Luka Dončić je danes ponoči ponovno blestel in bil z naskokom najboljši posameznik v vrstah "teličkov". Čudežni deček slovenske košarke je dosegel svoj drugi trojni dvojček v NBA karieri.

Dallas je bil na krilih Dončića dolgo časa v igri za zmago nad Torontom, eni najboljših ekip v letošnji sezoni. Toda prave pomoči soigralcev ponovno ni imel.

Dončić je srečanje končal s trojnim dvojčkom, 35 točkam je dodal še 12 skokov in 10 asistenc. S tem je postal prvi najstnik v NBA, ki je uspel doseči dva trojna dvojčka.

Dallas je na koncu izgubil s 123 : 120, Dončić pa je bil tisti, ki je domače vseskozi držal v igri. Na žalost ni imel velike pomoči v soigralcih, ki so ogromno odprtih metov, ki jim jih je z dobrimi podajami zagotovil ravno Dončić, zgrešili.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
košarkaš pa pou (nepreverjen)

tou Dončić - košarkaški majster! NBAjevci učite se od njega. Na igrišči dela Risanke!

košarkaš pa pou (nepreverjen)

Postal je prvi najstnik v zgodovini Lige NBA z dvema trojnima dvojčkoma! uauuuuuu!

Vipko
Truplo

Gledal sem celotno srečanje... žal ni bilo zadnjič, da ne vejo "stopiti na žogo", ko je to potrebno. Tam nekje okoli stotice so kar lepo vodili... in se šli dirkanja po igrišču. Dončić je sicer solidno vlekel voz, ostali pa veliko manj. Žal je tudi sam po nepotrebnem slabo minuto do konca izgubil žogo, ampak to je po svoje kaplja v morje, če računamo na soliranje Smitha jr.-ja in Barnes-a.

Ni mi tudi jasno, čemu ga je trener, ko je nekako milo povedano držal vse vajeti v rokah, zamenjal Dončića in ga vrnil na igrišče po dveh, treh minutah, ko se je videlo, da mali Smith hoče sam odločiti... pa on ni ravno neki mož odločitve. Potem je še Barnes, ko je bilo najmanj potrebno, zgrešil oba prosta meta... in poraz je bil neizbežen, saj se je naprej vse odvijalo še bolj na silo, kakor nekaj minut prej. Ko se mora... in ne gre...

Zadnjič je bil en izredno "pameten" statistični komentar: Dončić je v treh kategorijah tem nekje okoli petdesetega mesta in si pač ne zasluži, da nastopi na tekmi zvezd. Ja, ni izraziti strelec celovito gledano (novinec in kot tak ima glede tega to stitistiko primerljivo z LaBron Jamesom, ko je bil ta novinec), po podajah in skokih pa je tudi nekje blizu njega, če že ne boljši. Če računamo, da je v NBA 30 klubov in da ima vsako moštvo registrirano tam okoli 15 igralcev, je torej v kar treh statističnih kategorijah med petdesetimi oz. šestdesetimi. Koliko igralcev ima tako statistiko oz. da so tako vsestranski? Malo v ligi!

Trenutno tudi zaseda med vsemi novinci prvo mesto med strelci, med podajalci in skakalci (pazite, on vendar ni center, kakor 2.18 visoki Ayton) pa je med tremi. In igra tudi največ! Je nosilec igre v klubu, kar npr. toliko opevani Ayton ni, vsaj dokler bo imel Booker tako bajno plačo. Young pri Atlanti je po svoje nosilec, vendar... on lahko na koncu lige pride kvečjemu oz. dolgoročno največ v tretjo peterko prvenstva. Za Dončića bi dal kar roko v ogenj, da bo v drugi, za prvo je vseeno prevelika konkurenca...

In še... zadnjič je bilo mislim da na 24ur.com tudi nekaj takega: da je med vsemi v ligi ali prvi, ali med vodilnimi strelci v zadnjih, odlučujočih trenutkih.

In on je vendar novinec! Zdaj pa ponovno, razni Pax-i in ostali, iz zlobe in nevoščljivosti po njem... in seveda meni. Itak je to najlažje, namesto, da bi se veselili, da imamo tam nekoga, kateri je med najboljšimi, rajši šimfamo.

Saj ne, da je nezmotljiv, ampak kot novinec........

Pax (nepreverjen)

Truplo, ti si bolnik in ti ni pomoči. A je to zloba, če navedem statistične podatke in se hkrati strinjam z navedbami strokovnjakov, da to ni za prvo peterko All Stars?
Kakor ti, sem tudi jaz velik Dončičev navijač, vendar je med nama zelo velika razlika. Jaz sem realen. S tem zaključujem nesmiselno polemiko.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kaj vse si pisal ti, si preberi in potem govori, kdo je bolnik.

Sam se ne spomnim, da bi stoprocentno trdil, da je Dončić za prvo peterko. Želja je bila, ampak če pogledamo, kdo je v I. peterki, je izbira tudi čisto poštena: James, Curry, Harden, George, Durant? Dončič je bil drugi po glasovih gledalcev, osmi po glasovih igralcev (tu se že rahli zametki nagajanja, pa naj bo), dočim so ga novinarji dali na šesto mesto. Če se vse sešteje, bi moral biti vsaj v eni od anket za mesto nižje... in bi bil v prvi peterki. Tako na televiziji, sam tega ne vem oz. nisem računal. Torej je nekomu, kateri je v kar treh statističnih kategorijah nekje okoli šestdesetega mesta, kar si zelo, zelo povdaril, le malce zmanjkalo... realno sicer pošteno, nerealno pa bi bil lahko tudi komot v I. peterki... in kaj bi bilo? Nikom ništa, le ti bi se moral še bolj ugrizniti v jezik.

Da si realen... ti ne oporekam. Žal pa si svojo "realnost" napisal na dokaj posmehljivi način in tu leži srž kreganja. Na eni od tem o Dončiću sem te tudi lepo nekaj vprašal, do danes ni odgovora. Ker ga ne moreš dati.

Sicer pa... težko bo, nekako "realno" pa vseeno pričakujem, da ga izberejo med rezerve trenerji. Kajti če ne, potem se mora marsikateri ugrizniti v jezik, saj jih je glede Dončića na televiziji sama hvala.

O Dončiću se bo še pisalo, tudi tu. Jaz bom še naprej komenitral, tebi pa ni treba, če že misliš, da vse veš in si najpametnejši, ostali oz. vsaj jaz, pa bolnik.

P.s.: omenjaš strokovnjake? Ja, navedi tudi tiste, kateri trdijo, da je več kakor za prvo peterko. Med zadnjimi je tako izjavo dal Shaq. Pa ni edini, čeprav jih veliko meni tudi drugače. Verjetno po tvojem tisti, ki trdijo, da je za prvo peterko, pač nimajo pojma, a?

In reply to by Pax (nepreverjen)

košarkaš pa pou (nepreverjen)

eh to je tisto da druga postava zafura, te Dončič rešavle.
kak je šou na klop, dobijo 2 trojki zaporedaoma.
Dallas rabi 2 Dončiča če ščejo biti konkurenčni....

Vipko
Truplo

Dallas za začetek rabi, vsaj po mojem mnenju, enega dominantnega centra, kateri zadene koš tudi z več, kakor dveh metrov. Jordan je pač premehak, večino košev dosega z zabijanjem in bližnjimi polaganji. A si morda videl v teh štiridesetih tekmah, da bi sploh dosegel kakšen koš z več, kakor treh metrov s skok šutom? Mislim, da ga ni bilo. Tak center, kakršnega bi rabil Dallas... je npr. Towns iz Minnesotte... pa seveda Jokić in še kateri. Ampak, so na tržišču?

Če je na igrišču tak center, seveda igra ta tu in tam tudi dlje od koša, sprosti se prostor, več je možnosti za prodore tako Dončića, kakor ostalih. Pa še kakšen plus bi se našel!

In reply to by košarkaš pa pou (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Eni drkate na Muro, drugi na Donceka, tretji se vam pa smejimo.

Ha? (nepreverjen)

Pa na tvojo mamo:)

In reply to by DF (nepreverjen)

Starejše novice