Luka Dončić je ob zmagi Dallasa proti Charlottu z 99:93 še tretjič v svoji mladi karieri tekmo končal s trojnim trojčkom.

Dončić je tekmo končal z 19 točkami, 10 skoki in 11 podajami, s čimer je kot novinec dosegel tretji trojni dvojček, kar je v krstni sezoni med najboljšimi košarkarji v NBA uspelo tudi Michaelu Jordanu.

Slovenski košarkarski zvezdnik je sicer iz igre metal zelo slabo (5:20, trojke 2:10), a je kot vedno zadeval takrat, ko je bilo najbolj pomembno. V zadnjih treh in pol minutah tekme je dosegel pet točk ter tako pomagal Dallasu do zmage. 

Barnes menjan sredi tekme

Med tekmo je prišlo tudi do zanimivega pripetljaja. Dončićev soigralec Harrison Barnes je bil namreč udeležen v menjavo igralcev kar sredi tekme. Igralec, ki je v Dallasu prejemal najvišjo plačo (dobrih 24 milijonov dolarjev na leto), se seli v Sacramento, od koder k Dončiću prihajata Justin Jackson in Zach Randolph.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Mene je v napadu "rahlo" razočaral, saj sem imel občutek, da gre na polaganja po prodorih premehko in ga je obrambni igralec kar solidno "porinil". Na tak kriterij... se bo moral še navaditi. Če bi zadel tista dva, tri polganja, bi bil procent precej drugačen.

Vsaj dve, mislim pa, da so bile tri trojke vržene na silo ob izteku časa za napad oz. ob koncu 2. četrtine, ko je vrgel s svoje polovice. Navadno igralci v takih primerih nakažejo met, malce zadržijo žogo, da se prej oglasi sirena... vse seveda za statistiko. Enkrat se je mislim da sam "namočil", dvakrat so ga v tak položaj spravili soigralci. Tudi to kaže, da ga čedalje bolj sprejemajo kot moža odločitve.

Res... zadeval je, ko je bilo potrebno. Tudi zadnji dve podaji sta bile v takih trenutkih, ena Dirku, druga mislim da Powellu.

Po svoje upam, da je zadovoljil tudi Komisarja lige, kateri si je v živo ogledal tekmo. Kajti... če bo kateri igralec odpovedal, mislim da ravno Komisar lige nato izbira igralca za zamenjavo? Po svoje... Dončić spada na tak spektakel in ima po mojem mnenju v primeru kakšne odpovedi, dokaj realne možnosti, da zaigra. Do tekme zvezd je še teden dni... Davis pa že en čas ne igra. Zdaj je edino vprašanje, če imajo dovolj visokih igralcev, kajti Davis je izraziti center, tudi z odličnim metom z razdalje, Dončić pa vse prej, kakor to. Čeprav so ga dali v skupino visokih igralcev.

In še enkrat glede izbire trenerjev: Izbira bi morala biti javna. Potem ne bi bilo veliko primerov neverjetnega hvaljenja igralca, a glasovali so pa za svoje igralce...

Kar se tiče teh dvojnih trojčkov: v zadnjih sedmih tekmah jih je Dončić dosegel tri... in verjamem, da jih lahko še nekaj. Če gledamo današnjo tekmo je kljub slabemu metu... uspel to doseči. Zdaj, ko so Barnsa zamenjali za Randolpha bo priložnosti za skoke verjetno manj, lahko pa ima več podaj, saj Randolph v napadu igra veliko bolje, kakor en Jordan, pa tudi Kleiber, Powell... Vsaj nekdaj je bil Randolph specialist za dvojne dvojčke (20 + 20).

Ha? (nepreverjen)

Mas malo prevec casa ne?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kot prvo, kaj to tebe briga?
Kot drugo, a ta čas kradem tebi?
Kot tretje, če te članek in moj komentar ne zanimata... čemu komentiraš.
Kot četrto, lahko bi kaj napisal. Nimamo vsak dan takega športnika, kateri skrbi tudi za promocijo Slovenije. In tudi dobro "dregne" v Ameriki živeče Slovenke in Slovence.

In reply to by Ha? (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Kaj imaš ti od tega povprečnega Doncica? Na svetu je na stotine boljših košarkarjev od njega.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Po mojem se hudo motiš. On kar se tiče igralskih kvalitet "raste", to kot prvo. Kot drugo, je neverjetno popularen. Kaj ima to veze s košarko? Veliko... popularnost pomeni tudi denar, tako zanj, kakor za sponzorje. NBA liga je posel... tega ne pozabi. Tudi, da je bil večkrat proglašen za najboljšega med mlajšimi kategorijami in zadnje leto med člani v Evroligi... v 19. letu starosti. Sedaj mislim da že trikrat med novinci. Seveda pa... veliko je še boljših, ampak niso novinci, morda nimajo take popularnosti in vprašanje je... če lahko napredujejo. Tu ne mislim glede popularnosti na... Jamesa, pa Currya... Duranta... fantastični igralci, tudi Davis, ampak oni so prečitana knjiga, a kaj, ko bralci vedno pozabijo, kar so prebrali. In jih vsaj za sedaj zaradi tega tudi nihče ne more ustaviti. Dončića pa po mojem trenutno šele berejo...

V NBA ligi je zaigralo kar precej košarkarjev, kateri so veliko, veliko obetali. In se izgubili. To se lahko zgodi tudi Dončiću, saj je navsezadnje tudi samo človek z vsemi vrlinami in napakami. Ker pa prihaja iz malega okolja, je vajen trdo delati... upajmo, da bo samo napredoval in da ga bo tudi v bodoče veselje spremljati in gledati. In ko neki košarkar doseže že v prvem letu vse to... v upanju, da se bo še izboljševal in je za nameček še bel... saj se ni za čuditi, da je Amerika dobesedno ponorela. Pa to nima veze z rasizmom... vsaj po mojem mnenju. Spremljevalci košarke so se enostavno naveličali prevelikega števila odličnih črnih košarkarjev in liga po mojem kar "cveti", da se je pojavil spet en belec... mislim, da prvi po Birdu?

Kaj imam jaz od njega? Veliko... ker se za košarko zanimam od malega... je spremljanje raznih tekmovanj in igralcev vsaj meni v veliko veselje. Človek se načeloma mora za nekaj zanimati, ane?

In reply to by kadilec (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Mislim, da se ti v košarko sploh ne razumeš ali pa pišeš tisto v kar sam ne verjameš. Kaj res ne vidiš koliko je boljših od njega? Na ameriških ulicah je ogromno košarkarjev, ki bi tvojega Dončića osramotili. Smolo imajo samo v tem, da so črni. Glej več tekem in videl boš kvaliteto. Kaj ti samo Dončića gledaš? Je on tebi najboljši in ekstra klasa zato, ker je Slovenec? Mislim, da bo pri tebi to, zato ne moreš biti objektiven kot ne more biti objektivnih veliko slovenskih novinarjev. Ni se košarka z Dončićem začela in se ne bo z njim končala. Veš objektivnosti. Ni on nič posebnega.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tole pa res ni vredno kontrakomentarja! Izgleda, da se 4,4 mio glasovalcev v nič ne razume, pa tudi novinarji, kateri so ga dali na šesto mesto, kar tudi ni neka katastrofa,... igralci tako, tako... pa tudi ne na deveto, pa vsi komentatorji...?

Res, ti si izgleda pametnejši od vseh? Javi se, da se spoznava... da se kaj naučim! Javi se še športnim novinarjem, slovenskim, pa vsaj tistemu ameriškemu "Skinu"... pa jim povej, da nimajo pojma. Res se je oglasila, da bom direkten, budala od budale na kubik!

Pa še plus si si izgleda dal sam... meni vsaj tega ni treba!

In reply to by kadilec (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Ti res nimaš pojma kaj se z denarjem in z mediji da storiti. Kdo je naročil svojim meščanom, da morajo glasovati za Dončića? Modrića so razglasili za najboljšega nogometaša, pa niti priblizno on to ni! Toliko o tem. Jaz gledam več tekem in vidim veliko boljših od njega. Da o tistih, ki jih ne vidim niiti ne pišem. Ti si obseden z njim zato ker je Slovenec. Saj ta tvoj Dončić niti prostih metov in čistih zicerov ne zadene.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ti si predvsem kot prvo izgleda slep, potem neumen in na koncu se morda celo kaj razumeš v košarko, vendar je to tudi vrlina marsikaterega šankista ali "štenkaša" tule na forumu. Koliko se jaz razumem sedaj več niti ni važno, saj smo dobili nekoga, kateri ve več od praktično celotne komentatorske elite v NBA!

Da ne boš pisal odgovora meni, samo razmisli, če res vsi ostali nimajo pojma? Pa ja ne verjameš, da je 4.4 mio glasov prispelo samo iz Slovenije? Jaz nisem niti enega, ker se s takimi zadevami ne bavim, da bo jasno.

Seveda sedaj vidimo, da tudi o nogometu veš dosti... ampak problem je, če je nekdo prepameten, kar izgleda si in so vsi drugi, kateri so letos pač izbrali podajalca in garača na sredini, namesto enega od dveh izrazitih strelcev, pač neuki, kar se tiče nogometa.

Super, ker se bo začela naša liga v nogometu kar pričakujem nekaj odličnih komentarjev s tvoje strani podprtih seveda z argumenti. Tako šankovsko nakladanje, kakršnega si napisal gled košarke nikomur ne koristi.

In reply to by kadilec (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Nogomet igrajo tudi drugi ne samo Modrić, Ronaldo, Messi. Nisi in nikoli ne boš razumel kaj dela denar. Ne obračaj mojih besed, da so glasovi prišli iz Slovenije, ker tega nisem nikjer zapisal. AMERIŠKI ZUPAN... brez veze, noceš razumeti. Naj on trenira izvajanje prostih metov pa mogoče za par let mogoče bo kaj iz njega. Če 30 krat mečeš ni tezko dati 20 kosev. Konec debate.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kot sem napisal... tudi nikjer, da je najboljši, le da si slep kot najboj ćorava kobila, za kar stojim. Proste mete izvaja povprečno, ne pa najslabše. Zicerje je zadnjo tekmo res polagal malce po žensko... kaj vse se mota med njegovo roko in košem... če toliko gledaš, boš vedel. Trojke meče na specifičen način, evidentno pa je, da ga prodorih težko ustavijo in tudi, da v najbolj odločilnih trenutkih prevzame odgovornost nase in je kar uspešen. In to pri devetnajstih letih, v prvi sezoni v ligi. A to ni dovolj?

Drugače pa, kaj dela denar: NBA je biznis, to sem velikokrat napisal in Dončića vidijo v tem biznisu bolj, kakor res ne samo pet, šest boljših igralcev od njega. Ker jih več, kar tudi ni sporno. Ampak, če bi bral, bi prebral, da sem napisal, da on za sedaj raste.

Ti je kaj jasno?

In reply to by kadilec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zadnjič san se pelo mimo igrišča na Pušči. Pa san tan vido enga ka je driblal boljše kak Messi. Daj malo se skup vzemi, pa ne piši bedarije.

In reply to by kadilec (nepreverjen)

dončičič (nepreverjen)

šizofreno pijsanje...(me je rahlo razočaral)...ene košarkaške pojme si razčisti...Dončić ti ne paše ker ni to kar si ti želiš...pa ti sploj uživaš v gledanju njegove igre?! aja filozofsko štenkariš in košarkaško moraliziraš.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

On ima seveda tudi napake oz. kakšno tekmo odigrali slabše. Mnenja sem pač bil, da je šel v določena polaganja premehko. Kaj je tu spornega? Vse je pa seveda moje mnenje.

Ti si izgleda nepismeni? Nobeden tule ne napiše več pozitivnega od Dončiča kakor jaz! Tako, da se kar zbudi, predno pišeš žaljivke čisto brez osnove!

In reply to by dončičič (nepreverjen)

LD 77 (nepreverjen)

Bravo Luka ?

DF (nepreverjen)

Košarkaši so pameten folk
futbaleri pa so pravi tumpeki nasproti košarkašem
Zato košarko gleda intelegenten folk
futbal pa strhovalci avtomobilskih karoserij in podoben lumpen proletariaat

Varaždinac20 (nepreverjen)

Dobro igra srbin nema šta

čarni vrag (nepreverjen)

Imao sam ja kaput, krpao ga tristo put
Ja sam Varaždinac, Varaždinac domovine sin

In reply to by Varaždinac20 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice