FOTO: Facebook (Alenka Artnik Freediving, Dasha Muzykantova)
Slovenska potapljačica na vdih in članica Potapljaškega društva Murska Sobota Alenka Artnik je na prvenstvu na Karibih osvojila naslov svetovne prvakinje. Ob tem pa je še drugič v minulem tednu postavila svetovni rekord.

V disciplini z monoplavutjo se je Alenka Artnik spustila do 113 metrov, kar je meter globlje od prejšnjega rekorda Italijanke Alessie Zecchini, piše STA.

Se je pa tudi slednja danes potopila do iste globine, zato si Slovenka in Italijanka zdaj delita tako naslov svetovne prvakinje kot omenjeni rekord. Bronasta je bila Ukrajinka Natalija Žarkova, ki se je potopila do 102 metrov.

Alenkin potop si lahko ogledate v spodnjem video posnetku (okoli 1:20):

VIDEO: Facebook (Diveye)

Slovenci smo sicer bili uspešni tudi v moški konkurenci, kjer je Samo Jeranko z 108 metri osvojil tretje mesto, medtem ko je naslov prvaka pripadel Rusu Alekseju Molčanovu, ki je postavil tudi svetovni rekord 125 metrov.

FOTO: Facebook (Alenka Artnik Freediving, Dasha Muzykantova)

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
črni vrag (nepreverjen)

to ni nič
jaz se potopim 200m
če je treba

Horgoš (nepreverjen)

Tebi se ni treba potapljati. Ti si skoz tam.

In reply to by črni vrag (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Najbolj nevarna je dušikova narkoza (nitrogen narcosis), oz. "globinska pijanost" (v globinah nad 25 m), ki nastane v globinah. Potapljaču se začne dobesedno mešati in lahko zamenja "gor" za "dol"... to je tudi razlog za smrt večine potapljačev

Starejše novice