Oči slovenske športne javnosti so uperjene v Innsbruck, kjer poteka svetovno prvenstvo v kolesarstvu.

Včeraj je na dirki mlajših članov slovenska reprezentanca nastopila dobro in na 179 kilometrov dolgi dirki naredila vse, da bi do medalje pripeljala Tadeja Pogačarja. Pogačarju je malo zmanjkalo in je na koncu je zasedel 7. mesto z zaostankom 47 sekund. V ekipi je sodeloval tudi prekmurec Žiga Horvat, ki pa je odstopil.

Jutri je v Avstriji vrhunec - dirka članov z osmerico Slovencev na štartu. Na hriboviti trasi (265 km, 4800 metrov višinske razlike) se največ pričakuje od kapetana reprezentance Primoža Rogliča, ki spada med ožji krog favoritov za zmago. Pomagala mu bo celotna ekipa. 

Tudi drugi Prekmurec, ki je v Innsbrucku, Simon Špilak iz Tropovcev ima na tovrstnih dirkah že veliko izkušenj. Zagotovo bodo izkušnje prišle do izraza na peklenski progi oziroma na najbolj strmem delu ceste v vasi Gramartboden, ki bi po predvidevanjih večine v zadnjem posebnem krogu lahko odločil boj za naslov. Prvih sedem krogov bo potekalo čez vas Igls mimo olimpijskih skakalnic, kjer bo izpadanje, čez Pekel (2,8 kilometra, povprečni naklon 12 odstotkov, največ 28 odstotkov) pa bo finale. 

Zvonko Žekš

FOTO: Prijavim.se

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice