Marcos Tavares, ki je že pred meseci ujel in prehitel Štefana Škaperja, lovi 150. gol v Prvi ligi Telekom Slovenije, včeraj pa je poseben dosežek ujela tudi Tjaša Tibaut. 

Najizkušenejša igralka ŽNK Telemach GMT Beltincev je v 19. krogu SŽNL dosegla že 307. ligaški zadetek. Tibautova je na prvem mestu večne lestvice državnega prvenstva ujela Tanjo Vrabel, sicer nekdanjo soigralko, danes pa sodnico pomočnico s FIFA značko, ki se še ni povsem odrekla okroglemu usnju, saj mreže trese na futsal parketih.

Vrablova sicer ostaja na vrhu klubske lestvice, saj je Štajerka celotno nogometno kariero branila zgolj barve Pomurja, Tibautova pa je lansko sezono preživela v Olimpiji.

Hvaležna za vsako podajo

Nogometna zveza Slovenije na svoji spletni strani podatke o ženskem državnem prvenstvu zbira od sezone 2000/01, že pred tem sta mreže nasprotnic polnili predvsem Karmen Vais in Anica Korpič. Prva je v celotni karieri zabila 299 ligaških golov, Korpičeva pa je edina, ki bi lahko ogrozila vodilni tandem, saj na spletu ni moč najti podatka o točnem številu zadetkov. Nekdanja napadalka Pomurja je po letu 2000 dosegla 220 ligaških golov.

»To so stvari, ki dajo dodatno motivacijo, še posebej v ligi kot je slovenska, ki še ni na najvišjem nivoju, čeprav upam, da enkrat bo. Za seboj imam že precej let nogometa, veliko izkušenj, kljub temu pa ostajam motivirana in delovna. Poudarjam pa, da tega ne bi bilo, če ob sebi ne bi imela izjemne ekipe, trenerke in vodstva kluba, ki se trudi, da kot ekipa dosegamo gole in zmage. Vesela sem tega dosežka, ki je nova nagrada za leta vztrajanja v slovenski ligi. Prepričana sem, da bi bilo asistenc še več, če bi jih beležili. Veselim se vsakega zadetka, hvaležna sem za vsako podajo, ki pride do mene. To skušam maksimalno izkoristiti, a se zavedam, da imam pri zaključku akcij še veliko rezerv in to bi rada izboljšala,« je o svojem dosežku povedala Tibautova.

Pomurke, ki so v sredo v Ljubljani potrdile sedmi naslov državnih prvakinj, so v nedeljo vknjižile novo zmago. Varovanke Nuše Ladinek so s 7:1 premagale zasedbo Maribora in podaljšale uspešen niz, saj v letošnji sezoni še niso oddale točke. Ob Tibautovi so se med strelke vpisale še Luana Zajmi, Eva Potočnik ter Špela Kolbl in Sara Makovec, ki sta zadeli po dvakrat.

FOTO: BRous/ŽNK Pomurje Beltinci

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice