FOTO: Jure Banfi
Kovčki so pripravljeni. Nogometaši Mure v četrtek odpirajo sezono 2022/23, a bodo v Kišinjevu pogrešali pomembnega aduta. Zakaj bo Mirlind Daku ostal doma? Preverite na Sobotainfo.

Letalo z nogometaši Mure bo jutri z mariborskega letališča poletelo proti Moldaviji. Sobočani bodo v četrtek, ob 19. uri, odigrali prvo tekmo uvodnega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige.

Sfintul Gheorghe bo prvi nasprotnik čete Damirja Čontale, ki je na današnjem druženju z novinarji že dejal, da je njegova ekipa ob pravi podobi kakovostnejši nasprotnik.

»Tekmec že ima nekaj evropskih izkušenj, ki jih bo skušal unovčiti. Zagotovo imajo svojo računico, predvsem na prvi tekmi, čeprav ne bodo igrali na svojem igrišču. 

Biti moramo pametni, osredotočiti se moramo nase. Prepričan sem, da imamo možnosti za napredovanje, če bomo pravi na obeh tekmah, saj premoremo več kakovosti,« verjame strateg Mure.

V Kišinjevu brez posojenega člana Osijeka

Moštvo iz Surucenija, kraja s 3.000 prebivalci, bo tekmo gostilo v prestolnici Kišinjevu, saj domači stadion ne zadostuje zahtevam Evropske nogometne zveze.

Obračun, ki se bo pričel ob 19. uri, si boste lahko ogledali na programu Sportkluba, ob pogledu na začetno enajsterico pa boste zaman iskali Mirlinda Dakuja. Napadalec namreč zagotovo ne bo pričel tekme.

Posojeni nogometaš hrvaškega Osijeka ne bo sedel niti na klopi, saj z ekipo sploh ne bo odpotoval v Kišinjev in bo dvoboj spremljal kar iz Prekmurja. Razlog za to pa ni poškodba ali bolezen.

Kosovski napadalec bo moral prvo tekmo sezone izpustiti zaradi političnih stališč Moldavije, saj tamkajšnji organi niso izdali vize, ki je potrebna za vstop v državo.

Moldavija ne priznava Kosova

Moldavija namreč spada med tiste države, ki ne priznavajo Kosova, v tem stališču pa gredo tudi tako daleč, da državljanom Kosova ne dovolijo vstopa v svojo državo.

Podobna usoda je lani poleti doletela Dakujevega rojaka Lirima Kastratija, ki kot član Dinama ni zaigral na tekmi s Šerifom iz Tiraspola, ki je Zagrebčane tedaj izločil iz kvalifikacij, nato pa jeseni sredi Madrida šokiral še Real. 

Da bi bila farsa še večja, je Kastrati sezono poprej brez težav vstopil v Rusijo, ki ravno tako ne priznava obstoja kosovske države.

Izpustil je generalko

Mirlind Daku verjetno prav zato pred dnevi ni pričel tekme z Vojvodino, generalke pred pričetkom sezone, iz sestave začetne enajsterice pa gre moč sklepati, da bo prvi adut napada Nikola Petković.

Srbski napadalec je zadnji poletni novinec v deloma prenovljenem moštvu črno-belih. Ob dolgem seznamu odhodov je novih imen še nekaj več, Damir Čontala pa priznava, da razpolaga s širokim kadrom:

»Smo blizu tega, da vemo, s kakšno enajsterico bomo pričeli četrtkovo tekmo. Veliko novincev se je dokazalo na pripravljalnih tekmah, imamo širok kader, zato ga ne bi omejevali zgolj na enajsterico. 

Imamo 16, 17, morda še več kakovostnih igralcev, kar bomo skušali izkoristiti. Tudi na klopi imamo kakovostne igralce, ki lahko dvignejo tempo oziroma spremenijo potek igre.«

Kako močno bodo Sobočani Dakuja pogrešali na zelenici nacionalnega stadiona Zimbru?

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gg (nepreverjen)

Tau se enostavno nebi smelo dogajati, ustrezno bi bilo posredovanje UEFE.

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

UEFA seveda nima te moči. Po drugi strani pa, s katerim potnim listom potujejo Palestinci, kajti država ni priznana vsaj s strani Združenih narodov, kolikor vem. Še mi jih nismo pripravljeni priznati.
Najbolj enostavno bi bilo, da bi lahko državljani tistih držav, katere so priznali Združeni narodi potovali nemoteno bilokam po svetu. In kot drugo, poseben status bi se lahko priznal npr. Palestincem, kateri prav tako nimajo priznane države? Kaj pa Taiwan? Verjetno lahko nemoteno potujejo po svetu, edino za Kitajsko ne vem.
Kakor koli, v Moldaviji bomo brez tega dokazanega napadalca in "asistenta"!
Bodimo optimisti!

In reply to by Gg (nepreverjen)

RobertH66 (nepreverjen)
Leteći Aladar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dilinka daku se je ukozil, pozabil jemati tablete Linex proti drislavosti in zato drisla in ne more na potovanje.

čarni vrag (nepreverjen)

To se ne bi smelo dogajati. Moldavijo bi UEFA morala izključiti iz evropskih tekmovanj.

čarni vrag (nepreverjen)

Smo blizu tega, da vemo, s kakšno enajsterico bomo pričeli četrtkovo tekmo. Veliko novincev se je dokazalo na pripravljalnih tekmah, imamo širok kader, zato ga ne bi omejevali zgolj na enajsterico.

Ta Čontala je pravi Sokrat.

Normalno (nepreverjen)

Bil san na prijatelskah tekmaj in eni so ostali doma keri so se dokazali se prevec. Zakoj so eni ostali doma mi nejde v glavau.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice