Minuli konec tedna je lendavska Nafta odigrala 15. krog druge slovenske lige, v sklopu katerega so gostovali v Dekanih. Nafta je slavila z 1 : 0, domačine pa je zmotila predvsem groba igra varovancev Franca Fridla.

Po Facebooku so namreč zaokrožile fotografije Gregorja Ščulca, ki jo je na tekmi z Nafto hudo skupil. V enem izmed dvobojev ga je namreč s komolcem v glavo udaril gostujoči branilec Leon Leuštek, ki je nogometašu Jadrana na treh mestih zlomil kost dna očesne votline.

"Bolj kot poraz pa nas boli huda poškodba našega igralca Gregorja Ščulca. Gostujoči igralec mu je namreč s komolcem na treh mestih zlomil kost dna očesne votline. Gregorja so odpeljali na operacijo v Ljubljano. Ne vemo če je bil udarec nameren, če ti pa isti igralec na tekmi s komolcem poškoduje tri igralce in enega od teh huje to ni več naključje," so med drugim zapisali na uradnem facebook profilu Jadrana iz Dekanov.

V drugoligašu iz Dekanov so ogorčeni tudi nad tem, da sodniška trojica ob tem in podobnih dogodkih po njihovem mnenju ni reagirala pravilno. Vprašanja v zvezi z neljubim dogodkom smo naslovili tudi na lendavskega drugoligaša, njihov odgovor pa še čakamo.

O tem, ali gre za nameren udarec ali zgolj nesrečen slučaj, pa presodite sami.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

caius (nepreverjen)

Ma kaki namerno. Sicer ga je pa itak z desne strani ne z leve

A79 (nepreverjen)

Težko je oceniti, če je to naredil namerno ali ne. Je pa dejstvo, da na komolcu takoj občutiš silo, ko nekomu zlomiš kost, iz posnetka pa ni razbrati, da bi povzročitelja poškodbe skrbelo. Je nadaljeval, kot da ni nič.

vladop (nepreverjen)

Vsako igranje s komolcem je namerno, zato bi sodniki morali strožje kaznovati take igralce ! ( tudi v politiki poznamo komolce ).

Gr1ng0s (nepreverjen)

Smiljan ti se maš za novinara? To že vse zgleda, kak Slovenske novice...

Naftaš (nepreverjen)

Na Pomurcu, Sobotainfo in podobnih obskurnih portalih sigurno ne delajo šolani novinarji...

In reply to by Gr1ng0s (nepreverjen)

joshy

Na tistem posnetku se lepo vidi kako je z levo roko z polno močjo šel nazaj, dočim desna roka pa se sploh ni pomaknila nazaj. Tako da ja... bilo je namerno...

NASA (nepreverjen)

Če je bilo namerno ali ne ne vem, samo če zamahneš z glavo v levo smer, se desna roka nikakor ne pomakne nazaj ampak naprej. Leva pa gre nazaj. Poskusi. Vsekakor pa je komolec previsoko in gre za prekršek.

In reply to by joshy

prdec (nepreverjen)

Jaz bom tebi nasa rekel da tvoja glava gre vedno tja kam veter piha ker je polna slame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by NASA (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ah pa kje bi bilo to namerno. To sploh ni pomembno, namerno ali ne, če ne bi bilo namerno ga ne bi udaril. In to so balkanske manire, in za take stvari se mora takoj pokazati rdeči karton. A je to udarec v glavo ali ne. Kaj bo rekla disciplinska komisija. Vaš je dobil za navaden start brez posledic 3 tekme, posledice komolca so deset krat hujše.

xs (nepreverjen)

Kaj je nafta zmagala preveč tekem zapored? :D haha :D kje je pa danica? že je dolgo nisem videl v kakem spotu :D

beeep (nepreverjen)

nejde se za zmage, ide se za to, ka to sploj nej biu nedužen udarec, pa se za vašoga igralca končalo odlično, brez kazne!! sodnike so katastrofa od katastrofe. prote mure, kak prote Drave, tak zaj prote Zarice!!

In reply to by xs (nepreverjen)

Športnik122 (nepreverjen)

Sem mnenja, da kljub temu ne bi bilo potrebno ustvarjati takšnega pritiska s strani soboških medijev. Ni fer kaj počnete. Obsojam takšno igro in takšne udarce, vendar se sprašujem, če bi ta članek bil na vaši spletni strani če bi to storil Muraš. Lep in športen pozdrav.

sportnik232 (nepreverjen)

Očitno le ni tako majhna zadeva, saj o njej poleg sobota info, poročajo tudi siol in ekipa.. Verjetno tu ne gre za ustvarjanje pritiska, ampak tudi opozarjanje na delo sodnikov.

In reply to by Športnik122 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Dejanje se ne potencira ampak se o njem samo poroča kar je popolnoma prav. Tu se ne gre za Nafto kot omenja predhodnik ampak za dejanje igralca. Opozoriti pa je potrebno na nedelo sodnika, s tem da ne ščiti igralcev. Če to ni sposoben ali pa noče se naj ga odstrani. Tudi on naj dobi par tekem prepovedi kakor igralci. Ker če ni videl udarca je pa videl posledice udarca, ali pa se je igralec kar sam poškodoval.

In reply to by sportnik232 (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

V Lendavi na tekmi Nafta-Mura so bili Naftaši zelo borbeni in če bi ostalo samo pri tem, bi bilo v redu. Ampak ta borbenost je daleč presegala bolj grobo moško igro, v nekaterih duelih so bili tako nevarni, da bi zelo hitro lahko prišlo tudi do hudih poškodb. Če je bilo tako tudi v Dekanih, ne morem soditi, bi se pa vsekakor morali zamisliti, kako daleč nameravajo v tej borbenosti iti. Po poškodbah namreč ni poti nazaj in tudi beseda oprosti, če so je zmožni, ne velja kaj dosti.

Dr (nepreverjen)

Podkupljeni sodniki sodijo za muro in nafto...Tak pac je in nekdo bo moral za to odgovarjat!

beeep (nepreverjen)

če je udarec nameren al nenameren nemremo znate, se pa vijde ka je to nej biu normalen zamah roke!! al po videnon bi sodnik mogo pokazate rdeče karton.

kisilak (nepreverjen)

Što je komi skočil v hrbet? Deknčani, zdaj ste redno mijmo vsekali.

prdec (nepreverjen)

Gregor šta si to uradio.jeli si ti kriv ili nisi.Zašto šutiš ja znam kao ti.da si dobio šta si tražio!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

Starejše novice