Za nogometaši Mure je sanjski teden, zmagi na tekmah s Tottenhamom in Mariborom pa sta že preteklost. Sobočani so z mislimi pri novih obveznostih, jutri v Fazanerijo prihaja sežanski Tabor.

Črno-beli se jutri poslavljajo od domačih gledalcev, v Mursko Soboto pa prihajajo Sežanci. Tabor je izgubil zadnjih šest tekem, Mura pa na zadnjih petih medsebojnih tekmah ni našla recepta za zmago.

Prekmurci so se v spopadu s Sežanci zadnjič veselili sredi lanskega poletja, v šampionski sezoni pa so Tabor ugnali zgolj enkrat, ob dveh remijih pa so aprila klonili v Sežani.

Rdeče-črni so Prekmurce šokirali tudi v prvem krogu letošnjega prvenstva, potem ko se Sobočani vrnili s prvega evropskega gostovanja v Skopju, septembrski dvoboj na Primorskem pa se je končal z izidom 1:1.

»Na razmišljamo tako, ne obremenjujemo se s tem. Razmišljamo o naslednji tekmi. Vsaka naslednja tekma je zgodba zase in najpomembnejša,« se na serijo tekem Mure in Tabora ozre Ante Šimundža.

Napoveduje zahteven obračun

»Pričakujem trdo tekmo in zahtevno preizkušnjo. Tabor je odlična ekipa z odličnim trenerjem. Imajo niz malce slabših rezultatov, a so imeli na vsaki tekmi nekaj nesreče in so vselej bili blizu zmage. So v seriji, ki jim ni po godu, zato nas čaka zahtevna preizkušnja,« poudarja strateg Mure.

Sobočani bodo v prihodnjem tednu opravili z zadnjim evropskim gostovanjem, po tekmi v nizozemskem Arnhemu pa jih čaka še spopad na koprski Bonifiki. 

Tekmovalnih obremenitev je v zadnjih tednih nekoliko manj kot v preteklih mesecih, ko je slovenski prvak igral dve tekmi tedensko. Takšen ritem je po besedah trenerja Mure dobrodošel, saj so Sobočani osvežili principe in jih pokazali na zadnjih dveh tekmah.

Bo pa zmagi v obračunih s Tottenhamom in Mariborom potrebno potrditi v sobotnem spopadu s Kraševci, saj je Mura v letošnjem prvenstvu na srečanjih s tekmeci iz spodnjega dela lestvice izgubila že nekaj točk.

»V vsakem primeru se bomo maksimalno pripravili na dvoboj s Taborom, tako kot se na vsako tekmo, ne glede na rang tekmovanja in nasprotnika. 

Zavedamo pa se, da igramo doma in pred svojimi navijači, to želimo tudi pokazati. Po drugi strani pa želim maksimalno pragmatičnost, poiskati moramo njihove šibke strani,« sporoča štajerski strokovnjak.

Kdaj se bo vrnil Bobi?

Šimundža ni razkril, če bo pred zadnjim krogom UEFA Evropske konferenčne lige posegel tudi po kakšni zamenjavi v začetni enajsterici, v teh dneh pa je precej vprašanj tudi o vrnitvi Luke Bobičanca.

Medžimurec je v tem tednu spregovoril za klubsko spletno stran in napovedal, da se bo na igrišča vrnil še boljši, kot je bil prej. Kdaj pa ga lahko znova pričakujemo na ligaških tekmah?

»Verjamem, da si vsi želimo, da bi Bobičanec čimprej stopil nazaj na zelenice. Zato je tukaj, pokazal je odlične predstave, a ne želimo prehitevati in iti z glavo skozi zid. Naredili bomo tako, da bo čimboljše zanj,« odgovarja Šimundža.

Sobotni obračun Mure in Tabora se bo v Fazaneriji pričel ob 17. uri. Boste zadnjo domačo tekmo črno-belih v letošnjem letu pospremili s tribun soboškega stadiona?

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A (nepreverjen)

3 točke so obvezne te pa še 3 prouti Kopri pa se ide mirno na počitek. Mura je večna.

bca (nepreverjen)

Vse se vrti okrog nogometa. Istočasno pa propada atletski klub z dolgoletno tradicijo . Zakaj je odstopil mladi predsednik . Ali je res v ozadju spletkarstvo večkratne naj atletinje (s sicer tretjerazrednimi rezultati ) občine MS in njenega trenutnega trenerja ? Novinarji ( težko vas tako imenujem ) malo povprašajte kaj se dogaja .

Starejše novice