Najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser je bil na finalni dirki svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu, končal na skupnem visokem četrtem mestu.

Najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser je bil na finalni dirki svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu, ki jo je premierno gostila italijanska Imola, odličen drugi in je letošnjo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu v elitni kategoriji MXGP končal na skupnem visokem četrtem mestu.

Letos so slovenski motokrosisti, ki v svetovnem prvenstvu tekmujejo z licenco AMZS, skupaj osvojili 682 točk. 669 točk je osvojil Tim Gajser, dve Klemen Gerčar, enajst točk pa je v kategoriji svetovnega prvenstva MX2 letos osvojil Jan Pancar.

V kvalifikacijah je bil Gajser tretji, Gerčar štiriindvajseti, najhitrejši pa je bil ponovno Nizozemec Jeffrey Herlings.

Gajser začel odlično

Gajser je v obeh vožnjah začel odlično, v prvi je celo povedel in je v začetnih krogih držal vodstvo. Herlings seveda tudi na zadnji dirki ni štedil moči in je Gajserju vzel vodstvo ter zmago v prvi vožnji. Gajser je nato do konca držal drugo mesto. V drugi vožnji je Herlings povedel že na startu. Gajser je bil najprej tretji in je kmalu prehitel Belgijca Desalla ter nadaljeval na drugem mestu. Vrstni red pri vrhu je bil tako v obeh vožnjah enak.

Zmagal je Herlings, Gajser je osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Desalle. Klemen Gerčar je bil štiriindvajseti in mu na zadnji dirki ni uspelo osvojiti točk.

Gajser vrhunec sezone dosegel v zadnjem delu sezone

Naslov svetovnega prvaka je bil pričakovano oddan že na predzadnji dirki, letošnji svetovni prvak je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je zmagal kar sedemnajst krat in je osvojil 933 točk. Naslov podprvaka je osvojil Italijan Antonio Cairoli, ki pa je v kvalifikacijah na domači dirki padel in se lažje poškodoval, zato na finalni dirki ni tekmoval. Tretje mesto je v prvenstvu osvojil Clement Desalle.

Tim Gajser je letošnje svetovno prvenstvo končal na visokem četrtem mestu. Gajser je letos prvo dirko zaradi okrevanja po poškodbi izpustil, za tem pa se je začel počasi vračati v prvenstvo in je iz dirke v dirko izboljševal svojo formo, vrhunec sezone pa je dosegel prav v zadnjem delu sezone, ko se je poleg Cairolija uspel edini kosati z vodilnim Herlingsom. Gajser je bil letos štirikrat drugi in trikrat tretji, zmagati pa mu ni uspelo. Poleg Herlingsa sta letos zmagala samo Cairoli, ki mu je to uspelo dvakrat in Desalle, ki je enkrat stal na najvišji stopnički.

Naslednji vikend, v soboto, 6. oktobra, se bo s finalno dirko v Radizelu končala še sezona AMZS državnega prvenstva v motokrosu, kjer bo poleg najboljših slovenskih motokrosistov iz kategorij podmladka, članov in veteranov, tekmoval tudi Tim Gajser.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice