Luka Dončić je proti Golden Statu znova pokazal svojo mojstrstvo in prvakom nasul 26 točk, a je bilo tudi to premalo za zmago.

Dallas se je v domači areni pomeril z Golden Stateom in po napeti končnici, ki jo je zaznamovala velika napaka Harrisona Barnesa, klonil s 119:114. Pri prvakih je izvenserijsko tekmo odigral Stephen Curry, ki je Mavericksom nasul kar 48 točk.

Izkupiček Luke Dončića v 31 minutah in 57 sekundah: 26 točk, 6 skokov, 5 asistenc, 1 ukradena žoga.

Čudežni deček, ki se ga vse bolj prijema vzdevek 'Luka Magic', je sicer tekmo začel z dvema izgubljenima žogama in zgrešenimi meti, a nato hitro zadel dve trojki. Kot organizator igre je vodil igro Dallasa in se dobro upiral favoriziranim gostom iz Silicijeve doline. A pri prvakih je blestel Curry, ki je kot po tekočem traku zadeval trojke.

V tretji četrtini je Dončić dosegel kar 11 točk in poskrbel, da je Dallas zadnjo četrtino pričakal na le 4 točkah zaostanka. V napeti zadnji četrtini je rezervist Devin Harris Dallas popeljal v vodstvo, ki pa so ga bojevniki na čelu s Curryem in Durantom nadomestili. Pri rezultatu 114:117 za goste je imel Dallas zaključni napad za izenačenje, a je Barnesu žoga nespretno ušla iz rok in s tem je bila usoda domačinov zapečatena.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pax (nepreverjen)

Ob koncu tekme ob neodločenem rezultatu je izgubil žogo, zgrešil prosti met, zgrešil trojko, naredil prekršek in se stalno prepiral s sodniki.
Fant je res zelo dober, samo včasih je potrebno pogledati še kaj drugega kot pa samo golo statistiko.

Vipko
Truplo

Uh... na srečo ima uradna NBA stran vse lepo po vrsti:

- zgrešil trojko pri 00.00 času! Torej je vrgel na silo, ker je moral in še kaj. Razlika v rezultatu je bila prevelika, četudi bi zadel (5 točk);
- osebno napako je naredil 05.30 sekunde pred koncem pri rezultatu 114:117. Vsak poznavalec košarke bi rekel, da se dela osebna napaka, se pričakuje, da morda nasprotnik zgreši oba prosta meta in se potem zgodi tudi malo čudo, da tik ali ob izteku časa zadeneš trojko in izsiliš podaljšek. To je Dončiću uspelo v Portlandu v pičle pol sekunde;
- odločilno žogo je izgubil Barnes, 05.80 sekunde pred koncem. Vsaj tako uradna spletna stran lige NBA. Boš trdil, da ne vejo, kaj pišejo?
- 01.00 minute pred koncem je zgrešil trojko. Pač nihče ni nezmotljiv. Morda je vrgel na silo, morda po nepotrebnem, ne vem. Če igraš in mečeš, tudi grešiš. Zelo redko se zgodi, da košarkar zadene prav vse mete, običajno je to na centerskih pozicijah, kjer igralci vseeno mečejo na koš bistveno bližje;
- 01.54 minute pred koncem je res zgrešil en prosti met in povedel svoje moštvo v vodstvo z 114:112;
- potem še piše, da je 02.29 minute pred koncem zgrešil met;
- da so vmes kar veliko grešili ostali v moštvu nisem niti pisal, razen Barnsove izgubljene žoge. Da bo imel Barnes, malo šaljivo rečeno v celotni sezoni morda 20 podaj, je tudi jasno. On je toliko pimplal tisto žogo, da se je zgodilo, kar se je. Sicer pa se po posnetku vidi, da so tudi gledalci ploskali in da poraz niso vzeli za tragedijo.

Iz vsega tega sledi, da res ni bil ravno "briljanten" ob koncu tekme oz. mu pač tokrat ni uspelo, da bi odločil tekmo, kar je že nekajkrat storil. Daleč pa od tega, kar si ti napisal, razen prepiranja s sodniki, če je bilo tako. Tekme tokrat nisem gledal. S sodniki pa se prepira skoraj vsaka "zvezda" v določenem moštvu in on ta zvezda je. Ne pozabi, da njega strahovito tesno pokrivajo in da tudi ni terminator, da ne bi na trenutke tudi izgubil sapo, kakor se temu pravi. Prejšnjo tekmo so ga "pozabili" v Minneapolisu samo za delček in čeprav je do tistega trenutka več ali manj z meti za tri točke grešil, je kljub vsemu vrgel in dal odločilen koš. In tudi, da je mislim da v pičlih petdesetih sekundah nasul Volkovom 7 točk... In če bi Roseju sodili še tisto osebno napako nad Dončićem, katera je definitivno bila...? Pa tudi pri zabijanju. Nič njega sodniki ravno ne "glancajo" po glavi, da ti bo jasno.

No, pogledal sem, kakor si predlagal še kaj drugega in ti napisal. Zdaj, kaj je počel morda 5 minut pred koncem... pa 17 pred koncem... niti ni važno. Tekmo so pripeljali do situacije, kjer se jim je nasmihala zmaga, ampak na drugi strani so bili večkratni prvaki lige z veliko trojico, morda lahko povemo še veliko štirico, kajti tudi Green ni neki začetnik. In pač ni uspelo!

Če pa pogledamo statistiko, pa razen 5 izgubljenih žog (marsikatera je po svoje izgubljena tudi, ker podaja te žoge med "uhlji" tako nasprotnikov kakor soigralcev in kakšno dobro podajo ne uspejo poloviti) je druga statistika čisto normalna in za enega devetnajstletnika, novinca in povrh še ne Američana, zelo sprejemljiva. Če po tvojem odmislimo statistiko, Dončić več ali manj drži gor tako moštvo, kakor občinstvo. On je trenutno tako popularen, niti ne sanjaš. Upam, da se vsaj malo razumeva?

P.s.: še za skeptike: veliko igralcev v NBA ima kakšen nazivček: Jordan Air, Rodman je bil Črv, ta to, drugi ono... Dončić bi naj v Španiji dobil naziv El Matador in ga ohranil tukaj. Ampak, lej ga vraga: čedalje bolj in več ga kličejo: Luka the Magic! Pa ti sploh veš, kdo je bil Magic v košarki? Da nekega "šmrkavca" morda poimenujejo po enem izmed največjih, ki so kdajkoli igrali v ligi!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Očitno v svoji vsevednosti, še vedno nisi pogruntal, kaj sem hotel povedati. Pa nič zato. Boš mogoče kdaj v prihodnosti.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja .. res, kaj si pa pametnega hotel povedati? Malo me razsvetli. Prej si malo bolj podrobno preberi tudi moj komentar, se boš marsikaj naučil!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Vipko
Truplo

No, še vedno čakam, kaj boš pametnega pogruntal kljub vsemu, kar sem ti napisal. Ni treba da si vseved, le zanimati se moraš za zadevo, marsikaj prebrati in gledati. Velja tudi za ostale, kateri niste naklonjeni mojemu komentarju, kot, da bi se v čem zlagal?

Ti izgleda veš več od vseh, a? Še en res "vseved" na forumu!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Starejše novice