Mladi člani NŠ Mura ob podpori NLB - Nova Ljubljanska banka v okviru projekta Šport mladih spodbujali slovensko reprezentanco v Stožicah.

Poletje nas počasi zapušča, z jesenjo so se za šolske klopi vrnili šolarji, medtem ko so športni klubi že pričeli z novo sezono. Ravno novo šolsko leto oziroma »nazaj v šolo« je bila glavna tematika petkove nogometne kvalifikacijske tekme za EP 2020 med reprezentancama Slovenije in Poljske, na kateri so v ljubljanskih Stožicah ob podpori NLB navijali tudi člani selekcij U11, U10 in U9 Nogometne šole Mura.

Skupno 2.000 navijačev, med katerimi so bili tudi športni klubi, ki jih NLB podpira v okviru projekta Šport mladih, je z navijanjem ustvarilo nepozabno vzdušje, naše fante so popeljali do zmage, ogled tekme pa je za otroke predstavljal edinstveno izkušnjo.

Razburljiva dogodivščina v prestolnici

Že sama pot v Ljubljano in zbiranje pred ljubljanskimi Stožicami je na varovance Mure naredila prav poseben pečat. V rdečo odeti številni poljski navijači so mednje in njihove otroke vlivali motivacijo za še glasnejše navijanje, pogled na stadion, ki se je vztrajno polnil, medtem ko je na igrišču že bilo vse nared za igro naših reprezentantov, pa je med otroki stopnjeval pričakovanje po bližnjem srečanju z njihovimi idoli. Oblak, Iličič, Zajc in ostali nogometni junaki so namreč že s samim prihodom na igrišče pričeli dogodivščino.

Prvi polčas, prvi slovenski zadetek. Stožice, predvsem pa  severna tribuna, ki jo je z lepo gesto napolnila Nova Ljubljanska banka, je ponorela. Otroški obrazi, ki med samo tekmo niso mogli skriti nervoze, so nemudoma postali nasmejani, veseli in ponosni. Kmalu za tem, v drugem polčasu se je navijanje še stopnjevalo, otroci so postajali bolj razigrani, vse do sodniškega piska, ki je bil tokrat v melodijah slovenske zmage.

Hvaležni svojemu sponzorju za možnost ogleda reprezentančne tekme so se odpravili proti domu, a spanca do jutranjih ur ni bilo, saj so otroci od navdušenja še kar prekipevali od energije.

Sanjski začetek šolskega leta

Po izjavah otrok, ki že od malih nog živijo za nogomet, si lepšega začetka šolskega leta ne bi mogli predstavljati. Zmaga namreč zanje pomeni poistovetenje z njihovimi lastnimi cilji, športni idoli pa v trenutku postanejo še »večji«.

Tega se zavedajo tudi v NLB, kjer z veseljem že dolga leta podpirajo šport, peto leto zapored pa vodijo tudi lasten projekt NLB Šport mladih, v katerega so bili v sezoni 2018/2019 vključeni tudi v Nogometni šoli Mura.

Z omenjenim projektom tako z NLB delijo isto vizijo, da mlade spodbujajo h gibanju in zdravem življenju, jih odvrnejo od računalnikov in jih ponovno usmerjajo v naravo, na igrišča in telovadnice ter jih s športnimi vrednotami lažje pripravijo na vse, kar v življenju sledi.

FOTO: Iztok Lazar

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dji20137

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 USD za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >>>> www.Trade46.Com

Starejše novice