Rok Sirk je na Poljskem uspešno prestal zdravniške preglede in podpisal triletno pogodbo z Zaglebie Lubin. Muri pripadla odškodnina.

Prestop 25-letnega koroškega napadalca iz Mure v Zaglebie Lubin je zaključen. »Rok Sirk je uspešno opravil zdravniški pregled in podpisal triletno pogodbo s poljskim prvoligašem Zaglebie Lubin. Kluba sta uskladila pogoje in prav tako podpisala pogodbo o prestopu 25-letnega napadalca iz Mure v Lubin,« so sporočili s soboškega prvoligaša. Kot smo poročali, vrednost prestopa po naših informacijah znaša med 200 in 250 tisoč evri, točnega zneska pa v klubu ne razkrivajo.

Kuzmič: Dokaz dobrega dela Mure

»Prestop Roka v Lubin je dokaz dobrega dela Mure in dokaz, da klub zna razvijati nogometaše. Naša obveza je, da ob ustrezni odškodnini igralcem omogočimo naslednji korak v njihovih karierah. S prodajo nogometašev zagotavljamo poslovno stabilnost kluba in osnovo za nadaljnji razvoj ter rast v prihodnje. Roku se zahvaljujemo za vse izjemno pomembne zadetke, s katerimi je prispeval, da se je Mura vrnila med najboljše slovenske klube. Z veseljem se bomo spominjali vseh njegovih trenutkov na Fazaneriji, kjer mu bodo vrata vedno odprta,« ob prvi prodaji nogometaša Nogometne šole Mura pravi predsednik Robert Kuzmič.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njiva

To je vse fajn in super in da se tudi dobrim igralcem omogoči prestop v boljši in bolj plačani klub, vendar za tako majhno odškodnino ga jaz ne bi dal stran, ker nam oz. Muri pomeni zelo veliko in takšnega igralca bomo zelo težko nadomestili.
Rocky fala ti za vse lepe trenutke,ki smo jih delili skupaj s tabo.
Uprava pa se naj zgene pa zača delati z rednimi okrepitvami in to dobrimi in bokšimi od tej,ka jih mamo.

Pepsi (nepreverjen)

Čestitke! Tako vodstvu kluba, kot tebi Rok Sirk. In obenem hvala za vse kar si dal Muri. Pa srečno!!!

afta he (nepreverjen)

Znesek me je razočaral. Sem pričakoval vsaj 350 tisoč. Za to cifro mu je manjkalo vsaj 5 golov več v prvenstvu. Ni pa jih mogel doseči, ker ni igral vse tekme, ampak nekatere in te ne v celoti. Hvala za ves trud in uspešno naprej s prekmursko navezo v novem klubu.

Kalac (nepreverjen)

Sirk je iz dravograda kero ne leži v Prekmurji.

In reply to by afta he (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Bravo Mura! Tak se dela! Taksoga igralca kak je Sirk se komot nadomesti :)

Orbitrek (nepreverjen)

Tudik tebe na tem forumu..

In reply to by Olosh (nepreverjen)

tič (nepreverjen)

pa kaj je narobe povedal?

In reply to by Orbitrek (nepreverjen)

Orbitrek (nepreverjen)

Vprašaj atija,če te še ni naučil da se dobre stvari ne smeš samo tako odreči.

In reply to by tič (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ka je orbidrek? :) Maš probleme? :) Ajde šetnja.

In reply to by Orbitrek (nepreverjen)

Orbitrek (nepreverjen)

Dejte..tij tao meni?
Nej mi je ka.bi se štuko z takšnim kak si tij..
Man bole pomembne stvarij za delati,kak pa tebi razlagati da nemres nekaj dobrega oddati pod ceno,poleg tega ga pa še rabiš za Evropo..
Lejko znaš ka bi ta igralec šel iz Hrvaške z dosti večjo odškodnino..
Pa vkraj deni Dinamo pa Hajduk

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Jap tebi orbidrek :) pa s takšnim in nej z ;) Telko ka boš znal za naprej :D :* Maš bole pomembne stvari za delati, te pa se po ton razpišeš :D hahahaha :D Legenda

In reply to by Orbitrek (nepreverjen)

Stihl (nepreverjen)

Mura je dobila 25%. Ostalo ide glavnin financeron kluba za poplačilo mesecno posojenih penez.

Posoja (nepreverjen)

Ges san istoga mnenja. Ka so vložili v Muro lastnih pejnez so si verjetno z posojilno pogodbo zagotovile vračilo pejnez nazaj in tak bo še nekaj časa.

In reply to by Stihl (nepreverjen)

Navijač Mure (nepreverjen)

In tako je tudi prav!

In reply to by Stihl (nepreverjen)

Jao (nepreverjen)

ce je to cena, ka smo prisli v 1. ligo pa zaj bar za iglalce neka strzimo... posteno. brez njih se dugo nebi prisli v te polozaj.

In reply to by Stihl (nepreverjen)

Romaldo (nepreverjen)

Skoda!!!! Taksoga talenta vec nemo meli.. 2x telko bi ga lejko odali...

h3h3 (nepreverjen)

Talenta? :D Vejpa 25 let je star....Talenta sta Cipot in Laci.

In reply to by Romaldo (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Rok želin ti uspešno kariero v nouvon klubi. Ka se tijče odškodnine, Mura si še kumaj dela renome, tak ka je iztržila kelko se je dalo.

Lp890 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mura de špilala v bodoče v 17 pakiztanski ligi.

Gost1 (nepreverjen)

Z takšimi okrepitvami rejsan. Pakistan 1. liga.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

walter (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pravilno, da je odšel v tujino, kaj bo počel med temi loleki prekmurskimi.

komunajzar (nepreverjen)

Ostal je Maroša in Cipot !

FUZBALER (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To je sramotno nizka cena za takega talenta, vidi se da se je prodajalo ker se je moralo ker je potrebno vrniti izposojeni denar. Z malo znanja in komercialne spretnosti bi se za njega dalo iztržiti 400.000 € , na žalost Murini funkcionarji nimajo nobenih izkušenj še manj znanja kar se tega biznisa tiče, lastna hvala pa jim tu nič ne koristi. Denar Muri primanjkuje zato se je delalo na vrat na nos samo da se nekaj dobi, ampak vsaka šola nekaj stane.
Mi starejši ki spremljamo Muro že več desetletij se dobro spomnimo takih neodgovornih potez vsaj 3 x v zgodovini kluba in končalo se je z stečajem kluba, dolgovi pa so zmeraj ostali.

MURA - BUM (nepreverjen)

KAJ JE MLEČNOZOBCI, ČE VAM KDO RESNICO NAPIŠE PA VSI V JOK, NIČ VAM NE POMAGA

In reply to by FUZBALER (nepreverjen)

1411

Eni ne razmite ka če ga nebi zaj dali, bi odišo za 1 leto zašenki ker bi njemi potekla pogodba. Ni šans ka bi mura lejko konkurerala z drugimi klubi za višino njegove plače.. cena neje neven ka je pa najbokše ka se je dalo v ton momenti napravti..

kiper (nepreverjen)

ka ene vse nebe iznajšle. malo se poglente transfermarkt, kakšo je meu cejno (za mejne tude malo prenizko), nemreš je tude neven kak nabite, če je še meu samo eno leto do konca pogodbe. če be še meu 3 lejta, to be te drujgo blo.. kak van je to nej jasno?

Kriza (nepreverjen)

100 ljudi 100 čudi. V tujini se dobro ve, kako stoji nogomet v Sloveniji. Zna se, da so cene nogometašev močno pretirane in nerealne, vse je ušlo izpod nadzora. Transfermarket itak pretirava z cenami. Dobro bi bilo, da bi si zagotovili tudi kake procente ob nadaljni prodaja Sirka. 100 jurjev bi mogoče lahko dobili več, ampak za začetek je v redu, itak smo ga dobili zastonj.

Čengiz (nepreverjen)

Po Transfermarktu je vreden 500.000 €, tak da niso sklenili ne vem kako dober posel za takega napadalca. Po poljsko se napadalcu reče "napastnik". https://www.zaglebie.com/Aktualnosci/Pierwszy-zespol/rok-sirk-nowym-zaw…

Ne laži (nepreverjen)

Kakšni geniji na forumi, namaš kaj kouči se vugijblejo do parketa, halo igralec je telko vrejden kelko za njega što da ,enostavno. Či bi za Sirka bilou 10ponudb bi lejko cejno nabijali, tak pa je tou zemi ali pusti. nega nevoule Vodstvo zna ka dela ,kauč majstri vij pa samo filozofejrajte dale.

Risto Kubura (nepreverjen)

Dajmo sirarna!!!

Naftas (nepreverjen)

Zato pa smo mi odali velikega Roginica za 20 000€,se dolgo rabimo kaj pridemo na nivo Mure

dribler efe (nepreverjen)

Cena je zelo dobra. Moramo se zavedati ka igralci v SNL nemajo cene. Maribor se zaradi rezultatov v Evropi lejko pogaja za višje cene. Če bi Mura nekaj sezon igrala v Evropi bi se stvar obrnila na bogše. Klubi iz vzhodne Evrope nedo več plačali, mogoče Rusi. Bojmo zadovoljni, Mura lejko pripela za te peneze nekaj igralcov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice