V zimskem letnem času je veliko manj gibanja na prostem kot sicer, a to ne pomeni da smo omejeni z gibanjem. Tudi s prilagojeno hojo svojemu tempu lahko ohranjamo dobro kondicijsko pripravljenost.

Hodimo lahko po različnih terenih in poteh, sami ali v družbi. 

Prav tako se lahko pozimi, tako kot med letom, lotimo številnih visokointenzivnih vadb in nam zato ni potrebno obiskovati telovadnice. Vadb se lahko lotimo kjer koli v naravi ali preprosto doma. 

Če želimo ohraniti dobro vzdržljivostno moč, je v svoj trening dobro vključiti številne kompleksne vaje. Naredimo jih lahko zgolj z lastno težo. Za dodatno obremenitev lahko vključimo različne rekvizite kot so proste uteži, elastike, žoge, diski... Izvajamo lahko različne treninge (trening za zgornji ali spodnji del telesa in trening za celotno telo). 

Sindi Horvat, prehranska svetovalka in osebna trenerka: Gibanje ima številne pozitivne učinke na naše zdravje in psihofizično počutje. Sama si brez njega ne predstavljam svojega vsakdana, ker me sprosti in z njim premagujem tudi stres. Hkrati poskrbim za zdrave uravnotežene obroke in sem kot mama leto in pol stare Kim zelo aktivna. 

Nasveti za vadbo z dojenčkom/otrokom

Odličen trening lahko naredite tudi s svojimi malčki. Vaši malčki vam lahko služijo kot utež in si popestrite svoj trening. Hkrati pa jih že od majhnega učite o pomembnosti gibanja in dajete dober vzgled. Ste vedeli, da otroci odlično izvajajo počep, ki je ena izmed kompleksnih vaj, ki ni tako enostavna kot je mnogim videti? 

Pri vadbah največ časa namenite pravilni izvedbi in tehniki vaj in ne številnim ponovitvam nepravilnih izvedb vaj. Tudi pozimi ohranite dobro telesno pripravljenost, skrbite za svoje zdravje in poskrbite za 10.000 korakov vsak dan. Več nasvetov najdete tukaj.

Telo je eno in edinstveno, zato dobro skrbite zanj.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice