Jutri se bo na Fazaneriji ženska nogometna reprezentanca Slovenije pomerila z aktualnimi evropskimi prvakinjami Nizozemkami v kvalifikacijah za Euro 2021.

Izbranke selektorja Boruta Jarca, ki so včeraj popoldan trenirale v Martjancih, nadaljuje z bojem za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2021, ki bo v Angliji.

Med reprezentantkami tudi pet Pomurk

Selektor Jarc je zadovoljen s pristopom in atmosfero v ekipi: "Začeli smo z novo akcijo, pri dekletih se vidi ta pozitiva. Vsi smo komaj čakali, da se akcija začne, igralke so komaj čakale prvi trening. Vsi, od prvega do zadnjega, delajo zavzeto. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. To je posebno darilo.". Vseeno pa opozarja na psihološko stabilnost, ki igra največjo vlogo poleg znanja in fizike.

Reprezentanca nastopa v naslednji zasedbi: Dominika Čonč (AC Milan ITA), Pamela Begič (Apollon CIP), Kaja Eržen (AS Roma ITA), Kristina Erman (Ferencvaros MAD), Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Zala Meršnik (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Lara Ivanuša (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (UPC Tavagnacco ITA), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija), Ana Milović (ŽNK Olimpija), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Lana Golob (ŽNK Radomlje/ZDA), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Sara Ketiš (Bari ITA).

Osredotočeni samo nase

Jarc se zaveda izziva, ki ga predstavlja reprezentanca Nizozemske, ki je hkrati aktualna evropska prvakinja in svetovna podprvakinja: "Ni kaj dodati na temo Nizozemske. Tekma z evropskimi prvakinjami in drugo ekipo z zadnjega svetovnega prvenstva je darilo. Da se naše igralke sploh lahko merijo s tako kvalitetno ekipo. Po drugi strani pa se ne mislimo preveč ubadati z njimi. V strokovnem štabu smo jih analizirali, vem, kaj, kdo in kje so. Zdaj osredotočenost usmerjamo na naše igralke, na našo fazo napada in branjenja".

Tekma bo jutri, 4.10.2019, ob 19.00 uri, vstopnine ni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pepi1951 (nepreverjen)

DF imaš priložnost prešteti sedeže na stadionu, ni vstopnine.

Starejše novice