Foto: Atletski klub Pomurje
Urška Martinec je v avstrijskem Sankt Pöltenu izboljšala osebni rekord v teku na 1.500 metrov. Članica Atletskega kluba Pomurje je tekla čas 4:30,91.

Avstrijski Sankt Pölten je včeraj gostil memorialni miting Liese Prokop, na katerem sta nastopila tudi člana Atletskega kluba Pomurje.

Urška Martinec je nastopila v teku na 1.500 metrov in z novim osebnim rekordom 4:30,91 zasedla šesto mesto v mednarodni konkurenci.

Tridesetletnica je prejšnji konec tedna nastopila tudi na ekipnem prvenstvu Slovenije za člane in članice, v teku na 5.000 metrov pa je zasedla drugo mesto.

Mladi Jaka Svenšek je v Sankt Pöltenu s časom 11,29 sekunde v teku na 100 metrov zasedel 39. mesto.

Klara Janža v reprezentančnem dresu

Pri Atletskem klubu Pomurje se lahko znova pohvalijo z uspešnimi rezultati mlajših upov. Na Prvenstvu Slovenije v atletiki za osnovne šole so se v kvalifikacijah na področnih prvenstvih širom države kvalificirali mladi člani kluba. 

Na finalu državnega šolskega prvenstva v Slovenski Bistrici so nastopili Nika Golob, Mia Meznarič, Pia Špur, Nika Cimerman, Luka Sagaj, Iva Perš in Laura Azola

Bronasto medaljo v kategoriji starejših učenk so v štafeti 4x100 metrov osvojile Nika Golob, Mia Meznarič, Iva Perš in Laura Azola. Učenke OŠ Murska Sobota I so tekle čas 51,63 sekunde. Nika Golob se je z novim osebnim rekordom v teku na 60 metrov (8,18 sekunde) uvrstila v finale ter osvojila končno peto mesto. 

Eden od vrhuncev sezone to nedeljo čaka Klaro Janža, saj bo mlada Bratončanka v dresu slovenske reprezentance na razdalji sto metrov nastopila na peteroboju. Na Ptuju bodo nastopale reprezentance Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
..... (nepreverjen)

Ges san na 100 metrov bejžo pod 11 sekundami da me je žena zaodla z drujgof.

Starejše novice