Nekdanja izvrstna slovenska alpska smučarka Tina Maze je na družbenem omrežju Instagram potrdila, da skupaj s partnerjem Andreo Massijem pričakujeta naraščaj.

"Letošnja zima bo zelo posebna…. pričakujeva novo poezijo – novo življenje!!! Ni besed kako srečna sva in kako zelo se veseliva nove, starševske vloge," je objavila 24 tednov noseča Mazejeva.

Tina Maze je januarja s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu na Zlati lisici v Mariboru končala tekmovalno športno pot.

Je najuspešnejša slovenska udeleženka zimskih olimpijskih iger v zgodovini s po dvema zlatima in srebrnima medaljama, ter druga vseh časov.

Edina Slovenka  z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala

Kot edina v slovenski zgodovini je zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju in je kot najboljša slovenska tekmovalka v zgodovini na čelu po številu prvih mest v zgodovini svetovnega pokala s 26 zmagami. V zmagoviti sezoni svetovnega pokala 2012/13 je končnim seštevkom 2414 točk in izboljšala številne rekorde. Med drugim je prehitela slovitega Herminatorja, avstrijsko legendo Hermanna Maierja, in rekord popravila za kar 414 točk.

Na SP v alpskem smučanju v ameriškem Vailu in Beaver Creeku je leta 2015 osvojila zlato v smuku in kombinaciji ter srebro v superveleslalomu, kar sta zadnji slovenski medalji na SP; v ženski konkurenci vseh časov na svetu je na sedmem mestu po številu in žlahtnosti odličij; ima štiri zlate in pet srebrnih medalj.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

lauraas (nepreverjen)
Pile (nepreverjen)

Kakšna novica?!?!?

Starejše novice