Mura je včeraj odigrala srečanje v Velenju, ki ga je proti Rudarju izgubila z 1 : 0, ponovno pa se o tekmi veliko govori o sojenju. V taboru črno-belih ne bodo več molčali.

Črno-beli so imeli letos že kar nekaj "težav" s sodniki, saj so ti neposredno krojili končni izid srečanja. Na obeh tekmah z Olimpijo, bi črno-beli lahko oziroma morali dobiti enajstmetrovko, tudi sojenje na prvi spomladanski tekmi v Mariboru je bilo porazno. 

Za nov val ogorčenja pa je včeraj poskrbel Slavko Vinčić, ki je, kot se je zdelo, pokazal dva rumena kartona Davidu Kašniku, a si očitno premislil in kapetana Rudarja ni izključil. V tisti akciji je porumenel tudi David Hrubik, rumenega kartona domačega igralca pa niti ni v zapisniku na uradni spletni strani Prve lige. Sporno akcijo si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

V taboru Mure so se odločili, da ne bodo več tiho in so spisali izjavo za javnost, ki jo objavljamo v celoti.

"Spoštovani, 

v NŠ Mura spremljamo sojenje na tekmah 1. lige Telekom Slovenije in na tekmah našega kluba. V NŠ Mura se sicer ne želimo javno opredeljevati in ocenjevati dela sodnikov, saj verjamemo da Nogometna zveza Slovenije in sodniška organizacija temu pomembnemu področju namenjata veliko pozornosti. 

Kljub temu pa menimo, da po včerajšnji tekmi z velenjskim Rudarjem, moramo opozoriti na sojenje, ki v najmočnejši ligi državnega nogometnega prvenstva bistveno vpliva na rezultate v tekmovanju, ki postaja vse privlačnejše. 

Po uvodnih treh krogih spomladanskega dela prvenstva menimo, da naš klub ni deležen enakopravnega sodniškega kriterija, ki je pomembno vplival na razplete tekem z nekaterimi uglednimi slovenskimi klubi. 

Na primer, na zadnji tekmi v Velenju, je v 20. minuti srečanja David Kašnik nad Žanom Karničnikom storil prekršek, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa drugega rumenega kartona ni pokazal igralcu, ki je storil prekršek, ampak Marku Ćošiću. Ob tem je glavni sodnik srečanja pokazal še en rumeni karton, ki v zapisniku na uradni spletni strani Prve lige niti ni zabeležen. Ta primer kaže na upravičeno domnevo, da bi se srečanje, v primeru drugačnih sodniških izključitev, lahko končalo drugače. 

Ponosni smo, ko slišimo, da NŠ Mura predstavlja poživitev za slovenski klubski nogomet, vseeno pa ostaja slab občutek, da se sodniške napake v škodo novinca v prvoligaški druščini, dogajajo prepogosto. 

V NŠ Mura si želimo, da se pozitivna podoba rastoče slovenske prve lige, povezuje z atraktivnimi tekmami, dobrem navijanju, obiskih na stadionih, kar predstavlja zdrave temelje za razvoj slovenskega nogometa. Žal pa pozitivne razprave o slovenskem nogometu v zadnjem času prevečkrat preglasijo tiste o sojenju. 

Zato upamo, da bomo o stanju odkrito spregovorili in se seznanili z ukrepi, da bi bilo takšnih razprav manj, pozornost pa bo usmerjena v napete dvoboje vedno bolj konkurenčne prve slovenske nogometne lige. Nogometna zveza si prizadeva ustvarjati dobre pogoje za slovenski nogomet, zato upamo, da bo temu sledila tudi sodniška organizacija s primernim odzivom in predstavitvijo ukrepov, ki bi trenutno stanje izboljšali. V dobro kluba, v dobro slovenskega nogometa in v dobro vseh, ki imajo radi nogometno igro. 

Športni pozdrav, 
Upravni odbor NŠ Mura".

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Slabovidnost je hud problem slovenskih sodnikov. Čeprav je igralec Kašnik (številka4) naredil grob prekršek sodniku pred nosom, je ta podelil rumeni karton čisto drugemu igralcu Čosiču s številko 44.

DF (nepreverjen)

Muri sodniki na veliko pomagajo
če ne bi bilo pomoči sodnikov,
bi bila mura na repu razpredelnice

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Tebi pa več nišče nemre, posledice zlorabe v otroštvi so vidne!

In reply to by DF (nepreverjen)

fdfh (nepreverjen)

Dal je dva kartona - se vijdi na posnetki - Cosici pa Kasniki. Zabeleženi v zapisniki pa je samo eden. Po tekmi delegat in glavni sodnik uskladita zapisnik - kartone, gole ipd. Delegat si je zadevo sigurno zabelezo, ciglij jo je Vincic zelel zamizati. Tak ka nesce laze in se spreneveda.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta sodnik nema pojma. Igralca mora poklicati k sebi in mu jasno pokazati karton. Nej pa mahanje s kartonom proti skupini igralcev.

In reply to by fdfh (nepreverjen)

kasparov

Nej je dal kartona Kašniki (4), liki dvema drüjgima in sicer igralci s številko 3 in 44.
Se pa strinjan, ka bi mogo tüdi Kašniki dati za tej štart.
Gvüšen san, ka Mura z igralcon več ne bi zgibijla.

In reply to by fdfh (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Sodnik, je bil od mesta kjer je Kašnik (4) zrušo Murinega igralca oddaljen največ pet metrov. Namesto, da bi takoj dal Kašniku rumeni karton je prišlo do prerivanja med igralci. Šele takrat je podelil dva kartona, ni čisto jasno komu. V zapisniku pa je en karton nepojasnjeno izginil.

In reply to by kasparov

kukavica (nepreverjen)

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Sto let stara resnica.

Gustek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj ne seri te, rešite svoje probleme v klubu do sadni ste že z istimi špekulacija mi skoz daj zgubit isto krivi sodniki

fussnote (nepreverjen)

Prekmurje je vedno bila jugoslovanska Sibirija, nič se ni spremenilo, le da je zdaj slovenska Sibirija. Isto kak eni prekmurci zaničujejo Madžare, tak ostali Slovenci zaničujejo nas Prekmurce. Komu se lahko potožimo?

Londonpepi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Že pa sodnik kriv. Pri sebi razčistite stvarij nej ka so skouz drujge krijve za vaše rezultate. To ka vij špilate je nej podobno nikome. Katastrofa od nogometa.

. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prosite Orbana če lahko idete v Madžarsko ligo. Navsezadnje so prekmurje samo priključili sloveniji.

Nikaloo (nepreverjen)

Zdaj klub preko medijev davle izmisljena opravicila navijacon zakoj so v treh tekmaj skuper zbrali dvej tocki. Ok, tudi sodniki zabluzijo, ampak tau ka vi bluzite je komedija. Ka sploj scete dosegnoti?

nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

V Velenju je bila igra MURE taka kot sojenje sodnikov. Nikakvo......

da san ge mali biu (nepreverjen)

ti si gledo tekmo?
si vido šanse Mure?
ali si naročen pri okulisti?

In reply to by nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Sam bo ka ste si pri Mariboru zrihtali točke, samo dug te mogli dugo baliti.

F (nepreverjen)

karton je pokazal Kašniku in nato Čosiću..tv grafika je po signalizaciji sodnika pokazala za Kašnika 2 rumena ki se spremeni v rdeči....to je bilo uradno...od takrat dalje pa ni bilo več uradno..še komentator ni vedel kaj je na stvari.

DF-PUF-BUM (nepreverjen)

Spoštovani Upravni odbor NŠ Mura - pometite najprej pred svojim pragom naredite red znotraj ekipe, profesionalni nogometaš mora "ginuti" za ekipo zakaj se to ne dogaja pri Muri sami dobro veste ne pa da ščitite in opravičujete nogometaše, ki ne znajo ali nočejo igrati, na koncu pa so še krivi sodniki, pa za miloga Boga sodnik vam ne bo dajal gole, treba dati 2 gola pa ne bo problem problem sodnik.

Pravi novinar (nepreverjen)

Hahaha, kak vas je nej sram po takšni tekmi kaj takšnega sploj pisati?? Ena ali dve napakici sodnika, proti 90 min "igre" Mure je le kaplja v morje. Ste si sploh poglednoli posnetek tekme? V 94 min ste spravili skup 7 pametnih podaj, vse ostalo neka na silo pa na pamet..

copy (nepreverjen)

Slaba kopija Maribora glede sodnikov...

Samo Mura (nepreverjen)

Krsko razbiti na prafaktore ze zaradi navijacov keri cakajo gole murinih igralcov.Vsi klubi v 1 ligi so zilavi in vejo se braniti.Ce so vredni kaj za 1 ligo moramo zaceti zmagovati proti nizjim na lestvici.

A79 (nepreverjen)

Če smo realni in izpustimo dejstvo (nepotrebna čustva), da gre tukaj za Muro, je dotična situacija tragikomična. Ne veš, če se naj smeješ ali jočeš. Ko se klubu dogajajo skoraj na vsaki tekmi večje sodniške napake, ki vplivajo na potek ali razplet tekme, je prav, da se oglasi.

Čušpajza (nepreverjen)

Pa jeb..... vas Karči dajte že enkrat čarno bele drese tudi na gostovanja nej ka moremo te bejli dre... gledati!!!!!!!!!!!!!!!!!!

njiva

Čeprav smo bili oškodovani zaj že na 3 tekmaj če se ne motin,nan gole sodniki nedo davali,ka mo je mogli sami.Nega strelov na gol,nega tiste borbe žara,kak na tekmi z Mariboron.Trbej zmagati Krško,če nej nede dobro.

afta he (nepreverjen)

Meni se je ta sodnik še bolj zameril kot ob tej situaciji,ko je dal Šturmu rumeni karton. To je res prava sramota za tako eminentnega sodnika ki sodi v ligi prvakov. Vinčič ali pa so ti Prekmurci in Mura trn v peti. Da ti ni slučajno s strani Rudarja kaj kapnilo v tvoj umazani žep. Razloži nam nepismenim zakaj je dobil Šturm rumeni karton.

ne vem (nepreverjen)

Resno je dobil karton brez vzroka! Mislim, sodniki so vedno bolj slepi namerno ali resnično...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice