Mura jutri pričenja še boj na tretji fronti. Bravo bo prvi tekmec v Pokalu Pivovarna Union, ki letos predstavlja bližnjico do evropskih tekmovanj. Kakšno tekmo pričakuje Ante Šimundža?

Sobočani bodo imeli tudi v zadnjem oktobrskem tednu dvojne obveznosti. Črno-beli jutri pričenjajo boj za pokalno lovoriko, ki so jo osvojili pred dvema letoma.

Letošnja pokalna sezona je zaradi epidemije koronavirusa prilagojena, saj Medobčinske nogometne zveze niso uspele izpeljati regionalnih tekmovanj, ki so vselej dale večino udeležencev pokalnih bojev.

Nogometna zveza Slovenije je zato prilagodila sistem tekmovanja, ob deseterici lanskoletnih prvoligašev sta v prvem krogu zaigrala še najboljša drugoligaša minule sezone.

V četrtfinalu, ki se pričenja jutri, se bodo lovu na pokalno priključili še štirje klubi, ki so slovenski nogomet letos predstavljali v tekmovanjih UEFA, tudi Mura. Sobočani se bodo uvodoma udarili z Bravom.

Sobočani želijo napredovati

»Pokalno tekmovanje je specifično. Gre za tretje tekmovanje, v katerem sodelujemo. Želimo biti uspešni, zato mora biti popolnoma mobilizacija predvsem zaradi tega, ker o napredovanju odloča ena tekma,« pred spopadom z Bravom pravi Ante Šimundža.

Mura in Bravo se bosta v Pokalu Pivovarna Union srečala prvič, sta se pa doslej desetkrat pomerila v prvoligaški konkurenci. Šestkrat ni bilo zmagovalca, z delitvijo točk sta se končali tudi obe letošnji tekmi.

Štirje od zadnjih petih medsebojnih obračunov so postregli z remijem, je po treh neodločenih izidih napočil čas, da bo zmagovalec znan že po 90 minutah igre? Šimundža pričakuje podobno igro Brava kot na ligaških preizkušnjah:

»Zgodba bo popolnoma enaka, pred nami je čvrsta in disciplinirana tekma z malo priložnosti na eni in drugi strani. Odločala bo malenkost, morda celo kakšna prekinitev, nisem prepričan, da bo tekma odprta, predvsem z njihove strani.«

Šimundža ne razmišlja o enajstmetrovkah

Če po rednem delu srečanja ne bo zmagovalca, se bo dvoboj nadaljeval s polurnim podaljškom, morda pa tudi po udarcih z bele točke.

»Želimo biti tekmovalni, razmišljamo o tem, kako biti čimboljši in poskušati v tekmi iskati pozitiven razplet. Če se bo zgodilo to, kar ste vprašali, se bomo pripravili tudi na to,« odgovarja trener Mure.

Štajerski strateg dodaja, da o izvajanju enajstmetrovk ne razmišlja, opozarja pa, da je Bravo moštvo, ki se v Murski Soboti vselej postavi zelo hrabro in igra z navdihom. Na kaj pa bo potrebno najbolj paziti?-

»Potrebno je biti pozoren na hitre prehode v napad, predvsem z možnostjo neposrednih podaj. Hitri in dinamični so v teh situacijah, zato moramo biti pazljivi v tem segmentu igre.«
 

Do Evrope s tremi zmagami

Kot že zapisano, je letošnja izvedba pokalnega tekmovanja močno prilagojena. Mura se lahko do novega mednarodnega nastopa prebije z zgolj tremi zmagami. 

»To je specifika, ki se je zgodila zaradi vsem znanih težav po celotnem svetu. Pomembno je, da ne razmišljamo tako daleč naprej, ampak samo o jutrišnji tekmi. 

To je vse, kar je za nas pomembno, ne razmišljamo o tem, kaj in kako naprej, ampak kako biti čimboljši,« poudarja dolgoletni strateg Mure.

Šimundža ob tem dodaja, da ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj igralci na vsaki tekmi prejmejo takšne in drugačne udarce. Odločitev o sestavi enajsterici bo sprejel jutri, na dan obračuna.

Pokalni spopad Mure in Brava se bo v Fazaneriji pričel ob 17. uri. Komu dajete več možnosti za napredovanje?

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
koronaš1 (nepreverjen)

tak je! v fuzbali rejšiš zmago lejko s centimetri.

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

Bebec idiot (nepreverjen)

Škoda! Zdaj boš palik eti gor pisaro, nepotešenček praznoglavi. Kda te Dejan svinjskoglavi nategne si bar neka časa tiho.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice