Naša najboljša smučarka bo danes na slalomski tekmi 51. Zlate lisice nastopila s številko 4.

Mariborsko Pohorje je včeraj zopet zaživelo v pravi luči. Veliko navijačev je prav gotovo pritegnila tudi najboljša smučarka te sezone Tina Maze. Žal pa se prvi tek ni izšel po njenih željah, saj je po dobri vožnji tik pred ciljno areno v tretjih vratcih pred koncem odstopila in zaključila z veleslalomom.

 "Ni fajn, žal mi je te napake. Preveč sem se zagnala, preveč agresivno odpeljala spodnji del. Seveda sem razočarana, ampak jutri je nov dan in nova priložnost," je vidno razočarana dejala slovenska šampionka Tina Maze.

Danes nova priložnost za stopničke

Črnjanka je na veleslalomski preizkušnji doživela veliko razočaranje, saj je odstopila v prvi vožnji, jutri pa bi rada popravila svoj vtis: "Na veleslalomu se je zgodilo, kar se je zgodilo. Imam pa veliko željo, da to popravim," je bila kratka slovenska šampionka.

Poleg nje bodo v slalomu nastopile še Katarina Lavtar (35), Ana Bucik (51), Saša Brezovnik (59), Tina Robnik (61) in Eli Plut (63).

Slalomsko preizkušnjo bo otvorila Švedinja Frida Hansdotter, številko 2 ima Avstrijka Nicole Hosp, številko 3 pa prva favoritinja za zmago, Američanka Mikaela Shiffrin.

Prva vožnja današnjega slaloma bo ob 9.45, finalna pa ob 12.45.

Štartna lista

1. Frida Hansdotter (Šve)

2. Nicole Hosp (Avs)

3. Mikaela Shiffrin (ZDA)

4. Tina Maze (Slo)

5. Maria Pietilä Holmner (Šve)

Fotografije II. teka iz proge in podelitve: fotolens.si.

Tagi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Porazi so del zmage,ali Slovenci se tega nikoli nisi zavedali.

- o

Tudi danes Tini ni uspelo bi mogli napijsati in dobro je tak

Starejše novice