Konec tedna se v Murski Soboti začenja teniški turnir Murska Sobota Open 2023, ki ga organizira Tenis center Murska Sobota, na turnirju pa se bo pomerilo med 100 in 120 mladih igralcev.

Tenis center Murska Sobota organizira mednarodni teniški turnir Murska Sobota Open 2023, na katerem se bo pomerilo med 100 in 120 mladih teniških igralcev.

Kvalifikacije za turnir se pričenjajo v soboto, 28. januarja 2023, uraden začetek turnirja pa je v ponedeljek, 30. januarja 2023.

Kvalifikacije trajajo dva dni, otvoritev turnirja pa bo v ponedeljek 30. januarja, ob 15. uri.

Nastopile bodo tudi štiri domače igralke

»Gre za mednarodni turnir za mladince do 18. leta, za svetovno lestvico. Skupno je prijavljenih 100 do 120 igralcev,« so za Sobotainfo pojasnili v Tenis centru Murska Sobota.

V ponedeljek, 30. januarja, in v torek, 31. januarja, bodo dvoboji prvega kroga glavnega dela.

Nastopile bodo tudi štiri domače igralke: »Od naših domačih igralk bodo nastopale štiri, in sicer dve v kvalifikacijah, to sta Staša Šraj in Lana Križman Erlih, v glavnem delu pa Anamari Žnuderl in Ela Plošnik

Teniškega turnirja v Pomurju ni bilo že približno 15 let

Gre za prvi turnir v Pomurju po letu 2008: »Ta turnir je deloval v Radencih med leti 2004 in 2008, od takrat naprej pa ga ni bilo. Tako da smo sedaj to zadevo zopet prebudili in upamo na vedno večjo prepoznavnost tega turnirja.«

Točno število igralcev bo sicer znano v petek, po 18. uri, ker je takrat tudi uraden vpis, na turnirju pa bodo sodelovali tudi igralci iz Kanade, Japonske in Združenih držav Amerike.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice