Ekipna zmaga SD Stefan Kovač Turnišče, Gregor Maučec srebrni.

Tadej Žalik, ki je v svoji karieri z različnim orožjem blestel predvsem v mladinski konkurenci, zdaj na najvišje stopničke stopa tudi med člansko konkurenco. Tako mu je 560 krogov, ki jih je v nedeljo nastreljal s samostrelom prineslo naslov posamičnega državnega prvaka. V Turnišče pa je romala tudi srebrna kolajna, saj je Gregor Maučec s 549 krogi osvojil drugo mesto.

Na 21. državnem prvenstvu s samostrelom na 10 metrov, ki je minuli konec tedna potekalo v Ormožu, so Turniščani postali tudi ekipni zmagovalci. Ekipa, kjer je poleg Tadeja Žalika in Gregorja Maučeca, streljal tudi Uroš Maučec, je nastreljala 1653 kroge.

SD Stefan Kovač Turnišče v novi sezoni edini prekmurski prvoligaš

V iztekajoči sezoni je bila turniška ekipa že državni prvak z malokalibrsko puško leže, z zračno puško pa so bili na državnem prvenstvu bronasti. V letošnji zbirki pa sta že dva posamična naslova državnega prvaka, saj je bil aprila letos Uroš Maučec najboljši z zračno puško, julija pa Robi Markoja z MK puško v trojnem položaju. Ta mesec se sicer za strelce pričenja tudi nova ligaška sezona, kjer bodo Turniščani edini prekmurski predstavniki.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice