Luka Dončić je bil ob porazu Dallasa ponovno najboljši posameznik v vrstah "teličkov", a novega poraza ni uspel preprečiti.

Dallas v letošnji sezoni končnice skorajda zagotovo ne bo videl, bolj kot njihovi rezultati pa so v ospredju predstave Luke Dončića, ki še naprej navdušuje v ligi NBA.

Dončić je bil ponovno najbolj razpoložen v vrstah Dallasa, saj je dosegel 31 točk, ob tem pa zbral še 11 skokov in 7 asistenc. Drugi najboljši v vrstah "teličkov" je bil Dwight Powell, ki je dosegel 26 točk, k temu pa dodal še 10 skokov.

Videoposnetek z najboljšimi akcijami Dončića si v priloženem videu.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Ne vem, vendar nekako mislim, da so bile tiste menjave igralcev februarja strel v koleno oz. so se zavestno odločili, da bo letošnja sezona pač "promašaj", ker so hoteli kvalitetnejšega centra.

Dobili so sicer Porzignisa (preveč so dali zanj, vsaj tako mislim)... ampak on bo igral komaj naslednjo sezono. Po drugi strani so v zameno dali Jordana, kateri je vseeno... dal nekaj čez 10 toč in imel kar nekajkrat preko 20 skokov. Že, da ne zadene koša z razdalje več kakor dva metra, kljub vsemu pa je bil dokaj "dominantni" center, kar sedaj nimajo. Dončić mogoče res preveč drži žogo in vrže kakšne tri, štiri žoge preveč (na tej tekmi 26), ampak podobno igrajo tudi drugi vodilni igralci v klubih. In Dallas se je pač odločil, da gradi bodočnost na našem fantu.

Kakor koli kritiziral/i Barnesa in Smitha jr., zamenjave, vsaj Hardaway jr. niso prave. Prodali so tudi možnost izbora in točno ne vem, kateri morajo biti na lestvici (seveda spodaj), da to možnost pridobijo nazaj?

V vsej tej "zbrki" Dončić sicer ohranja neko svoje povprečje, torej okrog 20 točk, 7, 8 skokov in 6,7 podaj na tekmo, vmes igubi rekordno število žog, ostali pa "hladno in toplo", kakor nanese. Enkrat en, drugič drugi in to je premalo. V večini drugih ekip poleg dominantnega igralca igrajo še drugi, vsaj dva, trije na tekmo in potem pridejo tudi rezultati.

Da ni vse ravno v enem dobrem izboru se vidi tudi pri Phoenixu: dobili prvi izbor, imajo tudi zelo dobrega strelca z razdalje (Booker), vendar to še ne prinese rezultata.

Putin (nepreverjen)

Truplo, ti dam prav, res ne ves, absolutno si ga mimo vdaro, cista kmica, stari ne mas pojma, dallas je na dnu lestvice ker donko forsira svoj ego...

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

V Dallasu te kar čakajo, da jim to poveš. Tudi, da mečejo stran lahko kar rečemo stotisoče, milijone dolarjev, ko ga forsirajo.

Če kdo nima pojma, si to ti. Jaz niti ne pišem kaj veliko iz glave, ampak samo posredujem kar je že ugotovljenega preko spleta, ogleda tekem, branja časopisov. Nekako združim novice, da je lažje berljivo, večinoma!

Vsi so izgleda bedaki, le ti si pameten?

Pa še pravopis, meni tudi malce, tebi pa zelo, zelo hudo nagaja! A ti je pamet premosorazmerna z pismenostjo? Samo vprašam, ne bodi vendarle hud. Razlog je, da si naredim neko sliko o tebi glede pameti!

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

E zdaj pa ti dam prav, pa nisi niti takva budala kot sem si mislil

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ti kar žali, pa kot sem napisal, stroka trdi čisto nasprotno, kakor ti. Tam glede na vse, tudi na plače, sigurno ne zaposlujejo nekoga, kateri ne bi vedel, kaj govori, piše, dela... glede košarke in natančneje Dončića!

Enostavno povedano, da bom še jaz točen, bedaka delaš iz sebe!

In reply to by Putin (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Dončić je CAR
dragić mu nito do koljen ne seže

Vipko
Truplo

Dončić je vendar v začetku kariere in to zelo uspešne do sedaj, Dragić pa pač počasi končuje kariero. Že po poškodbah se vidi, da telo več ne vzdrži tako peklenskega tempa v NBA. Še vedno je odličen igralec, ni pa več v ekipi nezameljiv... kajti vejo, da morajo velikokrat brez njega.

Tudi vsa ugibanja, bo Dragić še igral za reprezentanco so čisto izven, kakor se pravi. On več ne bo igral in moramo ga razumeti. Dal je veliko zanjo in to je dejstvo. Dončić ima še veliko časa, sigurno bo kje zraven, ne bo ga pa med letom v kakšnih kvalifikacijah. Enostavno... glede natrpanega urnika v NBA ligi ne bo šlo.

To moraš vendar ločiti!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Car je lahko le G. Dragic!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

12345677889 (nepreverjen)

Dosadni ste že s ten srbinon.

Vipko
Truplo

Nisi pošten! Bil na pol Srb te ne bi smelo motiti! Po materi je Slovenec, igral je za našo reprezentanco in upam, da bo še kdaj. V svoje vrste so ga vabili Španci in tudi Srbi. Pa se je odločil za domovino, kjer je kot otrok odraščal in ne za državo, katera bi mu lahko nudila veliko več in kjer je preživel najstiška leta. Toliko o njegovi zvestobi, če tega čtiva še nisi jemal.

Je tudi dober promotor naše države, pa če kaj stori v tej smeri, ali ne. Koliko pa imamo podobnih ljudi po svetu? Aja, zadnji čas enega politika, kateri je postal znan in s tem tudi država Slovenija širom sveta zaradi afere "sendvič"!

Zakaj dolgočasni? Pregovor pravi, da se za dobrim konjem praši! Za Dončićem se vali, pa to priznal ali ne, ogromen oblak prahu!

In vedno znova pišem: če te Dončić moti, pa še katerega... pač ne berite tako člankov, kakor ne komentarjev. Je to tako težko?

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Daj nehajte ga ze enkrat branit za vsako nastalo sceno....
Sem ziher v tem ce bi dallas bil prvi v skupini bi vas eni dündeki pisali da je donko zasluzen za to ka so prvi, zaj ko pa vidimo realno sliko ko se dallas nahaja med zadnjimi pa krivite ekipo in ne donkota, zato lepo prosim bodite realni in ne dvigovat posameznika v nebesa, ker to je dalec od realnosti kakor tudi vase nerealne sanje! Ce pa radi dvigujete koga v nebesa kaj se tice slo kosarke je lahko le Goran Dragic. Edino on je bil nas pravi vodja v slo. kosarki in je ogromno dal za slo. reprezentacijo in vsem nam... Only Dragic!!!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Stalno si žaljiv, kot da nekateri nič ne vejo o košarki? Tokrat mislim na ameriško javnost na splošno, kakor na košarkarsko. Ti si izgleda pametnejši od njih po zapisanem? Vsi ga tam čez lužo kovajo v zvezde, le ti, pa Pax in še nekaj tule... nevoščljivost pa res dela. Prekmurska posebnost pač!

Kje ga pa branim? Da nekoga braniš, mora biti napaden, ane? On je večino tekem kot novinec odigral nad pričakovanji, kar mu priznava košarkarska srenja. Le ti si nekako stalno pameten, pa Pax in še kateri bi se našel. Čemu... smo tolikorat proti ljudem, kateri so uspešni, pa ne samo v športu.

Ala ti vera, tudi našega selektorja se krivi za neuspeh, zato se predstavi KZS-ju, da te angažirajo. Izgleda, da si velik strokovnjak?

Kar se tiče Dragića, tu nimam pripomb. Vedi pa... da se njemu pač zaradi starosti in že kar ponavljajočih poškodb (ponovno ni odigral dve, točno ne vem, morda tri tekem v nizu tokrat zaradi poškodbe mišice) čas izteka. Biološka zakonitost pač. Bil je res pravi kapetan, vodja ekipe na evropskem prvenstvu, si pa pozabil oz. namerno, da če ne bi imel ob sebi odličnih soigralcev, tudi Dončića, mi ne bi bili evropski prvaki. Kaj pa smo naredili v zadnjih štirih minutak tekme s Srbi, ko ni bilo na igrišču ne Dončića in ne Dragića? Vse... tako Blažič, Prepelič, Randolph, mislim da tudi dokaj nerodni Dimec, Vidmar, pa tisti mali branilec. Noben se ni ustral v teh minutah...vse so zadeli, kar so metali. Če bi imel takrat Dragić ob sebi igralce, kateri bi se v teh minutah tresli... mi ne bi bili evropski prvaki, on pa morda ne junak. Pozabil si tudi tisto trojko daleč od črte, katero je proti Latviji zadel Dončić. Si takrat tudi pljuval po njemu? Pa še bi se našlo.

Res si čudak!

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Doncic si se ne zasluzi mojo naklonjenost, ko bo polovico dal kaj je Dragic dal za to drzavo bom tud jaz drugace pisal o njem, ni korektno do Dragica, vi pozabljate kaj je vse dal dragic za to jeb. drzavico! Jaz ne pozabim,..

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Pa daj, ti si res čudak! Kaj pa je Dragić dal reprezentanci, ko je bil star 17 let?

Mislim da nič, ker tudi nič ni mogel. Točno ne vem, vendar mislim, da ni bil še niti blizu reprezentanci, saj smo imeli takrat kar solidno generacijo, katera pa ni nikoli uspela osvojiti medalje. Pač usoda, slučajnost, splet okoliščin... to itak vemo. Nam je manjkaj dominantni vodja? Tudi mogoče! Vmes smo angažirali tudi tujega strokovnjaka, pa je bil pravi? Tudi mogoče, da ni bil!

Dončić pa je imel srečo, da je lahko dal to, kar je: bil je član reprezentance, katera je osvojila prvenstvo Evrope. Pa ja ne boš rekel, da je igral stransko vlogo? Da so tudi tisti bedaki, kateri so ga dali v prvo peterko prvenstva? Moral je že dobro igrati na prvenstvu in dati precej reprezentanci... da mu je to uspelo.

Imel je tudi srečo, da je bil že v teh letih tako dober, da je bil član reprezentance , imel je srečo, da ga je oče še pravi čas odpeljal v Španijo (Turki so ga zavrnili) in da je postal to, kar je danes, niti ni bila v popolnosti sreča, ampak tudi talent, delavnost... Eno brez drugega ni šlo verjetno še pri nobenem?

Si res tako plitev (ker tudi ti mene žališ, čemu bi se jaz izogibal temu?), da to ne dojameš? Tudi, da ima Dončić še okrog 10 let, da pomaga reprezentanci. Zdaj bo ali ne... tega pa ne veva!

Sicer pa je forum, da se mnenja krešejo, le ti si prvi prešel k žalitvam. Navadno to storijo taki, katerim zmanjkajo arumenti. Prej boš to uvidel, prej boš do drugih, kateri mislijo drugače, korekten! Ob gledanju spodnjega videa... uživaj!

https://twitter.com/i/status/1103457891053420544

In reply to by Putin (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice