FOTO: Mediaspeed in Austin FC
Ameriška liga MLS je objavila zaslužke vseh igralcev v ligi. Med njimi so tudi štirje slovenski nogometaši.

Severnoameriška liga MLS (Major League Soccer) je nedavno objavila plače igralcev vseh ekip, ki igrajo v ligi. Na vrhu so veterani, ki jih dobro poznamo tudi iz njihovih časov igranja na evropskih zelenicah.

Največ zaslužijo nekdanji zvezdniki

Mehičan Carlos Vela, ki igra za Los Angeles FB, letno v žep spravi 6,3 milijona dolarjev, na drugem mestu je njegov rojak, nekdanja 'super menjava' Manchester Uniteda, Javier 'Chicharito' Fernandez, s pogodbo težko šest milijonov dolarjev, sledi pa mu še argentinski zvezdnik Gonzalo Higuain, ki pri Beckhamovem Inter Miamiju zasluži 5,8 milijona dolarjev na leto.

Berič med najbolje plačanimi slovenskimi nogometaši

Zelo visoko, na 14. mestu, pa najdemo že nekdanjega slovenskega reprezentanta in napadalca Maribora Roberta Beriča. 29-letnik, ki je v štajerski prestolnici preživel tri sezone, pri Chicagu Fire letno zasluži 2.7 milijona dolarjev.

Preračunano gre za 2,2 milijona evra, kar Beriča uvršča tudi med največje zaslužkarje med slovenskimi nogometaši nasploh.

Največji zaslužkar med slovenskimi nogometaši je sicer brez dvoma Jan Oblak, ki velja za enega najboljših vratarjev na svetu. Letno pri Atleticu iz Madrida zasluži okoli 12 milijonov evrov neto. Njegov rojak pri novopečenem italijanskem prvaku Samir Handanović pa naj bi v žep spravil okoli 3,5 milijona evrov. 

Berič je lani za Chicago Fire zabil 22 zadetkov (FOTO: Chicago Fire).

Prlek v Teksasu za 235 tisoč ameriških zelencev na leto

V MLS si kruh služijo še trije slovenski nogometaši, med njimi je tudi še en nekdanji nogometaš Maribora, ki prihaja sicer iz Veržeja, Žan Kolmanič.

Levi bočni branilec, ki je v Mariboru preživel sedem sezon, pri teksaškem Austinu FC letno v žep spravi 235 tisoč dolarjev. To nanese na približno 184 tisoč evrov oziroma 15 tisočakov na mesec.

Ostala dva Slovenca, Aljaž Struna pri Montreal CF, letno zasluži 1,2 milijona dolarjev, Aljaž Ivačič, ki igra za Portland Timbers pa v žep spravi 235 tisoč ameriških zelencev na leto. Vse plače v MLS si lahko pogledate na tej povezavi. 

Naj spomnimo, da nogometaš slovenskega prvoligaša v povprečju zasluži okoli 2.400 evrov mesečno. Med izstopajočimi pomurskimi nogometaši je sicer zagotovo Damjan Bohar, ki naj bi imel pri Osijeku pogodbo vredno 400 tisočakov letno, kar nanese na 33 tisoč evrov na mesec. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi (nepreverjen)

Koga pa to zanima????? Tarzana - Krekerja in Zagorja - Jasharija samo zanima ali so se cepili?????

Vvvzzv (nepreverjen)

Boljse kot SLO liga. Vstrajnost in se bo se izboljšal keš.

denar (nepreverjen)

Vztrajnost, pa se ti bo izboljšala slovnica.

magyar bacsi (nepreverjen)

Mislim, da nikoli, ker ne ve kdo je Jože Toporišič.

In reply to by denar (nepreverjen)

sajsemrekel (nepreverjen)

Kdo? A to je sosed s Hrvaške? 🤣

In reply to by magyar bacsi (nepreverjen)

Starejše novice