj se klub nemre zdaj igrati z ugledom.

In reply to by xaxa (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Ge je Prelec polek, tan pejnez zlejka ponikne...

In reply to by xaxa (nepreverjen)

Novi trener (nepreverjen)

To nemre biti istina pa upajmo da nebo, mura z dobro ekipo kero ma rabi izkusnje pa avtoriteto v slacilnici...vupajmo ka vodstvo razmislja kak so do zdaj pametno

1976 (nepreverjen)

velik poklon Anteju za vse kar je naredil pri Muri je pa dejsto da je vsak človek nadomestjiv .Maribor je pripeljal trenerja iz druge liga pa trenutno vodi,Koper ima trenerja in igralce iz druge lige pa so trenutno drugi.Ne glede kdo bo trener mislim da bo Mura naslednje leto igrala v Evropi saj ima za slovenske razmere odlično ekipo

TheD (nepreverjen)

Pojđe ne seriti resno. Od kadetov direktno k članom. Ne vem, če je glih kopetebilna oseba, kera ma oz. je mela probleme z špilanjem stav?!

njiva

Saka čast Šimundža za se ka si napravo z Muro-zaj že 2x,ampak moje mnenje je,ka si napravo najvekšo napako do zdaj,še hujšo kak,da si za Maribor podpiso.Znan,ka je se v pejnezaj,ampak ti si bil tata-mata,mislin,ka tan ne boš in do tudi drugi odločali.V zadnji 2 letaj so menjali 2 trenera in sigdar decembra in ka van to povej?
Vupan,ka ti grata,ka si si zaslužo,ampak v Bulgarijo?Mamo vigrano moštvo in samo tak dale moremo delati in štokoli de njegov namestnik,mislin,ka de zaj to čisto nekaj drugega.Vupan,ka ne zgibimo še več igralcov.

Olosh (nepreverjen)

LOL :D Ker ja, ti bi zavrno 50k na mesec nej? :D Daj ne seri pa ne modruvli.

In reply to by njiva

Tati (nepreverjen)

Če bomo hoteli igrati v Evropi, se bomo morali še zelo izboljšati, na nivo iger z Mariborom in Olimpijo. Ko bo novi trener znan, pa lahko komentiramo odločitev.

fickecbbb (nepreverjen)

VEC NE IGRA STAV

black panter

Slaba odlocitev anteja,ka de v toj zabacenoj bolgariji,šalabajzeri tri krat zgibijo pa do ga balkanci tirali

Alah1234 (nepreverjen)

Zeme keš in pride nazaj. Muri nej trbej nikoga odpistite. Ka je tü nej jasno?

In reply to by black panter

Olosh (nepreverjen)

Čakaj malo? Zabačenoj Bolgariji? Ka je pa te 1.SNL? Mislin, ka po kvaliteti vsaj ta eno 6-7x slabša ;) Resno ja, ide v fejst zabačeno ligo in v klub, keri sako leto skoraj špila skupinski del v Evropi.

In reply to by black panter

brko0815 (nepreverjen)

Za black panthera je MS sredisce sveta v vseh pogledih. Sredisce eticno najbole cistih arijcev, tako imenovanih slovanskih madzarov.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Bolgarija je res po BDP-ju, raznih razmerah res precej za Slovenijo. Vendar tudi zanjo velja, kakor za podobne države: večja mesta se kopljejo v bogastvu, razvoju, velja tudi za večje klube.
Tako, da vsaj nogometno Šimundža ne gre v nobeno "zabačarijo"! Sam Ludogorec igra več ali manj vsako leto v nekem skupinskem delu UEFA tekmovanj, nemalokrat tudi v najmočnejši. Tekma z Muro je pokazala tudi njihovo infrastrukturo, katera je desetletja pred Muro. Torej?

In reply to by black panter

Llaci (nepreverjen)

Probajte pripelati Grabiča iz Bravoja. Vprašanje če bi ščel, saj njemi Mura kaj dosti nemre ponuditi, česar nema že v Bravoje. Ampak je dober trener, zna delat z mladimi, dela na dolgi rok, pozna 1 SNL.

formalno (nepreverjen)

pa zokoj bi prišo Grabič..tak dugo de tan ka de Bravo visko na lestvici oz. v Evropi-pa te de šou ker takši je pravi trener

In reply to by Llaci (nepreverjen)

EVO MAFIJE (nepreverjen)

Tej velki pejnezi ka je bilo toliko kriče SO ALI PA ŠE BODO PONIKNILI V MEGLI, to se je dalo pričakovati ko je nekaj dni nazaj predsednik Kuzmič obrnil ploščo in naenkrat začel trditi "da na koncu ko se vse poračuna denarja ne ostane mnogo" evo že tu je vas pripravljal vse vas ki ste zaslepljeni s to Muro. Zato MURA NIKOLI NI BILA IN NE BO SOLIDEN NOGOMETNI KLUB, zgodovina se ponavlja malo si samo poglednite vi mlajši mlečnozobci zadnjih 30 let Mure, kaj se je vse dogajalo, predvsem z denarjem. SRAMOTA.

gost81 (nepreverjen)

s komentarjem si dokazal da nimaš pojma. Ti sploh veš koliko stanejo gostovanja v evropi, koliko stane letno ekipa, koliko se je že letos vložilo v stadion, koliko se je plačalo MB za igranje tekem pri njih itd. , če to vse vkup potegneš potem vidiš da ima Kuzmič kar prav, je pa dobro da vlagajo tudi v posodobitev stadiona, sedaj bo prišla tudi selitev igrišča tak da se neki rezultati dajo videt, ne pa kot takrat ko so bili Topiči in podobni. Zato pa pravim, da morajo tudi če Ante odide pripelati enega kakovostnega trenerja.

In reply to by EVO MAFIJE (nepreverjen)

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Imaš prav, marsikdo ne računa, da so pri dohodkih tudi stroški. Ne vem, če je to točno, kar je eden od vas zapisal, ampak če je ta trener Čontala igralec stav, pa dolžan na vse uhlje, NI PRIMEREN za trenerja. Nikjer oz. skoraj nikjer. Zakaj so že odslovili Gliho? Ker se je hotel kartati z igralci, vendar za denar!
Sicer pa mislim, da vodstvo kluba malo "trenira" za šale za 1. april s tem, da je lansiralo v javnost to ime za novega trenerja? Tako površno prebrano, nudite Gajserja in Hadžića. Oba z znanjem, izkušnjami. Ne glede na ceno upam, da pripeljejo enega od njiju ali vsaj nekoga s podobnim pedigrejem. Morda Kosiča, pri Taborju mu ravno ne gre, a?

In reply to by gost81 (nepreverjen)

Srmak (nepreverjen)

To je hec, vejpa z deco ne lada.

Mrga (nepreverjen)

No pa je ze pa gotovo..

Tehnik190 (nepreverjen)

3 liga nede dugo nan fajn šlo

palulu (nepreverjen)

Damir Čontala je nove trener mure... šime pa ide v ludogorac, do prve zgübe...te pa v mb

Navijač (nepreverjen)

Mislim da bi v dani situaciji bil Gajser najbouksa resitev... Mladi, pozna ekipo, sistem...

Robin hud. (nepreverjen)

Ges mislin ka trenutno najboksi trener prve lige keri je trenutno brez delodajalca, je nisce drujgi kak SAFET HADZIC. Clovik je 2x olimpijo resavo iz dreka, kda je spilala olimpija pod njegovof taktirkof, te je bilo lepo gledati slovenski klub. Ziva, ofenzivna igra, z dosta kratkih podaj, dober prenos igre, tocne podaje, prve podaje,... Vglavno olimpija je spilala te najboksi fuzbal, tude pod Biscanon je bilo tak.
Biu je cas ka simunđa ide, ker je to nej melo vec niksne forme. Simunđa je naredo do zdaj za muro telko, kak je se nisce nikole nej. Brez zadrzkov lejko poven, kaj je junak pa legenda!!!!
Ampak je prislo tak dalec, ka se je zacno sam v svojoj ideologiji pa takticnon smisle gibiti. In za klub je to slabo!

Bond, James Bond (nepreverjen)

@Robin hud.
Pa te se zeme papir pa si dela zapiske, če ne vej na tablico ali prenosnik prenesti dane zmagovalne strategije in praviš, ka se je začo gibiti trener Ante.
Anteje je zdaj v danoj priliki nikaj drujgo nej vir kak pejnezi, za katerimi vijdi dober uplen kak stekli volk za plenom...
V Bulgariji se on nede proslavo, lejko de srečen ka od tan odnese celo glavo, ka ga ulična mafija ne zrihta...
Tu, če je upravi NK Mura interes, do pripelali nazaj Gajserja in voz gre naprej, vse ostalo lokalno je propad sistema in kluba Mure!
Zapisani Safet je nej slaba rešitev, ampak bo dražji kot Gajser, in Gajser bo sprejel vlogo prvega trenerja s 1/2 toga, kak so davali finančno Anteje. Samo more meti nekak od uprave Mure jajca, pa se najprej njemi upravičiti in potem k bistvi pogovora za prvoga trenerja NK Mura!!!

In reply to by Robin hud. (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Zdi se mi, da Ante stopa v za njega prevelike škornje. Vseeno naj mu bo srečno po njegovi izbiri.

alezijo

Na žalost je istina ka de Čontala novi trener. Na Goričkon je fejst znani kak igralec stav(vsepoprek dužen),trener Tromejnika (tast predsednik) in fejst dober trener kadetov Mure(nazadnje so ga vrgli zaradi rezultatov). Edini njegov uspeh je poznanstvo s Rajbaron. Takšni majstri so Muro že 2x v prepad prpelali. Tak ka vupan, ka de pamet prevladala pa ga čim prlej v rit brsnete..Če nej se nam slabo piše.

Miso (nepreverjen)

Nige pa ne piše ka bo z kondicijskin treneron Novakom? Ide z Antejem kak Ošlaj ali ostaja? Za Muro bi seveda bilo dobro ka ostane saj dela izjemno delo.

hhh2 (nepreverjen)

Srebrniča pripeljat iz Gorice ;)

Bumbari (nepreverjen)

Sami pametni že pa. Pejnezi bi bilij za čednoga trenera, ka mislite ka je Šimundža za šenki tü bil? Tou ka njemi dajo, dobijo dva trenera s prve lige.
Glede Damira pa... Brezveze ga ne bi postavili na tou mesto, či ne bi vidli potencial v njen. Istina je, ka avtoriteta nekša je nej, kak de vodo slačilnico mo pa vidli. Vnaprej se neka nej trbej drejti brezveze. Njegovo privatno življenje pa vas naj ne briga, ka je tou pri vsen ton še najmenje važno.

Xxx69 (nepreverjen)

Stari moj, kak boš nekša avtoriteta, če pa nosiš na hrbte takšno težo preteklosti in sedanjosti.

In reply to by Bumbari (nepreverjen)

Samo prekmurje (nepreverjen)

Ante hvala ti za vse. Si muro pripelo na zemljevid sveta.
Ali saksome igralce keri je odiso od Mure
si pamet solil kama de sel,saj imas vse pri Muri‼‼
Zdaj si pa san spizdo nekan na tuje. Kak pravi pregovor.
Zarecenoga kruja se najvec pogej.....
Za Contalo pa neman besed🙉🙊🙉🙊
Ali MURA JE MURAAA⚫⚪👊💪💪❤

gessssssss (nepreverjen)

Ka zaj Jurcic kandidat za trenera Mure?
Ge so pa te nase trenere. Kosic,Hadzic,Grabic?
Ali de rejsan Contala trener?

Doktor55 (nepreverjen)

Gajser dobrodosel nazaj

Sam doma (nepreverjen)

Trener kuzme haha

Bond, James Bond (nepreverjen)

Boukši trener kak Čontala bi te že bil Cifer, če glejdajo ka je naj domači!
Vejpa je bil on odličen igralec pri Muri in tudi ma že dulge trenerske izkušnje... Licence se dobijo, če štere falijo. Pa te jimi lejko še nova Mura pokrije dulg z dobrimi rezultati!

Nzs (nepreverjen)

Po trej kolaj de že nazaj. Bar vupan :) Resno ka je tu meu vse ka je ščel. Edino pejnez nej. Žal tak je tao gnes v svejti.
Tudi vsaki delavec keri dela za minimalca strmi k tomi ka de nendri nekaj več zaslužo. Pa de si nekšo drugo sluzbo najšo či de prilika.

??? (nepreverjen)

Nega Anteja po Anteji!
Što koli de za njin, de stoupo v prevelke čevle!
Ante je bil tak ambiciozen, pa tak je znal tou igralcon vcepiti, ka je tudi iz povprečnoga napravo dobroga igralca.
Ne ven, če de ga što lejko 'posnemal'. Sigurno nej v kratkon čase.
Pri Anteji si znal, ka lejko čakaš samozavestne in hrabre igralce, ka si z veseljon gledal ekipo prouti Maribori, Olimpiji itd..
Mislin, ka nas je preveč razvado...
ta dobra ekipa, štera je zaj tu, se lejko hitro 'poslabša', če nede pravih idej!

Gorički klantoš (nepreverjen)

Damjan Gajser je trener, ki ima vse kompetence, da lahko nadomesti Anteja Šimunđo. Do nedavnega njegova desna roka. Tudi, ko je Šimunđa vodil Muro, je Gajser nekajkrat s svojimi taktičnimi rešitvami in nasveti pomagal Šimunđi.
Vsekakor je Damjan Gajser študiozen trener, delaven in dovolj izkušen, da lahko prevzame vodenje Mure. Dobro pozna ligo, aktualno igralsko zasedbo in kar je pomembno, v srcu je velik MURAŠ. Poleg tega je poznan kot velik profesionalec in profesionalnost zahteva tudi od igralcev. Zanj je edini kriterij zavzetost na treningu za uvrstitev v ekipo in trdo delo in disciplina. Zato mislim, da je on trenutno najprimernejši kandidat za trenerja Mure.

gost81 (nepreverjen)

se strinjam da bi bil ena boljših rešitev, z njim bi Mura lahko le še napredovala, bi pa mogoče v poštev prišel Mihael Bukovec, kateri že ima izkušnje v trenerskem posli, sicer v 2.ligi ampak vseeno dosti boljša izbira kot Čontala, proti kateremu sicer nimam nič, ampak po takih uspehih je potrebno nastaviti kakovostnega trenerja ki bo dobro delo Anteja nadaljeval.

In reply to by Gorički klantoš (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam in dodam, da je bil eden najboljših v svojih časih v Muri, ter velik borec, ki se ni šparal.

In reply to by Gorički klantoš (nepreverjen)

GeSanMuraš (nepreverjen)

Mura je večna
Trener in igralci so spremenljivke v vsakem klubu. Po vsakem vzponu pride padec in obratno.
Želimo vsem uspešno nadaljevanje doma in v tujini

Landini

In cikel se približuje loti koncu. Sledi finančni kolaps in izpad v peto ligo.

Vili76 (nepreverjen)

Vsi se samo spitavlete, kama je šou pejnez, ka nega za dobroga trenejra... večina klubof kelko dobij, telko tudi porabi... pri 100 milijonskij proračunaj je uspeh, či maš 1 milijon dobička. Malo poglednite prejk svojega ogračka, neje Prekmurje cejli svejt. Ne bojte prepametni. Pa pejnez je tudi nej vaš, ka bi van mogli polagati račune.

Vilm (nepreverjen)

Za mene je Šimundža doktor nogometa, dejstvo je, da brez njega Mure ni. Namesto, da bi zamenjali vodstvo kluba, ti zamenjajo najboljšega trenerja v Sloveniji. Poznam Anteja v dušo, za Muro bi dal srce, če bodo to dopustili Mure ni več, kakšen Čontala dajte nehajte no, nima osnovnega pojma niti izkušenj za vodenje ekipe. Ante, če se odločiš oditi ti želim vse najboljše in hvala kar si naredil za Muro imaš res dosti prijateljev v klubu in izven kluba. Srečno Ante.

vodka (nepreverjen)

Pa kdo je odganjal Anteja? Sam se je pač odločil za neki večji klub pa naj proba.

In reply to by Vilm (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Malo počakajte, mogoče pa Šimeni vseeno neje dober za Ludogorec pa ga pošljejo nazaj. HAHAHAHA. Kot že napovedano, MURA POČASI GRE V BANKROT. Samo zato tudi odhaja Šimeni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice