FOTO: Jure Banfi
Tio Cipot je novi član italijanske Spezie, Mura pa je s prodajo svojega dragulja prišla do najvišje odškodnine v zgodovini kluba. Črno-beli so zaslužili blizu milijona evrov, v prihodnje pa lahko znesek še naraste.

Stefano Melissano, športni direktor Spezie, je prestop za italijanske medije napovedal v torek, danes pa sta selitev Tia Cipota v Ligurija uradno potrdila še oba kluba.

Tio Cipot je novi nogometaš Spezie, kluba iz italijanske Serie A. Devetnajstletnik je z novim klubom v tednu podpisal pogodbo, Mura pa je potrdila, da je v zameno za nogometaša prejela rekordno visoko odškodnino.

Cipot je s selitvijo v Italijo presegel znesek, ki so ga črno-beli prejeli za Tomija Horvata. Vezist iz Turnišča se je lanskoletno poletje pridružil graškemu Sturmu.

Italijanski mediji so pred dnevi poročali o znesku 700 tisoč evrov, Robert Kuzmič pa je za klubsko spletno stran potrdil, da gre za številko blizu milijonu evrov, ki pa lahko z bonusi še dodatno naraste.

V nasprotni smeri se v Mursko Soboto seli črnogorski napadalec Ognjen Stijepović, ki je nazadnje kot posojen nogometaš Spezie igral v tretjeligašu Imolese, v preteklosti pa je bil tudi član Sampdorie, Alessandrie, Grosseta in Pistoieseja.

Matičnemu klubu bo večno hvaležen

»Muri bom večno hvaležen za vse. Z Muro sem rasel in odrasel ter se razvil v nogometaša, kakršen sem zdaj. Vse kar vem, sem se naučil v Muri, ki bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. 

Fazanerija bo vedno moj drugi dom, jaz pa njen največji navijač. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, da so verjeli vame in najboljšim navijačem v Sloveniji, ki ste mi vedno stali ob strani. 

Navijaški skupini Black Gringos sporočam, da naj še naprej stojijo za ekipo, saj je njihova podpora največ, kar si lahko nogometaš želi,« je mlajši od bratov Cipot dejal za klubsko spletno stran.

Devetnajstletnik se je jeseni dokončno uveljavil v članskem dresu Mure, po skupno 51 uradnih nastopih pa se hitro poslavlja od domače Fazanerije, v kateri je, kot pravi tudi sam, praktično odrasel.

Tio je bil jeseni eden najpomembnejših igralcev v zasedbi Damirja Čontale. Le-ta ga je v začetku minulega leta, ko je postal glavni trener Mure, postavil kot osrednjega vezista, pred tem je igral na krilnih položajih. Z dobrimi klubskimi predstavami si je priigral mesto v mladi izbrani vrsti.

S prestopom postavlja nov mejnik

O nogometašu, ki je za prvo ekipo črno-belih prvič zaigral ob koncu sezone 2019/20, ko je 19. julija 2020 vknjižil 12 minut igre na tekmi z Aluminijem, je spregovoril tudi predsednik Robert Kuzmič:

»Tio se je v Muri razvil v odličnega nogometaša in še enkrat več potrdil našo strategijo in filozofijo, kjer dajemo velik poudarek delu z mladimi. Želimo si, da Tio ne bo edini, ki bo iz Mure prestopil v katero izmed lig peterice, ampak mu bodo s trdim delom in odrekanjem sledili tudi drugi. 

Na tem mestu se moram zahvaliti tudi Amirju Ružniću, ki je vseskozi pomagal pri razvoju nogometaša in kasneje tudi pri prestopu, kjer smo s skupnimi močmi prišli do te točke, kjer smo zdaj. Obenem bi se prav tako rad zahvalil Spezii za korektno sodelovanje tekom pogajanj. 

Poudariti je potrebno, da Tio Cipot postavlja nov mejnik v Muri. Rekordna odškodnina, ki znaša skoraj milijon evrov, bi lahko v prihodnje z bonusi tudi krepko presegla omenjeno številko. 

Za konec zahvala Tiotu, da je verjel v naš projekt, hvala za vse predstave v čarno-bejlon in srečno v nadaljnji karieri. Vrata Fazanerije pa mu bodo vedno odprta.«

Veseli, ker je verjel v skupno zgodbo

»Za Tia smo že od vsega začetka vedeli, da ima nekaj več. Nogometno tako ali tako, tudi glava, če se lahko tako izrazim, pa je bila na pravem mestu. 

Spomnim se, da ko sem ga poklical glede prestopa v Spezio, je bilo njegovo prvo vprašanje, če je klub dobil dovolj denarja, da bo lahko še stabilnejši in da bodo imeli njegovi soigralci plačo. S takšnim razmišljanjem me je res pozitivno presenetil. 

Veseli me, da je verjel v zgodbo, ki smo jo skupaj pisali, ob tem pa tudi zahvala Anteju Šimundži, da je začel njegov razvoj in Damirju Čontali, ki ga je nadaljeval in kočal. Klubska vizija je takšna, da poskušamo sproducirati še več takšnih nogometašev, kot je Tio.

Sloveniji smo pokazali, da se da proizvesti tudi nogometaše, ki prestopijo v eno izmed petih najboljših lig, kar od leta 2017 ni uspelo nikomur. Verjamem, da si bo Tio izboril mesto v ekipi in bo v prihodnosti tudi eden vidnejših članov slovenske reprezentance,« pa je o prestopu dejal Denis Rajbar.

Cipota so pred nekaj minuta javnosti predstavili tudi pri Spezii.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiki2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tao samo na papirju, posoja v 3, 4ligo po letu dveh pa Celje.

Olaamigo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.
. (nepreverjen)

Ko se ražen več ne vrti, grejo tudi svirači.

Papaštrumpf (nepreverjen)

Prosim, prihranite " BREZVEZNE " komentarje, super za mladostnika, ki mu je to gratalo, ali ste mu, NAVOŠČENI
lp

pleskavic (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ružnič je pobral 300000 evrov,cipot tri mesecov ne bo špilal pposoja i za drobiž bo špilal.

Veliki (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te pa se bo tam zgubil....kot sem se jaz v šumi.....
papaštrumpf pa še tebi komentar,jaz mu nisem nevoščen,ampak dvomim,da je on glih za prvo italijansko ligo,kot je zgoraj en napisal, ja kot posojen bo igral v nižji ligah ali pa kje drugje...
vse to smo dali že eni skozi....

Muramuramura (nepreverjen)

Rajbar in Kuzmič živita na drugem planetu. Povdarek na delu z mladimi????Šimundža je malega postavil na nogometni zemljevid. Ob pravem času je prišel.

Toji (nepreverjen)

Ajde vgasni se. Pogledni kelko minut je mel Tio in kaksno vlogo pri Anteji in kaksno zdaj… in ka ne gucimo o ton kak je vnico skoro kariero Ante Kaiji…

In reply to by Muramuramura (nepreverjen)

Bg19 (nepreverjen)

Šimundža ga je vključo v delovni proces k članom in njeme omogočil osebni razvoj v cuzbale. K mladincom je šel kakšno tekmo špilat. @Toji ti verjetni misliš, da se hiša sezida v enem dnevu??

In reply to by Toji (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

ti idi pikado rajše dale špilat

In reply to by Toji (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Čestitke Tio in Mura, tak se tou dela. Vűpan ka de naslednji ka se oda za tou cifro Niko Kasalo.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj pa v drugo ITA ligo na šolanje. Čez leto, dve pa nazaj, kot že dosti drugih " talentov".

gost81 (nepreverjen)

če glij de tak, on de vsaj šou, tij boš pa še vedno za računalnikom bedaste komentare pisal.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

resnica boli (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

oba cipota sta prisla v prvo postave mure tak ka so njihovo mater jebale treneri pa vodstvo, ge bi tudi lejko tak spilo v 1. ligi

Gost 3 (nepreverjen)

Za pol leta de posojeni nazaj v Muro, do zdaj je še pri Muri nič nej odšpilo, nej ka bi v talijanski ligi, tou je samo forseranje, ali naj proba

Gostja123 (nepreverjen)

Priznale ali nej, Ante Šimundža je nogometni božiček Mure oz. lastnikov Mure (Nogometni menegement d.o.o.) zidarja in električarja.

kimi0 (nepreverjen)

Vij pa ste eni kmetavzare dobesedno ste podn od podna. Namesto ka mladome igralce date spodbudo vij serete tu neka. A v iz MS ste nej šli....Resno ste debile eni.Pokajte minuse majmune

čarni vrag (nepreverjen)

Želim mu vse najboljše. Ka pa je z dobrovniškim Lacijom, ka je odišo v Grčijo? Nič se več ne čuje o njem.

DE&I (nepreverjen)

Kje ste zdaj stručkoti, ki ste po vsaki tekmi šinfali Cipote, kao najslabši, nesposobni, .... Očitno se takšni slabi in nesposobni dobro odavljejo v najmočnejše lige!

Killemall (nepreverjen)

Nobeden nej šinfo 'cipoteee' ampak nesposobnoga brata cipotaaa!
Jbg. eden od jiva je fusbaler drugi pa lejko samo kopačke pica vsem ostalin!!!

Killemall (nepreverjen)

Tou pa ti dan praf. Eden zna, tisti drujgi pa blage veze nema o fudbali

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice