FOTO: youtube.com
Luka Dončić ima za seboj že eno izjemno predstavo v ligi NBA. Njegov Dallas je danes ponoči gostil in premagal Phoenix, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

Slovenski čudežni deček je bil ponovno osrednja figura dvoboja. Bil je prvi strelec Dallasa in najboljši strelec na dvoboju, dosegel je namreč 30 točk. Dončić je tako četrtič odkar igra v ligi NBA dosegel trideset ali več točk.

Tokrat je iz igre metal bolje kot v nekaterih prejšnjih srečanjih, saj je zadel osem od štirinajstih metov, od tega štiri trojke. Dončić je imel kar šestnajst prostih metov, zadel jih je "le" deset. V statistiko je tridesetim točkam dodal še šest skokov, pet asistenc in tri ukradene žoge. Ob tem je izgubil tudi štiri žoge.

Dallas si je sicer s slabimi predstavami v zadnjem času zelo otežil boj za končnico, bolj kot rezultati Mavericksov pa veselijo odlične predstave Dončića, ki se mu obeta tudi nastop na letošnji tekmi zvezd.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Gledal sem tekmo. Malo je zaskrbljujoče, da tak šuter tako slabo meče proste mete. Velikokrat so odločilni. To se mu ni zgodilo pravič. Kar se tiče celostne statistike pri metih pa bi imel še boljši odstotek zadetih, če ne bi malo "treniral" met preko celotnega igrišča, tudi v trenutku, ko je bila tekma odločena in je ostalo do konca mislim da manj, kakor sekunda, njemu pa je po prejetem košu soigralec komaj podajal izza črte.

Na njem Dallas gradi franšizo bodočnosti. Komentator je vmes mislim da tudi povedal, kolikokrat se je tekom tekme v posameznem napadu žoge dotaknil Dončić. Navedel je številko 38, kar pomeni, da je imel več ali manj vsak napad vsaj enkrat žogo v rokah. Tak status si le redko izbori neki novinec, kateri pa ni čista enka, kar se tiče igralnega položaja.

Fjrhbhdjdm (nepreverjen)

Cela NBA liga ne more zadet prostih metov. Lakersi so nazadnje mel 5/20

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Vprašanje je tudi, koliko igralcev je metalo te proste mete?

In reply to by Fjrhbhdjdm (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Po tekmi pa je sel srat in pričaral 5kg dreka.

Starejše novice