FOTO: Jure Banfi
Novi pozitivni izvidi med igralci Nogometnega kluba Maribor in strokovnim štabom spreminjajo delovne načrte v Turčiji.

Iz Turčije, kjer je na pripravah Nogometni klub Maribor, prihajajo neprijetne novice. Pozitivnih izvidov na obveznem covid-19 testiranju v vijol’čni pripravljalni bazi je še več, v pričakovanju naslednje pripravljalne tekme in ob novih zaznanih okužbah bodo bijoličasti morali spremeniti načrt nadaljevanja aktivnosti.

Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci pozitivna tudi Jan Mlakar in Andrej Kotnik, dodatne težave pa prinaša korona vdor znotraj strokovnega štaba, so sporočili iz Nogometnega kluba Maribor. 

Pozitivne izvide so imeli tudi Mauro Camoranesi, pomočnik trenerja Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, kar pomeni, da sta morala z njimi v izolacijo tudi Andres Yllana in Miguel Enrique Albino.

Prvi ukrep je odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku. 

»Vodstvo Šahtarja smo takoj po prejetih rezultatih testiranja obvestili, da imamo nove primere s pozitivnimi izvidi, tako da bo popoldanska preizkušnja preložena,« so sporočili iz Nogometnega kluba Maribor.

Priznavajo, da je novonastala situacija zahtevala temeljit posvet in prilagoditev načrta.

Aktivnosti se nadaljujejo s treningi igralcev z negativnimi vzorci, delo z moštvom pa sta prevzela športni direktor Oliver Bogatinov in Marko Šuler, ki sta ob aktivaciji pripravljenega načrta B, v primeru izjemnih razmer, vodila ponedeljkov dopoldanski trening in do nadaljnjega naslednje aktivnosti v sodelovanju oziroma po navodilih trenerskega tima.

»Situacija ni prijetna, toda smo v obdobju, ki zahteva previdnost, prilagajanje in pripravljenost na hitre odzive. Po opravljenem testiranju pred napovedano tekmo so bili pozitivni dva igralca in trije člani strokovnega štaba, kar je pomenilo, da mora celoten trenerski tim v izolacijo. Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah,« še pojasnjujejo v Nogometnem klubu Maribor.

»Predvidene tekme že iz etičnih razlogov, da ne ogrozimo tekmecev, ne moremo odigrati, saj Šahtar čaka v nadaljevanju sezone tudi izločilni del tekmovanja v Ligi Europa,« so še zapisali.

Vijoličasti ostajajo v Turčiji, se vsakodnevno testirajo, kot pravijo, bodo skrbeli za zdravje in nadaljevali treninge z igralci brez zaznanih okužb. 

Ponedeljkov program bo tako opravilo 23 igralcev, vsi razen Handanovića, Jasmina Mešanovića, Mlakarja in Kotnika: »Upamo, da bo prihodnje obdobje minilo brez dodatnih zapletov. O usodi naslednjih tekem pa se bomo odločali sproti, glede na zdravstveno situacijo.«

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rigo (nepreverjen)

Sobotainfo se vidi ka ste amateri, ker niti naslova nevejte, napisate kak se spodobe. Pa zatou je nešče plačani.

jahhh (nepreverjen)

Koronavirus se širi med nogometaši na pripravah v Turčiji širi

In reply to by Rigo (nepreverjen)

jahhh (nepreverjen)

niti naslova nevejo napisati kak se spodobi nevejo

In reply to by Rigo (nepreverjen)

jahhh (nepreverjen)

niti 5 lektorov nebi folgalo za njimi popravlati folgalo

In reply to by Rigo (nepreverjen)

Preverite...... (nepreverjen)

Če se nebi testirali, nebi vedeli da so pozitivni , glavno ka so zdravi.

muraš55 (nepreverjen)

To zmedo pri Olimpije in poznejši začetek priprav, koronavirus pru Mariboru bo Mura izkoristila za prvi naslov državnega prvaka 101%...Tako je Celje lani izkoristili Olimpijino in Mariborske probleme v klubu.

PAMETNJAKOVIČI ! (nepreverjen)

KAJ PA HODIJO V TAKIH ČASIH PO TURČIJI - NORCI

..... (nepreverjen)

Ka pa tij po boutaj odiš v takših časih?

In reply to by PAMETNJAKOVIČI ! (nepreverjen)

zoom653 (nepreverjen)

v službi so, če si tak pameten bi tou znal.
tak ka sklopi internet ka virus ger ne fašeš.

In reply to by PAMETNJAKOVIČI ! (nepreverjen)

rile (nepreverjen)

Žalostno,naša podjetja jih sponzorirajo ,oni pa ven v tujino,namesto ,da bi ostali v domačem okolju in (saj tukaj prav tako imajo takšne pogoje(Moravske toplice,Zreče,Laško in še kaj)A denar Slovenskih sponzorjev je pa vredu???

afta he (nepreverjen)

Kaj misliš, da bodo sedaj na snežnem stadionu na Rogli trenirali nogomet, spali pa v termah Zreče. Zdaj ni poletje. In koliko sploh, če kaj dajo naše terme sponzorskega denarja, Za Vivat vemo, da si je nekoč prek Mure 05 zaračunal lepo provizijo pri odkupu terjatve.

In reply to by rile (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

GOSPODARSTVO USTAVLJENO, FROCI DOMA...SPORTNIKI PA LUTAJO IN UZIVAJO.

ZAKOJ TRBEJ V TEH CASIH MURASOM ITI V TURCIJO? ZAKOJ????
A JE MOGAUCE 2M SNEGA IN MINUS 20 PRI NAS?
DAJ DAJ, SPOT SRAMOTA OZ. DELANJA NORCA IZ NARODA!

SPORTNI FANATIKI MALO SE PITAJE, NESMITE IZ OBCINE OZ. O KAKSNON DOPUSTI BV SENJATI, OVI PA V TURCIJO!

. (nepreverjen)

Športniki morejo biti pozitivni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice