Motokrosist Tim Gajser je bil tretji na dirki svetovnega prvenstva MXGP na Portugalskem. Devetemu, šestemu in sedmemu je tako dodal še tretje mesto, svojo najboljšo uvrstitev letos.

V kvalifikacijah je bil Gajser uspešnejši kot minuli vikend, privozil si je četrti startni položaj, Gerčar je bil šestindvajseti. Prvi je bil znova Jeffrey Herlings, ki je dominiral tudi na dirki. Nizozemec ostaja uganka za konkurente, ki nikakor ne najdejo odgovora na njegove vrhunske vožnje.

Tako prvo kot drugo vožnjo je dobil brez tesnih dvobojev in je zmagal še četrtič letos. Najbolj se mu je približal sotekmovalec Antonio Cairoli, ki je bil v obeh vožnjah in skupno na drugem mestu. Tim Gajser je prikazal najboljše vožnje letos, kar je kronal s končnim skupnim tretjim mestom. V prvi vožnji je odlično startal in je skoraj do konca zanesljivo držal drugo mesto za Herlingsom. 

Cairoli je po slabšem začetku proti koncu zmanjševal svoj zaostanek, dva kroga pred koncem pa je prehitel tudi Gajserja, ki je prvo vožnjo tako končal na tretjem mestu. Na začetku druge vožnje je Gajser naredil manjšo napako in izgubil stik z najhitrejšimi, obdržal pa se je v najboljši peterici, kar je bilo ob zanimivem razpletu dovolj za končno tretje mesto na dirki. 

Napredoval na osmo mesto

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Gajser napredoval na osmo mesto, po odstopih in slabših rezultatih nekaterih tekmovalcev, ki so v prvenstvu trenutno uvrščeni pred Gajserjem, pa so se razlike med tekmovalci zmanjšale, kar obeta zanimivo nadaljevanje prvenstva. 

Izstopata le Herlings in Cairoli, ki imata po petih dirkah zavidljivo prednost. Herlings pred Cairolijem vodi s šestnajstimi točkami prednosti, ta pa pred tretje uvrščenim Romainom Febvrejem že kar za šestinpetdeset točk. Naslednja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu bo v torek, prvega maja v Rusiji.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice