FOTO: youtube.com
Košarkarji Dallasa so se danes ponoči pomerili s Portland Trail Blazersi in slavili z rezultatom 120 : 112. Osrednja figura četrte zaporedne zmage Teličkov je bil ponovno Luka Dončić.

Dallas je na krilih Dončića prišel do četrte zaporedne zmage in le še utrdil svojo pozicijo v boju za playoff v zahodni konferenci. Slovenski čudežni deček je že v prvi četrtini zadel štiri trojke in se zaustavil pri štirinajstih točkah, ob koncu tekme jih je imel na svojem kontu 35. 

Dončić je 35-im točkam dodal še osem skokov in sedem asistenc, postavil pa je tudi osebni rekord v zadetih trojkah na posamezni tekmi. Dozdajšnji rekord, sedem zadetih trojk, je proti Portlandu povišal na osem zadetih trojk. Njegov izkoristek meta izza črte je bil tokrat odličen, saj je za 8 zadetih metov potreboval le 12 poskusov. 

Dallas je s četrto zaporedno zmago trenutno pri 27-ih zmagah v letošnji sezoni, ob tem pa so doživeli še petnajst porazov. 

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baaket (nepreverjen)

novega rekorda do najslabsega % meta iz igre.

papiklop (nepreverjen)

(11/23 iz igre, 8/12 za tri, prosti meti 5/8), porazno.

In reply to by baaket (nepreverjen)

Sobočanec mladi II (nepreverjen)

Moral bo priti v Soboto ka njemi trener popravi nišan.

DVOLIČNOST (nepreverjen)

Dončič in samo Dončič, ko ide srat, ko ide scat vse na tekočem v tom grdom kapitalističnom sveti (to velja za rdeče komuniste) dvoličnost slovenskega komunizma. Zakaj ni šel špilat v Venezuelo če je tam tak dobro. Tudi mali Kris ni šel na zdravljenje v Venezuelo ampak v grdi kapitalistični svet. ZAKAJ TOVARIŠI KOMUNISTI ?????

esdees (nepreverjen)

Pitaj tovariša Janšo pa ostale tovariše iz SDS, oni do ti sigurno znali povedati zakaj.

In reply to by DVOLIČNOST (nepreverjen)

ZA esdees (nepreverjen)

JA TOVARIŠ KOMUNIST, PIJTAM TEBE ZAKAJ, DONČIČ V ZDA, KRIS V ZDA, VSI DECA KOMUNISTOV ŠTUDIRAT V ZDA, ZAKAJ NE GRETE V VENEZUELO, SEVERNO KOREJO, RUSIJO ???
KDO JE PA KJE OMENJAL JANŠO ? VTAKNI SI GA NEKAM KA BOŠ IMEL MIR. V SLOVENIJI ŽIVEMO DOMOLJUBI KI NE MARAMO KOMUNISTOV, KER IMAJO KRVAVE ROKE, TO PA ŠE NE POMENI, DA SMO AVTOMATSKI JANŠEVI - ZAJEBI SRAMUJ SE TAKEGA MIŠLENJA.

In reply to by esdees (nepreverjen)

esdees (nepreverjen)

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha......... he he he he he he he he......... hi hi hi hi hi hi hi........ ho ho ho ho ho ho ho....... ha ha ha ha ha ha ha ha ha....... pa te še vsej 10000x ponovi to ka san napiso, pa te boš vido ka si ges mislin o tebi pa takšnih lolekaj debilnih kak si ti.

In reply to by ZA esdees (nepreverjen)

franc rozman stane (nepreverjen)

KOMUNISTI SO ZAKON !!!!!!!!!!!!!

In reply to by ZA esdees (nepreverjen)

Elita ms (nepreverjen)

Toooo... Zej do še tej kvazi Novinarji poročali o dončiču...

Putin (nepreverjen)

Zame ta egoist ni noben igralec, košarka je ekipni šport, ker pa ta doncić igra samo za svojo statistiko, je v košarki preserator in nič drucga.
Če pa že želite pisat o košarkarjih kateri igrajo iz srca in za ekipo, začnite pisat o Legendi slo. košarke Goran Dragič!

Kjg (nepreverjen)

Putin,ti si egoist. Malo si poglesni posnetke,pa kaksno tekmo. Nej nwka na pamet. Sicer pa Doncica boli K za tejbe pa tvojw mnenje.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

"poglesni"?si svojo mamo!

In reply to by Kjg (nepreverjen)

Estbruk (nepreverjen)

Komentejrajte Muro pa Nafto. Pa napišite kaj o štajerski vardi. Tu ste najjači. Košarko pa pustite na mejre ka pojma nemate ka pomeni špilati proti atletskim čarnim dvometrašem pa kusur pa jim gvinte rezati. Pa če bi gledali tekmo (itak ste nej) bi opazili kakt izgledajo Mavsi z Luko in kak brez njega.

Vipko
Truplo

Vsi smo bedasti... vsaj izgleda, le npr. taki kot Putin vse vejo?
Sam si ogledam večino tekem, ali na telefonu, ali po televiziji. Malo tudi preštudiram statistiko. Dončić kot prvo ne igra prvenstveno za svojo statistiko! Če bi, včeraj ne bi ob izteku druge četrtine vrgel izpod svojega koša preko igrišča proti košu. Ta met odštejte tako pri trojkah, kakor pri skupnem metu. Procent se menja. Kot drugo, pri metu iz koraka je v tretje uradno dobil blokado, a ga je nasprotnik solidno podrl. Kam so gledali sodniki... tudi tu hipotetično odštejte tako eno blokado njemu v slabo in en met... Kakšen je sedaj procent? Izgubil je samo tri žoge, a ena je taka, taka: skočil je v napadu in ob reševanju žoge iz obrata pač to vrgel na igrišče. Če se ne bi boril in bi gledal na svojo statistiko... ena izgubljena žoga manj. Njemu sodniki malo kaj poklonijo, a veliko vzamejo, kar so ugotovili tudi pri uradnem ocenjevanju sodnikov in njihovih napak pri odgovornih v NBA.
Kako pa izgleda ekipa z njim in brez nega pa se itak vidi. Že, da so zmagovali tudi brez njega, saj nenazadnje ni vsemogoč. Vendar imajo njegove podaje rep in glavo, velikokrat potegne na sebe dva, tu in tam tudi tri igralce, kakor včeraj v vsaj enem primeru in potem asistira. Je to egoist? Če da, potem so vsi glavni igralci v ekipah (skoraj je ni, katera ne bi imela kakšno odlično plačano zvezdo) pač egoisti. In le nekaj takih zvezd v treh glavnih kategorijah ima take številke: pri povprečju košev, pri skokih in pri podajah. Če je bil lani v teh kategorijah nekje pri petdesetem mestu, je sedaj tretji pri povprečju košev, mislim da drugi pri podajah in med dvajsetimi pri skokih, pa čeprav ni center. Ima tudi največ trojnih dvojčkov v ligi, tu je tudi pred "kraljem" Jamesom. Včasih res potroši preveč žog in jih preveč vrže v "bunar", ampak podobno igrajo vse zvezde v ligi. Tudi Hardnu se je zgodilo, da je metal trojke 0 : 10. Zakaj imajo Dončić, pa Harden, James, Attetokoumpo in še kateri tako dobro statistiko na večini tekem: enostavno zato, ker so dobri, odlični igralci. Seveda, dragi Putin... pa ne bom v nadaljevanju pisal romana, tebi to pač ni jasno.
Če bi malo brali o Dončiću bi tudi prebrali, da zaradi njega Slovenija sebe predstavlja kot državo na desetih tekmah letos in desetih drugo leto in to v Teksasu: deseti najmočnejši državi na svetu po BDP-ju. Dragiću vsa čast... ampak take zadeve ni dosegel v približno petnajstih sezonah v ligi, dočim je to Dončiću uspelo že v drugi.
Slovenci smo, predvsem pa izgleda Prekmurci svetovni prvaki v pljuvanju na lastne ljudi. Toliko zavisti, škodoželjnih komentarjev... Saj četudi Ilga zmaga, je nekaj narobe, rokometaši so itak naleteli tam na neke Eskime v petek in še bi se našlo, a?

In reply to by Estbruk (nepreverjen)

basketcase (nepreverjen)

Košarka je nej za primitivce kak fuzbal. Rajši se tistoga držite pa tan pišite gluposti, ka v košarko se itak ne razmite. To je šport za čedne lidij.

Putin (nepreverjen)

Evropska kosarka je najboukša, jebeš ti ove amerikance,
Njihov nivo kosarke je na ravni evropske košarke!

Sobočanec mladi II (nepreverjen)

Dončič včeraj pokakal rekord 2,5 kg !

rabulfa

bravo,gnes si zmago

In reply to by Sobočanec mladi II (nepreverjen)

23letnik (nepreverjen)

zarad Dončiča so zvedeli za Slovenijo še tisti v ZDA in drugod po svetu ker so še nej znali kje je... tak!

Gdwggrfzujjiifw (nepreverjen)

To sam ti misliš!
Goran Dragič in Melanija Knavs so že predobro svetu pokazali kje se nahaja Zlovenija!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice