Slika je simbolična, (Vir: Facebook stran Kranjska Gora).
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je ob robu kongresu v Zürichu objavila koledar za sezono 2023/24. Na njem pričakovano ni ženskih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju Mariboru.

Zlato lisico bo spet gostila Kranjska Gora, 6. in 7. januarja 2024 bosta tam ženski veleslalom in slalom.

Zlata lisica je bila nazadnje v Mariboru leta 2019. Naslednje štiri izvedbe tega tradicionalnega tekmovanja pa so nato zaradi neugodnih snežnih razmer izpeljali na 'rezervni' lokaciji v Kranjski Gori.

Ta je v Fisovem koledarju, ki ga je zveza potrdila na sredini seji svojega izvršnega odbora, danes pa ga je tudi uradno objavila, zdaj redna gostiteljica ženskih tekem v veleslalomu in slalomu.

Slednja bo sicer v prihodnji sezoni tradicionalno gostila tudi moški tekmi, in sicer bo 9. marca 2024 na sporedu veleslalom, 10. marca pa še slalom.

Sezona svetovnega pokala alpskega smučanja se bo prav tako kot običajno začela v Söldnu, kjer bosta 28. in 29. oktobra letos ženski in moški veleslalom.

Finale sezone bo v Saalbachu med 16. in 24. marcem 2024.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
EvieDebenham (nepreverjen)

Want To Work From Home Without Selling Anything? No Experience Needed, Weekly Payments... Join Exclusive Group Of People That Cracked The Code Of Financial Freedom! Learn More details Good luck...Visit this website......http://urlky.com/135rx

Urška zabuhla (nepreverjen)

zjebali so mariboru
Magmo
Zjebali so Maribori zlato lisico
Zjebali so maribori NK maribor
V maribori je vse u kurci
Ajde mariborčani preselite se v Radence

Bumefekt (nepreverjen)

Seveda,ker bo od sedaj naprej v Motovilcah,Bine pa bo glavni gostinski ponudnik.V Pertoci pa bo nov skakalski center,gostinski ponudnik ostane kot pri smucanju ,in ne bo vec zlata lisica,ampak zlati hupkac.

Friderik dejal (nepreverjen)

Starejše novice