Luka Dončić ni bil izbran med rezerve za All Star.

Čeprav so navijači pa tudi novinarji in igralci Luki Dončiću namenili veliko število glasov, trenerji lige NBA slovenskega čudežnega dečka v svojem glasovanju niso uvrstili med sedem rezerv za ekipo zahoda tekme vseh zvezd NBA, ki bo 17. februarja potekala v Charlottu v Severni Karolini.

Po razkritju rezerv je v ZDA zdaj že slišati ocene košarkarskih analitikov, da gre za največjo zavrnitev letošnjega izbora za All Star, saj je novinec s svojimi uspehi v ligi dokazal, da se uvršča med najboljše.

Vzroke za zavrnitev menda gre iskati tudi v dejstvu, da Dončićevi ekipi Dallas Mavericks ne gre najbolje. Prav tako je bil uvrščen med visoke igralce, kjer je na zahodu konkurenca za mesta na tekmi zvezd večja kot med nižjimi igralci.

Po pisanju STA so trenerji lige NBA za rezervne igralce ekipe zahoda izbrali La Marcusa Aldridgea (San Antonio Spurs), Anthonyja Davisa (New Orleans Pelicans), Nikolo Jokića (Denver Nuggets), Damiana Lillarda (Portland Trail Blazers), Klaya Thompsona (Golden State Warriors), Karla Anthonyja Townsa (Minnesota Timberwolves) in Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder).
 

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dončičič (nepreverjen)

šefi NBA bi težko prebavili to , da jim pride nek "beli EU smrkavec" pa jim celo zgodovino NBA v enem letu postavi na glavo...hahaha

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jaz pa sem nekje prebral, da je ADMINISTRATOR PEDER
Marička Marićka meni pa je ves čas govoril da je kuhar

In reply to by dončičič (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

mogli su zavrniti dragiča
Ali da so DONČIČA zavrnili tega pa jim ne oprostim

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

oioioioi (nepreverjen)

izbrani rezervisti so dobili v glasovanju po 5 - 10x manj glasov od Dončića - to je ameriška demokracija!

oioioioi (nepreverjen)

ta ka minuse tala dončiću: ali je črnec ali proti Slovenec?!

Pivo pivec (nepreverjen)

Kaj pa ne igra za Muro !

Putin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vi eni resno mislite da je doncic nekaj posebnega, seveda ker eni mediji pretirano in prenapihnjeno porocajo o tem srbu doncicu.
Realnost pa je taka da je dosti vec boljsih igralcev od njega in zato ni bil izbran..!
Ajmo, zaj pa loleki in cuzeki ite k mamici pa se razjokajte malo...

čarni vrag (nepreverjen)

Prvo, Dončič ima srbskega očeta in slovensko mamo. Odrasel pa je v Sloveniji in kolikor vidim se ima za Slovenca. Igra zelo dobro, a očitno ga trenerji niso uvrstili zato ker je komaj prvo leto v ligi NBA. Imel bo še dosti priložnosti.

In reply to by Putin (nepreverjen)

AntiPutin (nepreverjen)

Ajde čuti majmun! Spizdi v Rusijo.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Božo (nepreverjen)

Ni panike bo pa naslednje leto.... Zdaj je dobil še super soigralca Porzingisa!!

Ta All Star spominja malo na tisto zgodbo... Kako je Grinch ukradel božič!!

Je pa jasno, da jim gre v nos kaj zdaj hoče ta 20letni smrkavec...Kako je Luka ukradel All Star :)

Putin (nepreverjen)

Pelji si ga doma.

In reply to by Božo (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ka je Putin? Smrdi ti kaj? Spelji se ti nekan ok? Štenkašof ne nucamo!!!! Kapish?

In reply to by Putin (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Zadnjič je eden novinar lepo povedal, zakaj ni v prvi peterki, kljub vsemu showu, kateri se vrti okoli njega in ni ravno nepomemben. On ni Američan! Čeprav je belec (liga rabi take, kajti enormno prevladujejo črnci in so se jih že vsi malce tudi naveličali), pač prihaja iz Evrpe in še vedno ni nekega velikega zaupanja v take igralce. Pa tudi, nekaj vas je to omenilo: če bi bil izbran v prvo peterko ali vsaj med rezerve, bi res marsikaj obrnil na glavo. Igralci so ga uvrstili na osmo mesto... tudi to je bilo omenjeno, pač ljubosumnost starejših in uveljavljenih igralcev v smislu, kaj bo ta smrkavec in od kod mu toliko glasov, sam pa jih nisem dobil (npr. Durant).

Tudi rezerve so vrhunski igralci, vendar je Dončić sigurno boljši igralec od Thompsona, proti Lillardu pa tudi ni v ne vem kako velikem minusu?

Sicer pa... ne da bi komu želel, vendar se lahko kateri od izbrancev še poškoduje in v tem primeru mislim, da izbira Komisar lige NBA in to bi bila nova priložnost? Točno ne vem, popravite me, če se motim?

Se je pa oglasil spet nekdo, morda dva... Dončić je za njih Srb, zato je slab kot igralec in človek. Vsaj za sedaj trdi, da bo za Slovenijo še igral, če bo mogoče. Kljub temu, da smo ne ravno po svoji krivdi popolnoma razprodali ugled kot evropski prvaki.

Mc (nepreverjen)

Pa pustite Luki da diha...ma čas....komaj je začo....zakoj so ga nej uvrstili.?...pred njin je še puno "vanzemaljcov" v NBA kerih trenutno nej možno zamenjate...de pa Luka stopnjeval z leta v leto

žoga leva (nepreverjen)

Zakaj si slab človek, če si Srb!? Vsepovsod se ljudje delijo na dobre ali slabe. Potemtakem so vsi iz ZDA zelo slabi ljudje, pri vsaki vojni so zraven, svetovni policaji. Vedno starejši ko sem, bolj ko spoznavam ljudi, bolj vidim, da s(m)o Slovenci eni veliki sebični egostični zahrbtneži brez pokončne drže. Opravljamo za hrbtom. V Srbiji je ogromno dobrih in boljših ljudi, kot pri nas! Kakšna nevoščljivost in zloba do bližnjega je pri nas Slovencih, ne bi verjel, če ne bi sam izkusil in prav tako moji bližnji! Pomagali so nam tujci. In te zlobe kar ni konca. Žal mi je, da moram to napisati, ampak je res.

KikiRiki27 (nepreverjen)

Bomo gledali Nikolu Jokića

PVP (nepreverjen)

zadnjič je vrgel 10 trojk in tri zadel. nihče ni pisal tukaj da je 7 zgrešil samo da je tri zadel. V obrambi izgubi največ žog pri dalasu in mimo njega gredo kot mimo smerokaza. Ni slab še zdaleč pa ni tako dober kot ga v sloveniji prikazujejo

Putin (nepreverjen)

Koncno en realen kaj se tice tega doncica. Dallas bi bil visje uvrscena ekipa brez tega doncica.., doncic brez zoge je katastrofalen igralec ko pa ima zogo pa pretirava z metanjem na kos, zato pa ni cudo da je dallas med zadnjimi ekipami..! PVP ti si bar objektiven kaj se tice doncica, ostali pa samo v prazno lajajo, jbg tak pac je.

In reply to by PVP (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V NBA se obrambi ne posveča neko veliko pozornost, zato pa je na skoraj vsaki tekmi obe moštvi dosežeta več kot 110 košev. Dovoljena je samo obramba mož na moža.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Vipko
Truplo

In kakšen je po tvojem mnenju Curry kot obrambni igralec? Vsak ima kakšno slabost! Sicer pa tudi 30% učinkovitost pri trojkah ni ravno katastrofa. In če ti za nameček poturi žogo v zadnjem trenutku Smith jr. in moraš vreči? In to se je na zadnjih dveh gostovanjih zgodilo dvakrat!

Sicer pa mali Smith odhaja... Pa je bil lani kar deveti izbor!

In reply to by PVP (nepreverjen)

Buluj (nepreverjen)

Odstotek meta iz igre ima res porazen in nizek.

In reply to by PVP (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Nikola Jokic je Legenda!

Vipko
Truplo

Med najboljšimi na svoji poziciji!

In reply to by Putin (nepreverjen)

košarkaš pa pou (nepreverjen)

ok.dončič je še premalo v nba ka bi bil že v allstaru.
jokič je že duže tan...pač sistem glasovanja je zezno oboževalce dončiča.
bo drugo leto če de v formi kak zaj - ali še boljši.

Vipko
Truplo

To glasovanje gledalcev, oboževalcev je tudi tako, tako... Ravni zaradi tega so sistem spremenili, saj bi bil skoraj na all stars tekmo uvrščen Gruzijec Pachulia, kar bi bil vseeno malce preveč, kakor se temu pravi.

In potem pridemo: glasovanje novinarjev. Ti so sicer po mojem mnenju dokaj realni, vseeno pa tu in tam potegnejo s kakšnim svojim znancem, ljubljencem... in Dončić je pristal na šestem mestu.

Nato glasujejo igralci, lahko celo zase... tu pa je že veliko "ljubomore"... Na koncu trenerji in največja napaka je, kolikor vem, da glasovanje ni javno oz. do sedaj še nisem slišal, da bi bilo. Seveda vsak riva svojega igralca. Če tega ne bi delali, bi moral biti Dončić po njihovem izboru višje... vsaj njihove izjave so kazale v to smer.

Problem je tudi, da je uvrščen med visoke igralce, kar pa seveda s svojimi 203 cm in predvsem, da igra več ali manj enko, kadar ni na igrišču Smitha ali Baree, to ravno ni. Dosti je na dvojki, na krilu skoraj nikoli, tu in tam se v napadu najde na štirici... In tu je konkurenca strahovita: Aldridge, Davis, Towns... in seveda Jokić, to so vse izraziti centri ali krilni centri, kar pa Dončić seveda ni.

Če se gleda samo na višino... bi moral biti Thompson prav tako uvršen med višje... in samo zaradi dobrega meta za tri... ne bi smel imeti prednost pred Dončićem. Pozicije za met si mora Dončić več ali manj izboriti, dočim ima Thompson tu veliko manj težav, saj zaradi kvalitete ekipe ta igra bolj na široko, kar je težje pokriti in je velikokrat sam...

Sicer pa je all stars tekma oz. vikend spektakel. In letos je za spektakel v dvoranah skrbel v veliki meri tudi Dončić in bi kot tak moral biti uvrščen med igralce. Saj se verjetno strinjamo, da sama tekma ni gledljiva. Rezultat hipotetično 160:159... tekme nisem gledal sigurno že vsaj 10 let, letos bi jo samo zaradi Dončića. Tako, če bo prenos... novince in tu se konča. In marsikdo širom po svetu bo naredil enako... kar zaklel bi se, da bo tako. Spektakel, liga rabi nove obraze, atraktivne igralce, če so za nameček še beli... in vse to Dončić seveda je.

In reply to by košarkaš pa pou (nepreverjen)

Bulv55 (nepreverjen)

Zakaj? Ker je še za ušesi zelen.

Putin (nepreverjen)

Pa kaj vam majmunon se ni jasno,
To je all star tekma, na tej tekmi moras bit all star zvezda, v NBA ligi je Goran Dragic ze nekaj dal skoz in je dalec boljsi in koristnejsi igralec od tega doncica..
Tud Dragic ni zaigral na all star tekmi, pa nihce nej tak jokal kak se eni zaj jokate za tega primitivnega duncica.

čarni vrag (nepreverjen)

To je portal za kulturne ljudi, ne pa za majmune kot si ti.

In reply to by Putin (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

kulturna ti je mama tam dole na avtocesti na tovornjakarskem parkingu, vedno je kulturno tiho
kaj mislite zakaj
Kot bi rekla svetlana makaronovič - če imaš polna usta si vedno tiho

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

.. Bo pa igral Dirk Nowicky, kateri je zvezda Dallasa in lige NBA! In tak je tudi pravilno, naj igrajo zvezde NBA lige..!!!

Vipko
Truplo

Dirk ne igra, da te popravim. On bo vodil selekcijo mladih proti ZDA.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Vipko
Truplo

To je ali novo ali pa sem kaj narobe prebral? Kolikor vem je bilo napisano, da bo Nowitzki vodil mlajšo selekcijo sveta.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Kolikor vem je bilo napisano, da bo Nowitzki vodil mlajšo selekcijo sveta.

Kaj takega do sedaj še ni bilo. Vidim pa datum, da je povabilo prišlo včeraj okrog 21.00 po našem času.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Truplo nemas ti pojma gdo de igro in kdo nej!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

To so obelodanili včeraj zvečer! Nisem bil doma... zato tudi nisem za to vedel.

Sicer pa je tekma pač ene vrste spektakel... in so si pač izmislili nekaj novega. Vsekakor pa Dončić zaradi velikega števila glasov spada na spektakel, če že zaradi igralskih kvalitet, v katere mnogi dvomite, ne!

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Jbg. Na slepo popravljas, samo ka nekaj napises... Za drugic prej preveri pa te popravljaj...

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Seveda sem nekaj teksta popravil. Kaj bi naj preveril, če se do včeraj zvečer ni vedelo, da bo Komisar lige naredil nekaj, kar do sedaj ni. A ti vnaprej veš, če bo Ronaldo jutri igral za Muro ali ne?

Vsaj mislim, da je to presedens, da je povabil na vsako stran trinajstega igralca in to dve legendi, kateri igrata verjetno zadnjo sezono.

Zdaj tudi ne vem, pa ne spet, da pozneje kaj popravljam, če se npr. na zahodu kateri od igralcev poškoduje, bo Silver poklical dodatnega igralca ali ne? Potem bi kar dal roko v ogenj, da bo zaigral Dončić?

Toliko o tem in ni potrebno, da se o tem prepiramo! Ni vsak stoprocentno obveščen oz. nisem imel "sreče", da bi bil včeraj zvečer doma in to morda videl!

In reply to by Putin (nepreverjen)

Božo (nepreverjen)

@Putin, Nowicky ni zvezda ampak legenda Dallasa :) Get Life!!

Putin (nepreverjen)

Edino zvezde so lahko legende!

In reply to by Božo (nepreverjen)

Turčin (nepreverjen)

Nowitzki ni niti legenda, on je inštitucija. On je merilo vsega pri Mavsih. Obstaja dva časa: pred Dirkom in po Dirku. Tega se Luka dobro zaveda in naj se kar.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

da dragiča ne igra to je povsem normalno
da pa Dončiča niso izbrali tega pa tem opicam ne oprostim

Vipko
Truplo

Njega so po mojem mnenju "pokopali" igralci in trenerji. Ravno taki, katerim je delal na nemalo tekmah velike težave. Pač, kar priznavajo tudi ameriški novinarji, komentatorji... "ljubomora". Da jim pride en beli smrkavec in na nemalo tekmah bere učbenike iz košarke.

On procentualno res nima ravno najbolj uspešne statistike v metu, ampak kot sem že večkrat napisal, on si mora več ali manj pozicije ustvarjati sam. Iz prodorov, iz tistega znamenitega meta "korak nazaj". In kar nekaj tekem je odločil kljub slabemu metu med tekmo, v zadnjih minutah, sekundah.

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Po dveh četrtinah proti Clevelandu ima že 5/5/28! Neverjetno??

Pax (nepreverjen)

Na koncu 11/6/35. Ni slabo, a je zopet zelo pokvaril statistiko. Končno ena zmaga tudi v gosteh?.

Vipko
Truplo

Če misliš trojke: tam okrog 35% je neka normala, ni pa bleščeče. Skupno gledano ima met nad 50% uspešnosti.

Ostalo... Pač ni v drugem delu dosegal neke rekorde. Verjetno je spet igral večino časa enako in to je kar naporno, so pa trenutno tudi brez pravega centra. Težko je držati neki visok procent uspešnosti skozi celo tekmo pri taki ekipi in s takim načinom igranja, kakršnega uprizarja Dončić. Čeprav je že prej obstajal ta "korak nazaj", je Dončićev nekako milo povedano najbolj "srhljiv". Noben košarkar oz. vsaj jaz ga nisem videl, ne stopi dva, morda celo tri korake nazaj in potem z osmih, devetih metrov meče na koš. In gledalci... imajo radi take mete, saj mejijo na spektakel. In NBA liga je spektakel, zato še enkrat: Dončić vsaj trenutno spada na spektakel.

Škoda za poraz v Detroitu.

In reply to by Pax (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice