FOTO: NK Domžale
Nekdanja nogometašica in s 319 doseženimi zadetki najboljša strelka slovenskega državnega prvenstva je nova okrepitev strokovnega štaba Mladinskega nogometnega centra Domžale.

Nekdanja slovenska reprezentantka in članica ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci Tjaša Tibaut, ki je marca nogometne čevlje obesila na klin, se bo preizkusila v strokovni vlogi in to v moškem nogometu.

Kot so sporočili iz tabora Domžal, bo nekdanja odlična nogometašica opravljala vlogo video analitika. 

»Moj namen je že skozi celotno kariero učenje novih stvari in pridobivanje izkušenj ter s tem poskrbeti za razvoj sebe kot osebe in svoje okolice. To velja tudi v tem primeru. Verjamem, da lahko sodelovanje z domžalskim klubom prinese ogromno obojestranskih koristi. S svojo pripadnostjo nogometu, analitičnim vidikom, raziskovalnim duhom ter željo in voljo po učenju ter napredovanju menim, da lahko klubu zagotovim številne nove podatke o uspešnosti nogometašev in ekipe. Tovrstne informacije omogočajo podroben vpogled in interpretacijo dobrih in slabih lastnosti ekip. S tem želim pomagati trenerjem pri pripravi ekipe oziroma posameznika na tekmo in nasprotnika ter spremljati in optimizirati razvoj nogometne igre in posameznika tako na ekipni kot individualni ravni. Moj glavni cilj in vodilo je maksimalno pomagati pri razvoju mladih nogometaš,« je dejala Pomurka, ki se lahko pohvali tudi z doktoratom iz biomedicine, za spletno stran svojega novega kluba.

Pomembna pridobitev za razvoj mladih upov

Kot je še podrobneje pojasnila svoje nove zadolžitve, zaenkrat pomaga trenerju ene od selekcij na akademiji analizirati naslednjega nasprotnika. Za delo potrebuje zgolj dober posnetek tekme, računalnik in analitični program, nogometnemu klubu Domžale pa je hvaležna, ker so prisluhnili njenemu razmišljanju in se odločili, da dajo priložnost ženskim izkušnjam.

Tudi tehnični vodja domžalske akademije Luka Livojević je mnenja, da gre za pomembno pridobitev pri delu z mlajšimi selekcijami, s prihodom Tibautove pa bodo ustrezno pokrili enega ključnih segmentov modernega nogometa. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Tou de mela delo na daljavo?

realnoo (nepreverjen)

zenska liga je vic liga. Na tekmo spadne vec kak 10 golov:)
vic liga

fuzbal.. (nepreverjen)

in zakaj ne pomaga s tem znanjem zenskemu nogometu, ali so samo eur v pitanju.

1 (nepreverjen)

fuzbal Ja tij pa šenki odiš delat nej?

In reply to by fuzbal.. (nepreverjen)

Milan Veliki (nepreverjen)

Ka pa diklina jo je pistila?

Sijo1972 (nepreverjen)

Vse najboljse ti zelim pri novem izivu.

marijakon (nepreverjen)

zenske pa fuzbal.. u-14 jih gladko bijejo..

šovinist (nepreverjen)

gda vidin slike teh naših kvazi fuzbalerk me v želoudci stisne. v bistvi mi neje jasno zakoj tej nagravžne lasne krugle vse po vrsti na glavi nosijo, ka so že vačik nej glih prijetne za okou, tej krugle jih pa še grše napravijo
možača do možače

Nova24cejlikan… (nepreverjen)

Malo je tebi jasno stvari v životi

In reply to by šovinist (nepreverjen)

mxlj (nepreverjen)

Po domače povedano, prodavala bo meglo.

Starejše novice