FOTO: FB ŠRC Slatina Radenci
V Radencih v zadnjih mesecih ni dolgčas. V prvi vrsti zaradi dogajanja okoli boja za Titovo cesto, tokrat pa temperaturo dviga (ne)uporaba glavnega igrišča v Športno-rekreativnem centru Ivanke Serec.

Članska ekipa Nogometnega kluba Radenska Slatina bi se morala v tretjem krogu Pomurske nogometne lige pomeriti z Gradom, a sobotno srečanje ni bilo odigrano.

Marsikdo bi v trenutnem obdobju pomislil, da je bila tekma odpovedana zaradi večjega števila okužb s koronavirusom, a razlog tiči drugje.

Iz radenskega kluba so sporočili, da občina kot lastnik in upravitelj objekta ni pripravila igrišča, zato so tekmo v zadnjem trenutku odpovedali. Grad je tako brez boja zmago in tri točke vknjižil za »zeleno mizo«.

Občina prepovedala uporabo igrišča

»Dogodek je močno načel ugled NK Radenska Slatina«, so v klubu zapisali v današnji izjavi. Tekma ni bila odigrana, saj Občina Radenci kot skrbnik igrišča ni pripravila terena in je prepovedala uporabo igrišča z naravno travo.

Pri klubu so zapisali, da je občina v podkrepitev prepovedi zagrozila tudi s policijo, kot alternativo pa ponudila uporabo novega igrišča z umetno travo. To je bilo, kot še piše klub, na dan tekme nesprejemljivo in neizvedljivo.

Spremembo prizorišča tekme je namreč potrebno najaviti pri pristojnih organih organizatorja tekmovanja, to je MNZ Murska Sobota, s tem pa se mora strinjati tudi nasprotna ekipa.

Razlog za prepoved uporabe predstavnikov občine naj bi tičal v tem, da je bilo igrišče preveč razmočeno, napovedan pa je bil dež. Dodajmo, da so bile v soboto in nedeljo nemoteno odigrane preostale tekme tretjega kroga Pomurske nogometne lige.

Celotno izjavo kluba lahko preberete v priloženi objavi:

Glavno igrišče tržijo v komercialne namene

»Kljub deževnim dnem pred tekmo je bilo igrišče v primernem stanju, saj so v petek in soboto tuje ekipe opravile tri treninge, v ponedeljek pa je bila odigrana še prijateljska tekma,« še pišejo pri klubu.

V teh dneh se je v Radencih pripravljal Ženski nogometni klub Split, župan Roman Leljak pa je na svojem Facebook profilu napovedal, da se bo dvakratni državni prvak vrnil tudi v prihodnjem letu.

Vodstvo NK Radenska Slatina od občine pričakuje enakopraven status kot tuji klubi, ki se v Radencih mudijo na pripravah:

»Namen in cilj javnega pisma je, da se vsem selekcijam NK Radenske Slatine omogoči igranje tekem na glavnem igrišču z naravno travo, ne glede na vremenske razmere, še posebej, če se ista stvar omogoči tujim klubom. 

Prav tako lahko tekmo odpove samo sodnik, ki oceni, če je igrišče primerno za igro ali ne. Želeli si bi, da bi domači klub s strani občine prejel podporo in spoštovanje, ki ga je bil deležen vsa leta prej in ki si ga glede na svoje delo in udejstvovanje tudi zasluži.«

Župan že odgovoril

Župan Roman Leljak se je oglasil že pod sobotno objavo kluba o odpovedi tekme in zapisal, da lahko NK Slatina brezplačno igra na igrišču z umetno travo, v skladu z občinskim pravilnikom pa izjemoma tudi na naravni zelenici, če je igrišče suho, mora pa klub plačati pripravo igrišča.

V istem zapisu najdemo Leljakov očitek, da klub še ni plačal uporabe igrišča po treh odigranih tekmah. Strošek za dve tekmi je, kot piše, z Miranom Jelenom in Mitjo Škrgetom poravnal sam, za tretjo tekmo pa je klubu namenil donacijo v višini 120 evrov.

Radenski župan priznava, da je športni objekt namenjen tudi komercialnim potrebam. Iz tega računa je Dijaški dom dobil 40 tisoč evrov za ekipe, ki so tam nočile, s tem pa se dom rešuje pred zaprtjem. Ekipe nočijo tudi v Hotelu Radin, le-ta pa občini plača turistično takso.

Je pa nekatere občane razhudil s stavkom, da »vse na tem svetu ni zastonj«. Igrišče so namreč dolgo urejali člani in podporniki radenske ekipe ter s tem omogočali, da je klub deloval in se razvijal. 

Kot so dodali pri Slatini, so igrišče v preteklosti po vsaki uporabi spravili v primerno stanje za naslednje tekme. Tudi takrat, ko so se srečanja igrala v dežju in slabem vremenu.

Na občini še čakajo na poročilo o porabi sredstev

Leljak je v nedeljo nov zapis objavil tudi na svojem profilu in v njem navedel, da Nogometni klub Slatina občini še dolguje poročilo o porabi sredstev za leto 2020, poročilo za leto 2019 pa je bilo zavrnjeno v dopolnitev. 

Kot dodaja, je občina kljub temu letos ponovno odobrila sredstva, v zaključku zapisa, ki ga lahko v celoti preberete spodaj, pa je predlagal, naj državni organi preverijo tako delovanje občine kot kluba.

Radenski župan je dan prej zapisal, da igranje na umetni travi podpira tudi Evropska nogometna zveza. To sicer drži zgolj delno, saj tudi Nogometna zveza Slovenije klube spodbuja, da mladinske selekcije tekme igrajo na naravni podlagi.

Prav zaradi tega svoje tekme v Radencih igrata mladinska in kadetska ekipa Mure, saj so klubi do dodatnih finančnih sredstev NZS upravičeni v primeru, če delež ligaških tekem odigrajo na naravnih igriščih.

Bodo v Radencih našli rešitev za vse deležnike? 

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
icnedar (nepreverjen)

Upam, da ga ne boste več volili. Sramota brez primere.

Mimi123 (nepreverjen)

samo enim je tak fajn, ker je z občinskim denarjem plačal vinoteko, spomenik borcem pa prestavil na nevidno mesto, ker ja, vi ga samo pijte, oa ne gledajte kaj jaz delam z vašim denarjem.

In reply to by icnedar (nepreverjen)

obup (nepreverjen)

kako razmišlanje....vse bi meli, občina pa naj samo plačuje....e, ne gre to tak, še premalo je stopil na enim na rep!

In reply to by icnedar (nepreverjen)

540 (nepreverjen)

Nihce ni svetnik, samo tukaj eni nakladate brez osnove in poznavanja. Clanek izziva z naslovom, nikjer nic ne vre razen Radenske ki pa je bila prodana tujcem zal... Obcina pa vseeno nekaj dela in ureja zdaj ko ne gre denar v SIM vec.

In reply to by icnedar (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Kaj drugega pričakovati od pravnomočno obsojenega kriminalca?? Sicer pa, kar ste si izvolili, to zdaj imate...

Jojjojjoj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bravo župan, čisti računi , dobri kolegi, saj ,eni bi vse zastonj.

p3p (nepreverjen)

Župan podpira NDH ima zelo umazane račune in kolegi mu lahko teračune tudi naplačajo-upniki, ki jih je ogoljufal.

In reply to by Jojjojjoj (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

budalo

In reply to by Jojjojjoj (nepreverjen)

Looe (nepreverjen)

Jaz bi tudi tenis igrisca, klub ustanovim in naj ga vzdrzuje obcina.

P0099 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nk radenci mal prevec socialisticno razmisljajo, ni vse druzbeni in samo dajte, dajte, vse nam pripada. Pripada vam samo kar je vase.

pom (nepreverjen)

napišite še kaj dela ta lopov Leljak z nadomestili za uporabo stavbnega zemljišča.. tukaj bodo letele številne tožbe in odškodnine zaradi njegove nesposobnosti... ampak ga itak boli k... ker se preserava z denarjem nas ki pošteno plačujemo davke in bo še pred izrekom sankcij pobegnil iz Radenec

POM (nepreverjen)

Ja prej bi študitrali ne sedaj ko ste dobili račun za stavbno zemlišče za gradbeno parcelo na kateri rastejo gorice itd.
Za te račune se zahvalite v prvi vrsti gospodu Šmelcu no je začel z tem ko ima lepo stanovanje z veliko m2 za mali denar pa je tudi župan bil kriv ko mu je dvignil najemino.

In reply to by pom (nepreverjen)

ja rejsan je

Kelko san čuo Leljak pač vode občeno finančno čista v rejde. Sen tou ne paše, ka so pač prlej mele kakšne koriste, zdaj pa je tou ukino. Lejko se mouten, eni pač tak pravejo. Tüde za Šmelca, štere be naj stanovau dobesejdno v kuče, a plačüvle pač... pa be naj celou san z ženo tan stanüvlo. Kapitalijzen gore ale dole, občena ma svoje računece, poslovate mora v dobro lidij in nej nekšneh elit prejšnjoga obdobja.

In reply to by POM (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Bravo bu tasti Radenčani kateri ste volili tega belogardista in Janševega pudeljna.

Lolll (nepreverjen)

Te trbej v vsaki vasi meti nogometno igrisce?

oldgringos (nepreverjen)

Kdo ga je izvolil, Radenčani, vam še kaj ni jasno ?

MTS (nepreverjen)

Ka ga pa jebete v glavo, zdaj van pa gvinte reže

Parsifal (nepreverjen)

vupan ka ste v tej lejtaj spreglednoli koga ste volili...domobranca..

navijač (nepreverjen)

kdo je financiral izgradnjo igrišča ,mogoče Leljak osebno ali občani s prispevki in čigava je občina ?,ni on zaposlen pri vas ali ste vi zaradi njega tu ,razčistite komu pripada občina Radenci narodu ali Leljaku ne bodite kot cela Slovenija ki pušča da nas en človek ima za norca!

POM (nepreverjen)

Saj imaš prav samo izplnit je treba tudi papirje, ki po zakonu morejo bit in jih zahteva furs in ne Leljak in še enkrat imeli ste alternativo samo učitno Slatina ne zna igrat na umetni travi.

In reply to by navijač (nepreverjen)

Đouže (nepreverjen)

Ka resno nega niksoga kandidata tam ka bi tomi Leljaki malo gor nadejvo

Mimi123 (nepreverjen)

Od kod pa županu denar, da ga namenja za ne vem, pripravo igrišča, če pa njegaova plača gre za poplačilo upnikov, saj je on v osebnem stečaju? Njemu ostane po zakonu le minimalen znesek. Toliko, da preživi, uradno. Od kod potem njemu denar, saj če ima druge vire, potem bi ti morali tudi iti v maso za poplačilo dolgov.

p3p (nepreverjen)

Oprosti to velja za navadne smrtnike za ustaše in jankoviče in bavčare pa druge rodovnike pa to ne velja, so pač prvorazredni- za njih so drugi zakoni pa odločbe od sodišč njim ni treba izpolnjevati, kot tudi odvetnikom in sodnikom ne.

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Vaša vest (nepreverjen)

No pa imate to kar ste volili!
Drugo si ne zaslužite, ker ste take ovce.
Pa ga boste spet volili?

Frančišek (nepreverjen)

Radenčani imate, kar ste si sani izvolili. Nekdanjega kradljivca in zapornika. Zato vam lahko želimo le več pameti na naslednjih volitvah.

oldgringos (nepreverjen)

Te pa očitno štajerci nemajo,

In reply to by Frančišek (nepreverjen)

ferdon (nepreverjen)

hmmm Radenčani imate, kar ste si sani izvolili. Na naslednjih volitvah pa lehko izvolite svojega, ki bo opet vse zapravo, te pa te še iskali totega Leljaka, naj pride nazaj in vas rejši. Že videno!

In reply to by Frančišek (nepreverjen)

Pa ja , (nepreverjen)

očitno g.Leljak le ni tako neumen , ker je spet dobil tožbo na upravnem sodišču proti jugonostalgikom , seveda jim ne paše , ker hoče narediti malo reda in je določenim prekrižal račune.Nema više za đabe i ribarjenja u mutnoj vodi , jeli tako drugovi i drugarice.

oldgringos (nepreverjen)

Sigurno bo turnir v velikem nogometu ki ga pripravlja SDS in mora biti igrišče lepo urejeno !

p3p (nepreverjen)

Ka je koprive ste v službi in pljačkaš iz kuvert vojakov denar in iz paketov tranzistore in drugo joj koga mate za župana

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice